Išči po strani...

Katera ekipa po sobotni zmagi iz Novega mesta v Švico?

07.06.2012 / Naslovnica Ulična košarka
Avtor: KZS/Aljaž Močnik
Novo mesto – Potem, ko jo je slaba vremenska napoved minuli konec tedna zagodla organizatorjem Samsung državnega prvenstva v ulični košarki, so ti turnir ob reki Krki prestavili za teden dni. Drugi spektakel te ulične sezone bo tako na sporedu to soboto!

Drugi regionalni turnir sezone se bo v Športnem parku Loka odvijal v soboto, 9. junija 2012, utrip ulične košarke pa bo moč čutiti od 10. ure dalje. Prijave za ta turnir so zaključene, lahko pa svojo ekipo za turnirja v Mariboru ali Kopru prijavite TUKAJ. Več o sami seriji turnirjev Samsung DP v ulični košarki najdete TUKAJ.

2000 razlogov za udeležbo

V športnem parku Loka se bodo delile točke za skupni vrstni red v prvenstvu in tako kot je zdaj že v navadi, tudi finančne nagrade za najboljše. Tudi to pot bo med najboljše ulične ekipe razdeljenih 2000 evrov.

Zmagovalci med člani v Lozano

Ena zadnjih, a izredno pomembnih informacij je tudi ta, da se bodo zmagovalci med člani uvrstili na mednarodni turnir v Lozano. Turnir v Švici bo potekal 22. julija, slovenski predstavniki (ekipa bo štela štiri člane) pa se bodo tja odpravili brez vseh finančnih obveznosti.

Preko Švice do Madrida in Miamija

Iz Švice bo prvo mesto vodilo na turnir Masters v Španijo. Na Iberskem polotoku se bodo najboljši evropski uličarji podali še v dir skozi zadnje sito, ki bo na finalni turnir svetovne turneje onkraj Atlantika v Miami poslal štiri najboljše članske ekipe. 

Bogat spremljevalni program

Tudi ob reki Krki pa poleg košarkarskih vragolij ne bo manjkalo bogatega spremljevalnega programa. Na vročem asfaltu bodo zaplesale energične Zmajčice, za tiste najmlajše, ki se šele dobro spoznavajo z oranžno žogo, pa bo skrbela ekipa Mobi igrive košarke, posebnega projekta Košarkarske zveze Slovenije. Kot je že v navadi se bodo tudi na Dolenjskem za lovoriko udarili najboljši ostrostrelci v tekmovanju metanja trojk ter najboljši zabijalci.

Padavine tokrat ne bodo krojile usode

Tako kot vi, ljubitelji košarke, z nestrpnostjo pričakujejo turnir tudi organizatorji. Ti so se odločili, da to pot turnir izpeljejo za vsako ceno. V primeru slabega vremena se bo namreč prireditev preselila Športno dvorano Marof, o vsem pa boste obveščeni še pravočasno.

KATEGORIJE ZA PRIJAVO:

Člani (igralci rojeni leta 1993 in starejši)

Ženske (ni starostnih omejitev)

U18 (mladinci - igralci rojeni leta 1994 in mlajši) 

U16 (kadeti - igralci rojeni leta 1996 in mlajši) 

NAGRADNI SKLAD:

Člani:

1. mesto: 1000 EUR

2. mesto: 500 EUR

3. mesto: 250 EUR

Zmagovalec zabijanja:

250 EUR

Zmagovalna ekipa v kategoriji U18 (mladinci): 

250 EUR


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji