Išči po strani...

Ekipi predstavili cilje na sobotnem Superpokalu

24.09.2015 / Tekmovanja Naslovnica Liga Nova KBM Superpokal Pokal Spar
Avtor: KZS/Anže Blažič
Ljubljana - Glavna trenerja Tajfuna in Krke ter po en igralec vsakega kluba so na novinarski konferenci v hotelu Plaza predstavili cilje na Superpokalu Slovenije 2015, ki bo v soboto, 26. septembra, ob 17.30, v škofjeloški dvorani Poden.

FOTOGALERIJA Z NOVINARSKE KONFERENCE

Vstopnice za dogodek so še vedno na voljo na spodaj zapisanih mestih, kupiti pa jih bo moč tudi na blagajni dvorane Poden pred tekmo. Za posamezno vstopnico je potrebno odšteti 7 EUR, poseben popust pa tokrat velja za osnovnošolce, ki si lahko tekmo ogledajo za 3 EUR.

Ker je število parkirišč pred dvorano omejeno, so škofjeloški organizatorji poskrbeli za dodatna parkirna mesta v bližini dvorane, ki si jih lahko ogledate tukaj.

IZJAVE Z NOVINARSKE KONFERENCE:

Anže Kalan, predstavnik LTH Castingsa:

"Ekipa LTH Castingsa se je po treh letih v 2. SKL znova uvrstila v Ligo Telemach in bo po letu 2005 drugič organizirala Superpokal Slovenije. Organizacija dogodka poteka po predvidenem scenariju, s Košarkarsko zvezo Slovenije smo že nekaj časa redno na vezi in verjamem, da bo vse potekalo odlično. Škofja Loka je bila že nekajkrat organizator različnih košarkarskih tekmovanj, kot so finalni turnirji Pokala Spar, mlajših kategorij, All-Stars in podobni dogodki in mislim, da so se vsi udeleženci pri nas vselej dobro počutili. Upam, da bo dvorana v soboto lepo polna."

Dejan Mihevc, trener Tajfuna:

"Želja in cilj našega kluba sta bili, da poskušamo zadržati večji del ekipe in mislim, da nam je to v večji meri uspelo. Na to jedro ekipe smo dodali nekaj ambicioznih igralcev, ki nam lahko pomagajo pri preskoku na drugo raven. Ocenjujem, da nam je v tem delu priprav uspelo narediti, kar smo si zamislili. V novi sezoni bomo igrali tudi v Ligi ABA in FIBA pokalu, kar je za nas neznanka, a verjamem, da lahko igramo na tej ravni. Na Superpokal Slovenije smo pripravljeni optimalno, po težavah, ki smo jih imeli na pripravah, predvsem na igralnem mestu organizatorja igre, sta se vrnila Domen Bratož in Ceola Clark. Veseli nas, da imamo že na uvodu v sezono priložnost za osvojitev pokala in verjamem, da zmoremo, se pa zavedamo, da bomo igrali proti močni Krki, ki je stalni udeleženec tega tekmovanja in ga je večkrat tudi osvojila."

Dragiša Drobnjak, igralec Tajfuna:

"Veseli me, da sta klub in trener uspela zadržati večino igralcev z minule sezone, saj je veliko lažje začeti novo z uigrano ekipo in novimi igralci, ki so dodana vrednost. Nestrpno se že veselimo začetka sezone, v kateri bo Tajfun igral na višji ravni, kar bo mlajšim soigralcem veliko pomenilo. Naš recept za potencialni uspeh je, da delamo tako, kot lani, ko smo se osredotočali na vsako tekmo posebej in vsakič dali vse od sebe. V soboto bomo igrali proti kakovostnemu tekmecu, ki je od vseh ekip v Sloveniji to poletje, vsaj po imenih sodeč, pripeljala najkakovostnejše igralce. Na nas je, da se ne pustimo nikomur in, da dokažemo, da lahko dobro igramo z vsemi."

Ivan Velić, trener Krke:

"Vsak trener se veseli igrati za pokal in tako je tudi pri meni. Igralci so v pripravljalnem obdobju delali dobro in mislim, da smo pripravljeni, da pridemo do novega naslova superpokalnega prvaka. Glede na minulo sezono je v naši ekipi veliko sprememb, tudi jaz sem nov in zagotovo bomo potrebovali nekaj časa, da se uigramo. Nismo še v optimalnem stanju, a mislim, da bomo kmalu."

Luka Lapornik, igralec Krke:

"Za nami so dolge, težke in uspešne priprave, tako, da se že zelo veselimo začetka sezone. Pol igralcev v ekipi je novih, prav tako trenerski štab, zaradi česar bomo potrebovali nekaj več časa, da se dobro spoznamo in uigramo, a mislim, da smo na pravi poti. V soboto ne bomo optimalni, a si želimo sezono začeti z zmago in osvojitvijo Superpokala Slovenije 2015."

SUPERPOKAL SLOVENIJE 2015

Škofja Loka, 26. september, ob 17.30:
TAJFUN : KRKA

Neposredni prenos na TV Slovenija 2.

Cena vstopnice je 7€, poseben popust pa smo tokrat pripravili za osnovnošolce, ki morajo odšteti 3€.

NEPOSREDNA POVEZAVA DO NAKUPA VSTOPNIC

Vstopnice si lahko zagotovite na spletni strani www.eventim.si in vseh ostalih Eventimovih prodajnih mestih, kot so Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 01 420 50 00) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika in Svet Knjige.

ZGODOVINA:

2014, Šenčur: Krka (Krka : Union Olimpija 68:65)
2013, Portorož
: Union Olimpija (Krka : Union Olimpija 60:63)
2012, Grosuplje: Krka (Krka : Union Olimpija 84:81)
2011, Rogaška Slatina: Krka(Krka : Union Olimpija 80:72)
2010, Maribor: Krka (Krka : Union Olimpija 72:61)
2009, Ljubljana: Union Olimpija (Union Olimpija : Elektra Esotech 95:62)
2008, Postojna: Union Olimpija (Union Olimpija : Helios Domžale 67:56)
2007, Polzela: Union Olimpija (Union Olimpija : Helios Domžale 90:71)
2005, Škofja Loka: Union Olimpija (Union Olimpija : Pivovarna Laško 88:79)
2004, Maribor: Union Olimpija (Union Olimpija : Pivovarna Laško 67:61)
2003, Postojna: Union Olimpija (Krka : Union Olimpija 63:81)

NASLOVI PO KLUBIH:

7x UNION OLIMPIJA (2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2013)
4x KRKA
(2010, 2011, 2012, 2014)


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji