Išči po strani...

Izjave po tekmi Slovenija : Poljska

05.09.2007 / Reprezentance Člani
Avtor: KZS/Matej Avanzo
Če je bila uvodna tekma evropskega prvenstva za Slovenijo naravnost infarktna, na koncu pa še srečna za povrh, so v drugem dvoboju proti Poljski izbranci selektorja Aleša Pipana zlahka opravili s tekmeci. Še posebej so blesteli v obrambi, saj so, na primer, upoštevajoč le osrednji del tekme (drugo in tretjo četrtino) dobili vsega 20 (!) točk. In kaj so po zmagi s 70:52 povedali naši košarkarji in njihovo selektor.

Aleš Pipan, selektor slovenske reprezentance: "Nobena zmaga ni podarjena. Vsako tekmo je potrebno dobiti z garanjem. Proti Poljakom smo bili nekoliko slabši le v prvi četrtini, nato pa smo zaigrali bolj podjetno. Agresivna obramba je botrovala k učinkovitejšemu napadu. Čestital bi fantom, da so na zelo težki tekmi prikazali pravi značaj, ne morem pa mimo izjemnih slovenskih navijačev, ki jih pozivam, naj tudi za sredin dvoboj proti Francozom pripravijo tako izjemno vzdušje."

Rašo Nesterović, kapetan slovenske reprezentance: "Poljaki so bili na začetku bolj zbrani od nas. S trdim delom v obrambi in rutinirano igro smo se vrnili in prišli do lahke zmage. Zdaj nas čaka še zadnje dejanje v Alicanteju. Upamo na najboljše."
Erazem Lorbek, s 16 točkami proti Poljski prvi strelec slovenske reprezentance: "Poljaki so se dobro pripravili na to tekmo. Začeli so odlično, mi pa smo jih strli šele z dobro obrambo. V drugem polčasu smo suvereno nadzorovali potek dogodkov na parketu. Tekme proti Poljski sem se kar malce bal, saj smo bili v vlogi favorita in smo morali zmagati. Mislim, da bo proti Franciji precej lažje igrati, saj bomo lahko bolj sproščeni."


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji