Išči po strani...

ŽU20: Slovenke v Pardubicah izgubile proti Čehinjam

Praga - Prvo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom je odigrala tudi slovenska reprezentanca deklet do 20 let. Slovenke so morale v Pradubicah priznati premoč Čehinjam. Reprezentanco do 20 let med 8. in 16. julijem čaka evropsko prvenstvo na Portugalskem.

1. PRIPRAVLJALNA TEKMA SLOVENSKE REPREZENTANCE DEKLET DO 20 LET:

Petek, 16. junij, Padrubice:
ČEŠKA : SLOVENIJA 56:47 (13:16, 16:11, 14:11, 13:9)

Verčič, Krošelj 5, Seničar, Gwashavanhu 11, Kramžar 2, Stefanoski 6, Cvijanovič 4, Friškovec 6, Goršič 9, Dautović 2, Ramšak 2.

STATISTIKA

Reprezentanco deklet do 20 let je ob odsotnosti selektorja Damirja Grgića vodil Gašper Papež, ki je priložnost za igro ponudil vsem zdravim košarkaricam. Naše košarkarice so odigrale svojo prvo pripravljalno tekmo, Čehinje pa se na nastop na evropskem prvenstvu pripravljajo že tri tedne. Slovenke so prikazale dobro igro, z veliko borbenosti in energije. Tekmo so z rezultatom 56:47 dobile Čehinje, ki so izkoristile boljšo trenutno pripravljenost. Najboljša strelka tekme je bila Althea Gwashavanhu, ki je dosegla 11 točk, sledila ji je Teja Goršič z devetimi.

Po srečanju so se slovenske reprezentantke odpravile v Prago, kjer so si ogledale debitantski nastop članske ekipe na evropskem prvenstvu.

Slovenke se pripravljalno na debitantski nastop na evropskem prvenstvu divizije A. Naše košarkarice se bodo v skupini C pomerile s Francijo, Madžarsko ter Bosno in Hercegovino. Evropsko prvenstvo se bo na Portugalskem začelo 8. julija.

Izjava Althee Gwashavanhu:
"Prvo pripravljalno tekmo s Čehinjami smo izkoristili predvsem za uigravanje taktičnih dogovorov. Kot je značilno za prvo tekmo, je igro spremljalo kar nekaj vzponov in padcev, vendar smo tekmo kot celoto, odigrale dobro. Soigralke smo dobro energijo, ki nas spremlja od začetka priprav, uspešno prenesle še na parket in prepričana sem da bomo vsako tekmo pokazale nekaj več, do Evropskega prvenstva pa bomo ujele optimalno formo."


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji