Išči po strani...

FOTO: Union Olimpija najboljša tudi pri fantih do 15 let

23.04.2017 / Tekmovanja Mlajše kategorije KZS Naslovnica
Avtor: KZS/Jaka Lenart
Ljubljana - Zaključni turnir državnega prvenstva za fante do 15 let v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije je v petek in nedeljo potekal v dvorani OŠ Dobrova. Novi državni prvaki so postali košarkarji Uniona Olimpije, ki so v finalu odpravili Janče Energetiko. Na tekmi za tretje mesto so z rezultatom 79:66 prišli Grosupeljčani.

ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA FANTE DO 15 LET, OŠ Dobrova:

FINALE:

Nedelja, 23. april:
JANČE ENERGETIKA : UNION OLIMPIJA A 65:75 (9:24, 11:20, 19:21, 26:10)
Lampret 17 (10 skokov), Gomboc 15, Snoj 10 (16 skokov, 5 podaj); Malovčič 24 (19 skokov), Klavžar 15 (7 podaj), Kocjančič 12.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Košarkarji Uniona Olimpije so prišli do naslova državnih prvakov tudi v kategoriji fantov do 15 let. Na ljubljanskem finalu so ugnali Janče, ki so vodile zgolj na začetku srečanja. Pobudo so nato prevzeli košarkarji Uniona Olimpije, ki so že po prvih desetih minutah vodili s 15 točkami prednosti. Do polčasa so Zmaji košarkarjem Janče dovolili zgolj 20 točk, sami pa so jih dosegli 44. V zadnji četrtini so Janče uspele nekoliko znižati razliko, vendar zmaga Olimpije ni bila nikoli ogrožena. 

Najboljši strelec tekme in turnirja je bil Alen Malovčič, ki je poleg omenjenih nagrad prejel tudi priznanje za najkoristnejšega košarkarja zaključnega turnirja. Pri drugouvrščenih Jančah je Aljaž Lampret tekmo zaključil z dvojnim dvojčkom (17 točk in 10 skokov).

Izjavi trenerjev po tekmi:

Danilo Podgoršek, trener Janč Energetike:
"Čestitke Unionu Olimpiji in trenerskemu štabu za zasluženo osvojen naslov državnih prvakov. Po vsakem porazu ostaja nekoliko grenak priokus, a po presenetljivi zmagi nad ekipo Grosupljega, je bilo težko ohladiti glave in začeti z enako vnemo v finalno tekmo. Proti, na papirju, močnejšemu nasprotniku ti v takih tekmah ne preostane drugega kot borba do zadnje kapljice znoja, temu pa je potrebno dodati še precej loterije v taktiki – v petek se je izšlo, tokrat žal ne. Sezonski rezultatski cilj smo več kot presegli, hkrati pa osebnostno in košarkarsko zoreli iz dneva v dan. Fantom sem se priklonil že večkrat to sezono, tokrat pa se jim poleg globokega priklona zahvaljujem še za vse, kar so me to sezono naučili in mi dali, tudi za tistih nekaj živcev, ki so mi jih vzeli. Na koncu pa še velika hvala za glasno podporo s tribun vsem staršem, mlajšim in starejšim selekcijam KK Janče in vsem ostalim podpornikom, ki ste si v preteklih dneh vzel čas za nas; hudi ste bili kot poper! Vsa čast!"

Borut Fijavž, trener Uniona Olimpije A:
"Čestitke vsem udeležencem finalnega turnirja, vsem gledalcem in glavnemu organizatorju, gospodu Štruklju. Zelena množica navijačev, O-LIM-PI-JA in bobni so tisto, na kar se bomo s fanti spomnili vsakič, ko bomo na polici zagledali zlato medaljo. Bila je trdo prigarana, Janče so se izkazale v vsej svoji veličini. Kot je prav za finale, brez popuščanja in do zadnje minute. In zato jim čestitam. Pred finalom sem izjavil, da si želim, da moja ekipa odregira srčno, ekipno in da damo vse od sebe. Ta cilj smo izpolnili in nagrada je, kakršna je. Svojo zlato medaljo posvečam svojemu dedku. Hvala mu, ker nas je pri svojih 90-ih prišel spodbujat na drugi konec Slovenije."

MVP zaključnega turnirja: ALEN MALOVČIČ (UNION OLIMPIJA).
Najboljši strelec zaključnega turnirja: ALEN MALOVČIČ (UNION OLIMPIJA).
Najboljša peterka zaključnega turnirja: ANŽE MEDVED (ZLATOROG LAŠKO), DAN DUŠČAK (GROSUPLJE), JURE SNOJ (JANČE ENERGETIKA), KIM KLAVŽAR IN ALEN MALOVČIČ (OBA UNION OLIMPIJA).

FOTOGALERIJA PODELITVE

TEKMA ZA 3. MESTO:

Nedelja, 23. april:
GROSUPLJE A : ZLATOROG LAŠKO A 79:66 (20:13, 19:15, 16:17, 24:21)
Hodej 22 (10 skokov), Duščak 20 (6 skokov, 10 podaj, 9 pridobljenih žog), Ivankovič 11; Medved 24 (14 skokov), Bezgovšek 14 (5 skokov), Pajk 9 (10 skokov).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Pred lepo napolnjeno dvorano (300 gledalcev) na Dobrovi sta se na srečanju za tretje mesto pomerili ekipi Grosupljega A in Zlatoroga A. Laščani so zadnjič vodili pri izidu 9:10, nato pa so na terenu zagospodarili Grosupeljčani. Prednost je, predvsem po zaslugi Blaža Hodeja (22 točk) in raznovrstnega Dana Duščaka, ki mu je do trojnega dvojčka zmanjkala zgolj ena pridobljena žoga, rasla iz minute v minuto. Na odmor so Dolenjci odšli s +11. V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo in Grosupeljčani so se po izteku 40. minute veselili bronaste medalje.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Peter Hojč, trener Grosupljega A:
"Z zmago na tekmi za tretje mesto zaključujemo dvoletni cikel, v katerem smo z ekipo do zadnjega dejanja dosegli vse zastavljene cilje, ter najpomembneje, ob tem konstantno napredovali, tako individualno kot kolektivno. Zalomilo se nam je v polfinalu, kjer nas je ekipa Janč prekašala v čvrstosti, borbenosti in kolektivni igri in zasluženo prišla do zmage. Lekcija ponižnosti še nikomur ni škodila in tudi nam ne bo. Vesel sem, da smo v nedeljski tekmi pokazali atraktivno in kolektivno igro, ki nas je krasila skozi celotno sezono. Svoji ekipi čestitam za osvojeno 3. mesto, prav tako pa vsem ostali sodelujočim za izvrstne predstave skozi celotno sezono."

Žiga Jug, trener Zlatoroga A:
"Čestitke Unionu Olimpiji za zaslužen naslov. Čestitke tudi obema ekipama, ki sta turnir končali pred nami. Tekmo za tretje mesto smo odigrali velik bolj energično kot polfinale, a žal so nas lastne napake posledično drago stale. Vendar tudi takšen turnir, ki je za nami, sodi v lekcije življenja in odgovor nanj loči tiste, ki dozorevajo in tiste, ki ne. Pred skupino nadarjenih fantov je še ogromno podobnih testov. Hvala tudi staršem za podporo s tribun."

POLFINALE:

Na prvi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipi Grosupljega in Janč Energetike. Tekma je bila odločena v napetem zaključku, po katerem so zmago slavili Ljubljančani. Dan Duščak je za Grosuplje dosegel 23 točk, k temu pa je dodal šest skokov in pet podaj. Pri zmagovalcih je Jure Snoj dosegel 32 točk, v statistiko pa je vpisal še neverjetnih 27 skokov. V drugem polfinalu sta se srečali moštvi Uniona Olimpije in Zlatoroga Laško. Ljubljančani so bili boljši skozi celotno srečanje in zanesljivo zmagali z rezultatom 68:53. Pri Olimpiji je Alen Malovčič zabeležil 21 točk in 16 skokov, pri poražencih je Anže Medved dosegel 15 točk in ujel deset odbitih žog.

Tekma za tretje mesto med Grosupljem in Zlatorogom bo v nedeljo ob 9.30. Ob 11.30 pa bo sledil še veliki finale med Union Olimpijo in Jančami Energetiko.

Petek, 21. april:
GROSUPLJE A : JANČE ENERGETIKA 66:67 (21:21, 10:14, 17:21, 18:11)
Duščak 23 (6 skokov in 5 podaj), Tekavčič (7 skokov) in Ivankovič (5 skokov) po 12; Snoj 32 (27 skokov), Levičnik 10 (6 skokov), Gomboc, Božičkovič in Lampret (10 skokov) po 5.

STATISTIKA

Petek, 21. april:
UNION OLIMPIJA A : ZLATOROG LAŠKO A 68:53 (19:12, 14:13, 21:11, 14:17)
Malovčič 21 (16 skokov), Klavžar 18 (7 skokov in 5 podaj), Kocjančič 7 (5 skokov); Medved 15 (10 skokov in 5 podaj), Pajk (9 skokov) in Klezin po 10.

STATISTIKA

BILTEN ZAKLJUČNEGA TURNIRJA DRŽAVNEGA PRVENSTVA U15


Generalni sponzor

Platinasti sponzor

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji