Išči po strani...

Helios Suns in Krka odločno po superpokalno lovoriko

26.09.2016 / Tekmovanja Ostalo Naslovnica Liga Nova KBM Superpokal Pokal Spar
Avtor: KZS/Aljaž Močnik
Ljubljana – V sredo se bo v Podčetrtku z bojem za superpokalno lovoriko začela nova sezona pod slovenskimi koši. Zanjo se bosta že tradicionalno pomerila državni in pokalni prvak. Letos sta to moštvi Helios Suns in Krke. Tekma se bo začela ob 20. uri.

FOTOGALERIJA NOVINARSKE KONFERENCE PRED SUPERPOKALOM 2016

Kot je že v navadi, bo obračun 13. Superpokala gostilo mesto, od koder prihaja novopečeni slovenski prvoligaš. V novi sezoni bo to ekipa Term Olimia iz Podčetrtka, ki si je mesto v elitni Ligi Nova KBM zagotovila z naslovom prvaka 2. SKL v minuli sezoni. Košarkarski klub Podčetrtek je poleg Košarkarske zveze Slovenije tudi soorganizator prireditve.

Zasedbi domžalskih Helios Suns in novomeške Krke se bosta pred kamerami TV Slovenija v boju za Superpokal srečali prvič v zgodovini. Domžalčani, ki so v minuli sezoni drugič skočili na vrh državnega prvenstva, so se do danes za lovoriko potegovali dvakrat (2007, 2008) in bili obakrat neuspešni. Na Polzeli in v Postojni jih je ugnala Union Olimpija, ki je s sedmimi superpokalnimi naslovi še vedno najuspešnejši klub. S štirimi tovrstnimi uspehi (2010, 2011, 2012, 2014) ji sledijo Novomeščani, ki so se za novo superpokalno lovoriko borili tudi lani v Škofji Loki, a jih je tedaj s šentjurskim Tajfunom ugnal njihov sedanji glavni trener Dejan Mihevc in njegov pomočnik Stene Ožbej.

Pestro košarkarsko popoldne v Športni dvorani Podčetrtek se bo začelo že tri ure poprej. Na predtekmi Superpokala se bo ob 17. uri ljubiteljem košarke predstavila domača zasedba Term Olimia, ki jo vodi nekdanji selektor moške in ženske reprezentance Boris Zrinski. Njegovim varovancem se bo po robu postavila kitajska ekipa Jiangsu Dragons, pod vodstvom slovenskega trenerja Memija Bečirovića, ki je v preteklosti prav tako že vodil slovensko moško izbrano vrsto.

Vstopnice za superpokalni obračun so po ceni 7 EUR (za osnovnošolce 3 EUR) na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in na bencinskih servisih Petrol. Vsi ljubitelji košarke si jih lahko zagotovite tudi preko spleta na povezavi, ki se nahaja tukaj, na dan tekme pa jih bo možno kupiti tudi na blagajni dvorane. 

IZJAVE PRED SUPERPOKALOM 2016:

Karmen Cvirn, predstavnica Terme Olimia Podčetrtka:
"V Košarkarskem klubu Podčetrtek smo izredno veseli, da lahko gostimo letošnji Superpokal. Naša občina je zelo turistično obarvana, precej je tudi športnega turirma. Naša dvorana je vseskozi zasedena. V zadnjem mesecu smo med drugim gostili evropski prvenstvi v pikadu ter badmintonu za veterane. V sredo nas čaka še Superpokal, ki ga bomo združili s prireditvijo 12 ur košarke, ki ga v sodelovanju že več let prirejata KK Podčetrtek in Mladinsko kulturno turistično društvo Lepe strune. Letos se bo vse skupaj začelo ob 9. uri. Do 16. ure bodo na svoj račun prišli vsi mlajši košarkarji KK Podčetrtek, ki bodo v okviru šol in klubskih selekcij med seboj odigrali nekaj tekem. Nato se bod dogajanje preselilo v večnamensko športno dvorano, kjer bo ob 17. uri najprej na sporedu tekma med domačim klubom in kitajsko ekipo Jiangsu Dragons, ob 20.00 pa bo sledil še Superpokalni obračun."

Jakša Vulić, trener Helios Suns:
"Veseli in ponosni smo, da se bomo znova borili za Superpokal. Z opravljenim med našimi pripravami na novo sezono ne moremo biti ravno zadovoljni in to iz več razlogov. Ni nam še uspelo dokončno sestaviti ekipe, saj imamo trenutno na voljo 12 igralcev, izmed katerih so trije še mladi, obiskujejo srednjo šolo, zaradi česar lahko z nami trenirajo le popoldne. V vsakem primeru, glede na to, da nas čakajo nastopi v treh ligaških tekmovanjih, to ni zadostno število igralcev. Drugo težavo so nam med pripravami povzročale poškodbe, zaradi česar so krajši čas počivali Remekun, Bolčina in Curry. Vesel sem, da je to sedaj za nami ter da se bomo na Superpokal podali s celotno zasedbo. Nekoliko nas skrbijo tudi naše predstave na pripravljalnih tekmah, ki niso bile dovolj dobre za tekmovanja v ligah, ki nas čakajo. Obračun za Superpokal je tekma, na kateri favorita ni. Z ekipo Krke se dobro poznamo. Odločala bosta navdih in dnevna pripravljenost košarkarjev. Dali bomo vse od sebe, skušali razveseliti svoje navijače ter osvojiti prvo lovoriko v novi sezoni. Ko se igra za pokal, so vse težave pozabljene, pokaže se največ, česar si sposoben v tistem trenutku. Videli bomo, če bo v sredo to dovolj."

Dejan Mihevc, trener Krke:
"V vsaki sezoni se vse začne od začetka. Od prvega dne priprav smo začeli graditi ekipo in mentaliteto med igralci. Kljub vsem situacijam v pripravljalnem obdobju menim, da smo tega izkoristili optimalno. Zaradi reprezentančnih obveznosti so večino časa manjkali trije košarkarji, nekaj smo imeli tudi težav s poškodbami. Igralci so na treningih dobro delali, dan za dnem pa bolje sprejemajo stvari, ki jih do začetka sezone želimo vpeljati in nato prikazati na igrišču. Superpokal bo zagotovo priložnost, da sezono otvorimo z dobro, kvalitetno tekmo, ki bo imela dodaten naboj, saj bo šlo za lovoriko. Takšne tekme se ne le igrajo, pač pa tudi zmagujejo. Obe ekipi bosta na to pripravljeni, prikazali bosta največ, kar sta sposobni v tem trenutku, želeli si bosta zmage. Vse ljubitelje košarke bi rad povabil v Podčetrtek, kjer nas čaka košarkarska poslastica. Glede na to, da imajo v Podčetrtku že bogate izkušnje z organizacijo evropskih tekmovanj, verjamem, da bo vredno biti del tega spektakla v živo."

Luka Vončina, igralec Helios Suns:
"Pred nami je Superpokal. Obračuna s pokalno prvakinjo minule sezone, Krko se izjemno veselimo. Mislim, da sta obe ekipi tudi v tej sezoni zelo dobri. Naše moštvo je pripravljeno, v boj za prvo lovoriko se podajamo z visokimi ambicijami. Naredili bomo vse, da superpokalno lovoriko prvič pripeljemo v Domžale."

Matej Rojc, igralec Krke:
"Za našo ekipo je mesec in pol težkih, a dobrih priprav na novo sezono. Tudi letos je moštvo dobilo novega trenerja in igralce, zato je bilo potrebno nekaj časa, da smo se ujeli. Za nami je kar nekaj pripravljalnih tekem proti dobrim evropskim klubom. Na trenutke smo pokazali, da znamo igrati zelo dobro košarko, bo pa potrebno še odpraviti nihanja, ki se nam pojavljajo. Veselimo se in komaj čakamo na začetek sezone s Superpokalom proti Helios Suns. Lovoriko si želimo vrniti v Novo mesto."


SUPERPOKAL 2016

Podčetrtek, sreda, 28. septembra, ob 20.00:
HELIOS SUNS : KRKA (prenos na TV Slovenija)

Vstopnice po ceni 7 EUR (osnovnošolci 3 EUR) so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima.

POVEZAVA DO NAKUPA VSTOPNIC


ZGODOVINA:

2015, Škofja Loka: Tajfun (Tajfun : Krka 72:60)
2014, Šenčur: Krka (Krka : Union Olimpija 68:65)
2013, Portorož: Union Olimpija (Krka : Union Olimpija 60:63)
2012, Grosuplje: Krka (Krka : Union Olimpija 84:81)
2011, Rogaška Slatina: Krka (Krka : Union Olimpija 80:72)
2010, Maribor: Krka (Krka : Union Olimpija 72:61)
2009, Ljubljana: Union Olimpija (Union Olimpija : Elektra Esotech 95:62)
2008, Postojna: Union Olimpija (Union Olimpija : Helios Domžale 67:56)
2007, Polzela: Union Olimpija (Union Olimpija : Helios Domžale 90:71)
2005, Škofja Loka: Union Olimpija (Union Olimpija : Pivovarna Laško 88:79)
2004, Maribor: Union Olimpija (Union Olimpija : Pivovarna Laško 67:61)
2003, Postojna: Union Olimpija (Krka : Union Olimpija 63:81)

NASLOVI PO KLUBIH:

7x UNION OLIMPIJA (2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2013)
4x KRKA (2010, 2011, 2012, 2014)
1x TAJFUN (2015)


VEČ O SUPERPOKALU


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji