Išči po strani...

FOTO: Kadetinje v Talinu opravile prva treninga

11.07.2012 / Tekmovanja Reprezentance Mlajše kategorije Dekleta U16 Naslovnica
Avtor: KZS/Gorazd Trontelj
Talin - Kadetinje so po torkovem potovanju iz ljubljanskega letališča Brnik do Münchna in od tam v Talin že opravile dva treninga ter z nestrpnostjo pričakujejo začetek evropskega prvenstva B divizije za kadetinje.

FOTOGALERIJA PRVIH TRENINGOV KADETINJ V TALINU

Na ljubljanskem letališču so igralke že navsezgodaj zjutraj srečale Primoža Brezca, ki jim je zaželel srečno pot ter uspešno zastopanje naše države na prvenstvu, na letalu do Münchna pa so dekleta potovala z eno najbolj znanih slovenskih igralk, Mileno Zupančič. Na letališču v Münchnu smo srečali tudi nekaj delavcev evropske košarkarske zveze FIBA Europe, ki so se odpravljali v Slovenijo na evropsko prvenstvo do 20 let, ki bo istočasno kot naše prvenstvo v Estoniji, potekalo v Domžalah, Kranjski Gori in Ljubljani in katerega bomo z velikim zanimanjem spremljali tudi v več kot dva tisoč kilometrov oddaljenem Talinu.

Po pristanku na letališču v Talinu nas je pričakala prijazna atašejka Merilin, ki bo z nami vse do konca prvenstva. Naloga atašejev, oz. spremljevalcev reprezentanc, je, da usklajujejo in komunicirajo delo na relaciji med reprezentancami in organizatorjem ter hkrati skrbijo tudi za vse ostale zadeve, ki se pojavljajo tekom prvenstva. Tako smo že izvedeli, da je javni prevoz v Talinu brezplačen, dekleta so že obiskala bližnje nakupovalno središče, ki nam ga je pokazala naša atašejka, v prihodnjih dneh pa si bodo ogledala tudi središče mesta.

Mesto Talin je izredno urejeno in lepo, kar smo opazili že na prvi poti z avtobusom od letališča do hotela. Glede na avtomobile, ki se vozijo po cesti pa je tudi življenjski standard na dokaj visoki ravni. Estonija je znana tudi po svoji tehnološki razvitosti, saj prav iz te države prihaja tudi program Skype, ki ga trenutno uporablja okrog 200 milijonov ljudi po vsem svetu.

Hotel, v katerem so nastanjene reprezentance, in v katerem biva tudi Slovenija, je od centra mesta oddaljen približno deset kilometrov in se nahaja v naselju enostanovanjskih hiš, ki so obdane z manjšim gozdičkom. Z mestnim avtobusom je tako od centra mesta oddaljen okrog 20 minut vožnje, dvorane, do katerih se prav tako vozimo z avtobusom, seveda ne z mestnim, pa so od hotela oddaljene približno 15 minut.

Naša reprezentanca je včeraj prva izmed tujih reprezentanc prispela v Estonijo, tako da so dekleta v popoldanskih urah opravila tudi že prvi trening v eni izmed manjših dvoran, kjer se prvenstvo sicer ne bo igralo. V obeh dvoranah, kjer bo prvenstvo, so namreč potekale še zadnje priprave na začetek tekmovanja, tako da smo si s pomočjo naše atašejke uredili trening drugje. Danes, v sredo, pa so dekleta dopoldne trenirala na uradnem treningu v dvorani, v kateri bo tudi jutrišnja tekma, po večerji pa so opravila še analizo jutrišnjih nasprotnic. Trenerski štab je v preteklih dneh intenzivno preučeval igro tekmic, zaradi natrpanega urnika pa so video analize in razgovori potekali dolgo v noč. Seveda si vsi, tako igralke kot tudi vodstvo reprezentance želi, da bi bil večmesečni trud poplačan ob koncu prvenstva, 22. julija.

Prvo tekmo turnirja bo odigrala prav naša izbrana vrsta, ki se bo jutri, v četrtek, ob 12:30 po tukajšnjem času, pomerila z Latvijo. Z isto reprezentanco so se dekleta pomerila že na lanskem prvenstvu, takrat pa so bile v drugem delu tekmovanja za točko boljše Latvijke (62:63), v naši reprezentanci pa je letos kar pet igralk, ki so že nastopile na lanskem evropskem prvenstvu.

Vsi skupaj si želimo čim boljšega uvoda v prvenstvo in upamo, da boste za naša dekleta stiskali pesti tudi v Sloveniji!

Lep pozdrav do naslednjič!

 

POVEZAVE DO STRANI, POVEZANIH Z REPREZENTANCO KADETINJ:


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji