Išči po strani...

Smodiš bo v Krki treniral mlade, perspektivne centre

05.08.2013 / Tekmovanja Naslovnica Liga Nova KBM Superpokal Pokal Spar
Avtor: KZS/KK Krka
Matjaž Smodiš, ki bo letos decembra dopolnil 34 let, je zagotovo eden najvidnejših evropskih košarkarjev v zadnjih petnajstih letih, za Novomeščane pa prava legenda.

V članski ekipi Krke je prvič zaigral pri petnajstih letih. Po uspešnem igranju za Krko se je pred sezono 2000-2001 odločil za odhod v tujino, kjer je v 12 letih zamenjal le štiri klube oziroma tri mesta igranja in v tem obdobju nanizal številne titule in priznanja. V zadnji sezoni se je vrnil v svoj matični klub in prispeval levji delež k osvojitvi 6. naslova državnega prvaka, tako kot ga je prispeval pred trinajstimi leti, ko je Krka z njegovo pomočjo prvič postala državni prvak.

Vodstvo Košarkarskega kluba Krka se je o nadaljnjem sodelovanju z Matjažem dogovorilo že takoj po končanem prvenstvu in njegovi najavi prenehanja aktivnega igranja. Sedaj pa so ta dogovor tudi formalizirali.

 

Matjaž bo z vrhunskimi igralskimi dosežki in ugledom predvsem pomemben promotor košarke med mladimi. V KK Krka bo v prvi sezoni deloval kot svetovalec predsedstva kluba za strokovna in kadrovska vprašanja. Sodeloval bo pri individualnih treningih mladih in perspektivnih igralcev na centrskih pozicijah, ki jih ima zagotovo česa naučiti. Poleg tega bo sodeloval pri projektih za povečanje prepoznavnosti in ugleda kluba v Sloveniji in tujini ter svoje bogate mednarodne izkušnje uporabil pri selekcioniranju igralcev in vzpostavljanju sodelovanja z ostalimi evropskimi klubi.

 

Matjaž je ob podpisu pogodbe izjavil: "Zelo sem vesel, da svojo "novo" košarkarsko pot lahko nadaljujem tam, kjer sem končal igralsko pot. Verjamem, da je pred nami zanimiva, naporna in izzivov polna sezona. Hvala KK Krka za ponujeno priložnost."


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji