Išči po strani...

Spoznaj Sparovo reprezentantko: Živa Zdolšek

18.05.2017 / Tekmovanja Reprezentance Članice Naslovnica
Avtor: KZS/Jaka Lenart
Székesfehérvár - Danes vam predstavljamo Živo Zdolšek, ki pravi, da je nekoč odigrala tekmo v copatih, ki so ji bili za tri številke preveliki. Njena prva misel ob uvrstitvi na EP je bila: jutri si moramo urediti dopust za priprave.

Ime in priimek:

Živa Zdolšek

Rojena:

10. 10. 1989

Višina:

178 cm

Klub:

Triglav

Igralno mesto:

krilo

Št. dresa:

4

Št. nastopov na uradnih tekmah:

20 (19. mesto)

Prvi nastop za člansko reprezentanco:

13. 6. 2012

SPOZNAJMO ANO:

1. Po komu si dobila ime? Mislim, da imena nisem dobila po določeni osebi. Starši so se odločali med dvema imenoma in dokončno odločitev je izbral oče na poti v porodnišnico.

2. Katera je tvoja najboljša lastnost na igrišču in izven? Delavnost in prilagodljivost.

3. Kaj bi spremenila na sebi? Ne vem ali je ta moja lastnost res povezana s horoskopom (tehtnica), vendar se zelo težko odločam. Zato bi si mogoče želela, da bi bila v določenih situacijah bolj odločna.

4. Kaj počneš, ko se ne družiš s košarkarsko žogo? Poleg košarke imam zelo rada kolesarjenje in tek, zato v času, ko ni sezone, največ časa preživim v naravi. Med košarkarsko sezono, ko ni časa za takšne stvari, pa rada preberem kakšno dobro knjigo.

5. Najbolj smešen dogodek v obdobju tvoje kariere oz. kakšna anekdota iz košarkarskega življenja? Ko sem bila mlajša, sva imela z bratom enake copate za košarko. Kot vedno sem v torbo zložila stvari za tekmo in ko sem prišla v garderobo sem opazila, da sem po nesreči vzela bratove copate, ki so bile tri številke večje kot moje. Ker smo igrale v gosteh, mi ni preostalo drugega kot da igram z njimi. Obula sem tri pare nogavic in odigrala tekmo.

6. Najljubši spomin iz otroštva? Izleti v naravo z družino.

7. Kaj bi po toliko letih treniranja in igranja sporočila svojemu prvemu trenerju? Hvala, ker si me s prvimi treningi se dodatno navdušil za košarko.

8. Kje se vidiš po koncu košarkarske kariere? Glede na to, da sem po poklicu fizioterapevtka in imam že sedaj službo bom nadaljevala s tem delom. Mogoče bom ostala v stiku s košarko tudi na ta način. Prosti čas, ki ga bo vsekakor več kot sedaj pa bom izkoristila predvsem za druženje z družino in prijatelji.

9. S kom bi odigrala košarkarsko tekmo 1:1? Z Draženom Petrovićem.

10. Koliko držav si obiskala in katera je najljubša destinacija, kjer si že bila? Obiskala sem že veliko evropskih držav, predvsem zaradi košarke in košarkarskih tekem, vendar na žalost takrat ni časa za oglede in spoznavanje mest in držav. Najbolj mi je ostal v spominu Baku v Azerbajdžanu, zaradi drugačnega načina življenja.

11. Če bi za hišnega ljubljenčka lahko imela eksotično žival, katero bi imela in zakaj? Delfina, zaradi njegove inteligence, igrivosti in zvestobe.

12. Ali imaš tattoo in kaj predstavlja, če ga imaš? Nimam.

13. Katero pesem si največkrat prepevaš? Težko bi izbrala eno pesem. Odvisno od razpoloženja in okolja.

14. Kdo je po tvojem mnenju največji slovenski športnik vseh časov? Leon Štukelj

15. Kdo vas v reprezentanci najbolj zabava? Največkrat se nasmejimo Evi Rupniki in Evi Lisec

16. Prva misel ob uvrstitvi na EP? Norooo, pa nam je koncno uspelo! Jutri si moram urediti dopust za priprave.

17. Kaj pričakuješ od nastopa na prvem evropskem prvenstvu za Slovenijo? Da se bomo na prvenstvo dobro pripravile in v dobrem vzdušju dostojno zastopale barve svoje države.

18. Katere tri artikle daš najprej v košaro, ko nakupuješ v Sparovi trgovini? Kava, jagode in meso.


Doslej smo že spoznali:


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji