Išči po strani...

V Postojni so se na taboru že 10. zbrala dekleta iz vse Evrope

04.07.2016 / Tabor Naslovnica FIBA Europe Tabor za dekleta
Avtor: KZS/Aljaž Močnik
Postojna - Tudi v tem tednu je Postojna košarkarsko obarvana. Fante, ki so v minulem tednu uspešno sklenili 40. izvedbo Tabora KZS, so na Primorsko sedaj prispela dekleta.

Tudi letos je dekliški tabor razdeljen na dva dela, slovenskega in FIBA mednarodnega. Slednji letos poteka že 10. zapovrstjo, zato se bo tekom tedna zvrstilo kar nekaj posebnih dogodkov.

Skupno v Postojni gostuje 110 igralk, od tega 60 na FIBA mednarodnem taboru za dekleta U15. Na slednjem vzporedno potekata tudi kliniki za trenerje ter sodnice. Udeleženci prihajajo iz 36 različnih evropskih držav.

Trenerje vodijo priznani mednarodni inštruktorji, med njimi tudi Slovenec Janez Drvarič. Ob njem za izobraževanja skrbijo še Italijan Fabio Fossati, Španka Silvia Font ter najboljša evropska košarkarica v letu 2010 ter nosilka treh medalj iz evropskih in svetovnega prvenstva, Čehinja Hana Horakova. Nad celotnim dogajanjem, ob pomoči slovenskih organizatorjev, bdi nekdanja španska reprezentantka Elisabeth Cebrian.

Dekleta na obeh taborih so v nedeljo popoldne že pridno trenirala, slovenski del pa je odigral tudi turnir v košarki 3x3. 

Mednarodni tabor za dekleta U15 sta prvi dan v imenu FIBA uradno otvorila Romunka Carmen Tocala, predsednica komisije za žensko košarko pri FIBA Europe ter članica borda FIBA Europe, in Nemec Sacha Dietrich, podpredsednik komisije za košarko mladih pri FIBA Europe.

FOTOGALERIJA 1. DNE FIBA MEDNARODNEGA TABORA ZA DEKLETA U15

FOTOGALERIJA 1. DNE TABORA KZS ZA DEKLETA


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji