Išči po strani...

Turnir v Kranju podal odgovore o finalistih Samsung 3x3 DP

16.07.2017 / Tekmovanja KZS Košarka 3x3 Naslovnica
Avtor: KZS/Jaka Lenart
Ljubljana - V Kranju je v soboto, 15. julija, potekal četrti kvalifikacijski turnir, ki je podal dokončne lestvice in imena ekip, ki so se uvrstile na zaključni turnir. V najbolj prestižni članski kategoriji je na turnirju v gorenjski prestolnici slavila ekipa 3x3 Piran.

4. KVALIFIKACIJSKI TURNIR SAMSUNG DRŽAVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 3X3, KRANJ:

V Kranju je v soboto, 15. julija, potekal zadnji kvalifikacijski turnir Samsung državnega prvenstva v košarki 3x3. Na Slovenskem trgu se je v sedmih kategorijah predstavilo 66 ekip. Prvič v tej sezoni smo na turnirju spremljali tekmovanje v ženski članski kategoriji. Vse tri prijavljene ekipe so si zagotovile nastop na finalnem turnirju. V najprestižnejši članski kategoriji so še tretjič letos slavili Pirančani, ki so v finalu ugnali 3x3 Ljubljana East. V članski kategoriji si je nastop na velikem finalnem turnirju priigralo osem ekip, v preostalih petih konkurencah pa se bodo za naslov državnega prvaka pomerile po štiri najboljše ekipe. 

Zaključni turnir bo na sporedu 13. avgusta na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

FOTOGALERIJA


Kategorija: ČLANI:

Finale:
3X3 PIRAN : 3X3 LJUBLJANA EAST 21:9

Med člani se je za zmago na četrtem kvalifikacijskem turnirju pomerilo trinajst ekip. Končne zmage so se veselili košarkarji ekipe 3x3 Piran, v postavi Gašper Ovnik, Anže Srebovt, Adin Kavgić in Simon Finžgar. Pirančani so tako še tretjič v tej sezoni stopili na najvišjo stopnučko. V finalu so bili aktualni evropski podprvaki boljši od moštva 3x3 Ljubljana East (Stojan Đekanović, Dejan Trnjak, Edis Mahmutović in Tjaž Rotar) z rezultatom 21:9. V finale se je poleg obeh finalistov uvrstilo še šest ekip. Na finalnem turnirju bo osem ekip razporejenih v dve skupini.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. 3x3 Piran
2. 3x3 Kranj
3. 3x3 Ljubljana East
4. Adecco
5. 3x3 Logatec
6. ASP Lesce
7. Kerovi
8. Oaza

Lestvica točkovanja v kategoriji članov
Rezultati

Kategorija: FANTJE U23:

Finale:
ŠD GOTNA VAS U23 : ELEKTRO SKOK 19:10

V kategoriji fantov do 23 let se je v nedeljo pomerilo 14 ekip. V finalu je zanesljivo slavila ekipa ŠD Gotna vas U23 (Jure Prus, Anže Špehar, Blaž Kregar in Bor Šteblaj) z rezultatom 19:10. Drugo mesto so osvojili košarkarji ekipe Elektro skok (Martin Kosin, Boštjan Škrlj, Matej Podgornik Milosavljević in Matija Kosin). Oba finalista sta si z odlično predstavo na zadnjem turnirju zagotovila nastop na finalnem turnirju v Ljubljani. Za nekaj točk sta nastop na finalu zgrešili ekipi 3x3 Piran 2 in Danes imam fraj.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. Neodločeni
2. Elektro skok
3. ŠD Gotna vas U23
4. SLO U18

Lestvica točkovanja v kategoriji fantov do 23 let
Rezultati

Kategorija: FANTJE U17:

Finale:
3X3 LZN : MASAMAJKA 21:8

V kategoriji fantov do 17 let se je v Kranju predstavilo osem ekip. Najuspešnejša je bila ekipa 3x3 LZN, ki je po zmagi v Velenju še drugič stopila na najvišjo stopničko in na svoj račun nakazala novih sto točk. Za zmagovalno ekipo so nastopili Anže Štih, Urban Tajher, Vid Rener in Žiga Planinc. Ekipa 3x3 LZN je bila v finalu z rezultatom 21:8 boljša od Madamajke, ki je nastopila v postavi Dan Osrečki, Lan Klenovšek in Štefan Derajič.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. Masamajka
2. 3x3 LZN
3. Hopsi Polzela
4. FDA

Lestvica točkovanja v kategoriji fantov do 17 let
Rezultati

Kategorija: FANTJE U15:

Finale:
OREO TEAM : NBA JR. TEAM 12:8

V konkurenci fantov do 15 let se je za zmago potegovalo pet ekip. Končnega uspeha se je tokrat veselila ekipa Oreo Team, ki je na vrh zavihtela po dveh drugih mestih. V finalu so bili Jurij Višnikar, Marcel Jug in Mark Filip Ivanković boljši od ekipe NBA Jr. Team (Urban Klavžar, Mark Hal Pehlič, Alen Toroman in Mai Žvegla), ki se kljub drugemu mestu ni uspela uvrstiti na finalni turnir.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. Nova Gorica
2. Oreo Team
3. D.L.N.T.
4. Team Bistrc

Lestvica točkovanja v kategoriji fantov do 15 let
Rezultati

Kategorija: REKREATIVCI:

Finale:
OSKAR TRBOVLJE : 3X3 BELTINCI 15:8

Tudi na turnirju v Kranju je bila najbolj zastopana kategorija rekreativcev, v kateri se je predstavilo 18 moštev. Na vrh so se prvič v tej sezoni zavihteli košarkarji Oskar Trbovelj (Blaž Božjak, Dejan Hutar, Martin Grešak in Primož Perko) in si z uspehom na Gorenjskem priborili nastop na finalnem turnirju v Ljubljani. Drugo mesto so še tretjič letos osvojili košarkarji 3x3 Beltinci (Leon Zver, Jernej Ferčak, Tomaž Bojnce) in si s tem priigrali najboljše izhodišče pred finalnim turnirjem.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. 3x3 Beltinci
2. Pizzeria na postaji
3. Oskar Trbovlje
4. T3XM

Lestvica točkovanja v kategoriji rekreativcev
Rezultati

Kategorija: ČLANICE:

Finale:
ILIRIJA 3X3 : SLO U18 13:9

Prvič v tej sezoni so se na Samsung državnem prvenstvu v košarki 3x3 predstavile tudi članice. V Kranju so nastopile tri ekipi, ki so si s tem zagotovile tudi nastop na finalnem turnirju. Do zmage so prišle Ilirjanke (Ela Mičunović, Andreja Lakner, Neža Vrečer in Sandra Japundza), ki so v finalu ugnale SLO U18 (Satja Škobalj, Tamara Grabovica, Zarja Dremelj in Jana Jurečič). Poleg ekip finalistk, se bodo na finalnem turnirju predstavile tudi košarkarice 3x3 Piran.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. Ilirija 3x3
2. SLO U18
3. 3x3 Piran

Lestvica točkovanja v kategoriji rekreativcev
Rezultati

Kategorija: DEKLETA U17:

Finale:
TEAM HULK : 3X3 MARIBOR 9:8

Na turnirju v Kranju so se na sceno vrnile tudi košarkarice do 17 let. Pet ekip se je pomerilo za štiri vstopnice za finalni turnir. V finale sta se uvrstili ekipi Team Hulk in 3x3 Maribor. Do zmage so prišle košarkarice, ki so si ime nadele po stripovskem junaku. Zala Pavlič, Tara Pulevič, Dea osrečki in Vita Mičunović so s točko prednosti (9:8) ugnale Satjo Škobalj, Tamaro Grabovica, Zarjo Dremelj in Jano Jurečič.

EKIPE, KI SO SE UVRSTILE NA FINALNI TURNIR:
1. Team Hulk
2. Ježičanke modre
3. Ježičanke bele
4. 3x3 Maribor

Lestvica točkovanja v kategoriji rekreativcev
Rezultati

Zmagovalec v Grosbasket tekmovanju v zabijanju: ŽELJKO MARKOVIĆ

Zmagovalec v Telekom metanju trojk: ŽELJKO MARKOVIĆ


RAZPORED SAMSUNG DRŽAVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 3X3 SEZONI 2017:

Finalni turnir - Ljubljana
Termin: 13. avgust 2017
Lokacija: Pogačarjev trg

Že odigrano:

1. kvalifikacijski turnir - Ljubljana
Termin: 10. junij 2017
Lokacija: Študentski kampus
NOVICA

2. kvalifikacijski turnir - Velenje
Termin: 17. junij 2017
Lokacija: Titov trg
NOVICA

3. kvalifikacijski turnir - Piran
Termin: 2. julij 2017
Lokacija: Tartinijev trg
NOVICA

Tekmovalne kategorije:

  • Člani (rojeni leta 2001 in starejši)
  • Fantje U23 (rojeni leta 1994 in mlajši)
  • Fantje U17 (rojeni leta 2000 in mlajši)
  • Fantje U15 (rojeni leta 2003 in mlajši)
  • Članice (rojene leta 2001 in starejše)
  • Dekleta U17 (rojena leta 2000 in mlajša)
  • Rekreativci (igralci brez podeljene pravice nastopa v sezoni 2016/2017 in igralci, ki so imeli podeljeno pravico nastopa v 4. SKL v sezoni 2016/2017)

 


 

SISTEM TOČKOVANJA ZA UVRSTITEV NA FINALNI TURNIR:

Vrstni red pri tekmovanju za uvrstitev na finalni turnir v posameznih kategorijah se določa na podlagi števila osvojenih točk na regionalnih turnirjih. Na finalni turnir v Ljubljani se, razen v kategoriji članov, uvrstijo štiri ekipe, ki skozi celotno sezono zberejo največ točk, štejejo pa se tri najboljše uvrstitve. V članski kategoriji se na finalni turnir uvrsti osem najboljših ekip, točkovanje pa poteka enako kot pri ostalih kategorijah. V primeru enakega števila točk ekip je razvrstitev odvisna od najvišje uvrstitve v tekoči sezoni na posameznem turnirju, števila najvišjih uvrstitev v tekoči sezoni ali žreba, ki ga opravi vodstvo tekmovanja.

Ekipe bodo glede na osvojeno mesto na posameznem regionalnem turnirju dobile naslednje število točk:

Uvrstitev

Točke

 

Uvrstitev

Točke

1

100

 

10

18

2

80

 

11

16

3

70

 

12

14

4

60

 

13

12

5

50

 

14

11

6

45

 

15

10

7

40

 

16

9

8

35

 

17-32

3

9

20

 

33+

1


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji