Išči po strani...

Slovenija na EP gluhih zabeležila prvo zmago proti Hrvaški

29.06.2012 / Tekmovanja Reprezentance Naslovnica
Avtor: KZS/Tone Petrič
Konya - Košarkarji slovenske reprezentance gluhih so na prvi tekmi evropskega prvenstva dosegli prvo zmago. Z 99:64 so bili boljši od Hrvatov, najboljša strelca pa Saša Lukić (22) iin Miha Zupan (19).

Tik pred tekmo je trener Križan določil prvo petorko: Šebjan, Jakofčič, Zupan, Lukić in Mrša. Prvih pet minut sta se obe ekipi lovili in igrali na centrih. Igra je bila nekoliko krčevita. Izid po petih minutah je bil 6:10 za Slovenijo. Potem se je igra razvila bolj odprto, slovenska stran je pospešila napade preko Makuca in Zupana. Hrvatje pa so svojo igro vodili prek visokega centra Jurišića. A z hitrimi protinapadi so Slovenci povišali razliko. Na odmor med polčasoma so šli z 59:31.

V drugem polčasu pa so Hrvatje poskušali ustaviti slovesnke napade prek hitrih krilnih igralcev, a jim ni vedno uspevalo, ker so morali svojo obrambo na široko razpostaviti zaradi slovenskih metov z razdalje. S kombinacijo igre na 2-1-2 in eden na enega so povečali razliko na petdeset točk. V drugi polovici zadnje četrtine je trener na igrišče spustail mlade igralce, da so se razigrali. Kljub temu so Hrvati nekoliko pritisnili in zmanjšali razliko tako, da se je tekma končala z zmago Slovenije pri 99:64.

Izjava trenerja Križana:

"Prva tekma proti Hrvaški je bila po svoje zelo pomembna, saj vemo, da v prvih tekmah imajo igralci problem treme in adrenalina in se lahko na tekmi marsikaj zgodi.  Tekmo smo zelo dobro odprli z pravo obrambo in hitrimi napadi. Glede na to, da je Hrvaška debitant na EP smo pričakovali močnejši odziv. Naša ekipa se je držala dogovorov in odigrala točno tako. V celi ekipi ne bi Izpostavil , saj smo igrali kot ekipa v celoti dobro. Res pa je, da se bo  naša moč ali nemoč videla šele v tekmah, ki prihajajo in ki so mnogo težja kot tekma proti Hrvaški."

SLOVENIJA : HRVAŠKA 99:64 (22:14, 59:31, 87:48)
Strelci za Slovenijo: Šebjan 5, Jakofčič 21, Žabot 2, Makuc 16, Javornik 2, Zupan 19, Lukić 22, Mrša 8, Ranković 4.

OSTALI REZULTATI:

Litva : Rusija 100:65
Velika Britanija : Izrael 74:53
Italija : Grčija 77:79
Turčija : Poljska 76:60


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji