Išči po strani...

Še šest dni do Superpokala in uvoda v novo sezono

Ljubljana - Do uvoda v novo sezono, ki se bo zgodil s tradicionalnim Superpokalom, nas loči le še šest dni. Krka in Union Olimpija, ki se bosta borili za superpokalno lovoriko, sta pred novo sezono doživeli kar nekaj sprememb.

Obe ekipi imata novega trenerja. V tabor aktualnih prvakov Lige Telemach se je vrnil trener Aleksandar Džikić, ki je Novomeščane leta 2011 popeljal do naslova prvaka pokala EuroChallenge, kar je največji uspeh v zgodovini kluba. Na drugi strani je krmilo zmajevega gnezda prevzel Aleš Pipan, ki je pred tem navduševal v Makedoniji, ko je vodil MZT iz Skopja. Oba trenerja sta v preteklosti delovala tudi pri superpokalnem nasprotniku. Pipan je bil trener Krke med letoma 2000 in 2002, Džikić pa je vodil ljubljansko moštvo vodil v letu 2008.

Ljubljančani so pred novo sezono dodobra prevetrili svojo zasedbo, ki je bogatejša osem novincev. Na drugi strani se bo Krka izzivom naproti podala s petimi novimi imeni. Kot zadnji se je farmacevtom, kot zamenjava za Derricka Nixa, pridružil stari znanec Chris Booker. 208 centimetrov visoki center je eden izmed peterice Krkašev (Jaka Klobučar, Erjon Kastrati, Smilljan Pavić ter Jasmin Hukić), ki so nekoč branili barve Uniona Olimpije. Na drugi strani je nekdaj v dresu Krke igral le novi ljubljanski kapetan Dragiša Drobnjak.

Kdo bo sezono začel z boljšo popotnico? Bo Krka še četrtič zapored osvojila superpokalno lovoriko, ali se je bodo po letu 2009 znova razveselili pri Unionu Olimpiji? Vse bo znano v sredo, 2. oktobra. Obračun aktualnih prvakov Lige Telemach in Pokala Spar bo gostila ŠD Lucija. Za tekmo, ki se bo začela ob 20. uri, so vstopnice (v predprodaji po 8 evrov) na voljo na Eventim.si in vseh Eventimovih prodajnih mestih.


VSE O SUPERPOKALU


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji