Išči po strani...

FOTO: Koš Tine Trebec v zadnji sekundi za drugo zmago Slovenije

19.05.2017 / Tekmovanja Reprezentance Članice Naslovnica
Avtor: KZS/Jaka Lenart
Székesfehérvár - Slovenska ženska članska reprezentanca je gostovanje na Madžarskem zaključila z odliko. Varovanke Damirja Grgića so zmagale tudi na drugem srečanju proti domačinkam. Tekma se je končala z rezultatom 81:79, odločilni koš za zmago pa je v zadnjem napadu dosegla Tina Trebec. Slovenke prihodnji petek čaka prva domača tekma.

Slovenke so tekmo začele v postavi Abramovič, Oblak, Zdolšek, Evans in Lisec. Selektor Grgić je počitek namenil Niki Barič, Sandri Piršič in kapetanki Maji Erkić. Že v prvi četrtini je priložnost za igro deset košarkaric, ki so si do prvega dvominutnega odmora priigrale tri točke prednosti. Po prvem vodstvu Madžark je sledil delni izid 10:0 in Slovenke so povedle z najvišjo prednostjo v prvem polčasu. Gostiteljice so se znova uspele približati, končni rezultat po dvajsetih minutah pa je s košem v zadnji sekundi postavila Eva Lisec.

V štiriindvajseti minuti so Madžarke po dolgem času znova povedle, vendar le za nekaj trenutkov. Z ekipno igro in številnimi razpoloženimi igralkami so naše košarkarice znova ušle na plus sedem. Madžarkam se je v končnici uspelo približati, nekaj sekund pred koncem pa so rezultat poravnale na 79. V zadnjem napadu je žoga prišla do Tine Trebec, ki je s košem zagotovila še drugo zmago za Grgićevo četo v tem pripravljalnem obdobju. 

Pri Slovenkah je največ točk dosegla Teja Oblak (13), z dvanajstimi pa sta ji sledili Eva Rupnik in že prej omenjena Tina Trebec. 

Slovenke se danes vračajo v domovino, s pripravami pa bodo nadaljevale v nedeljo. Nov preizkus jih čaka prihodnji petek, ko bodo v Trbovljah gostovale Turkinje. Že med tednom se bosta omenjeni reprezentanci pomerila na zaprti tekmi.

Petek, 19. maj, Székesfehérvár:
MADŽARSKA : SLOVENIJA 79:81 (12:15, 25:25, 19:23, 23:18)
Nagy-Bujdoso 16; Oblak 13 (5 skokov), Trebec in Rupnik po 12.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Izjava Damirja Grgića, selektorja slovenske ženske članske reprezentance:
"Čestitam dekletom za zmago. Danes so priložnost za igro dobile igralke, ki so včeraj igrale manj. Zelo sem zadovoljen z njihovim pristopom. Še vedno je nekaj stvari, ki jih bo potrebno v naslednjih tednih popraviti. V prvem tednu smo naredili veliko in upam, da bo temu tako tudi v prihodnosti."

Teja Oblak:
"Glede na to, da nismo nastopale v kompletni postavi, smo to srečanje odigrale zelo dobro. Imele smo kar nekaj vzponov in padcev, vendar to je za uvodni del priprav povsem normalno. Moje soigralke so odlično odigrale zadnji napad in nas popeljale do sladke zmage."


Generalni sponzor

Platinasti sponzor

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji