Išči po strani...

FOTO+VIDEO: Škorce iz Maribora čaka selitev v Madrid

16.06.2012 / Naslovnica Ulična košarka
Avtor: KZS/Aljaž Močnik
Maribor – Na Štajerskem se je uspešno zaključil še tretji regionalni turnir te sezone v Samsung državnem prvenstvu v ulični košarki. Škorci, zmagovalci med člani, potujejo na Masters turnir v Madrid.

FOTOGALERIJA MARIBORSKEGA TURNIRJA

Prijetno sončno vreme je na trgu Leona Štuklja pospremilo predzadnje kvalifikacijsko dejanje te sezone pred velikim finalom, ki bo 7. julija potekal na Prešernovem trgu. Kljub temu, da udeležba v primerjavi s preteklima turnirjem v Ljubljani in Novem mestu ni bila tako številčna, pa so se pod obroči zagotovo odvijali najbolj napeti dvoboji te sezone.

Najbolj izenačen turnir te sezone

Prava poslastica pa je bil članski turnir. Veliki zmagovalci so na koncu postali košarkarji ekipe Škorci (Jaka HladnikJure ErženUroš Troppan, Boris Jeršin,Dario KrejićMensud Julević). Zmagovalci prve sezone Samsung DP v ulični košarki iz leta 2004 so v finalu po ogorčenem boju z 19:16 uspeli ugnati Adecco (Rok Smaka, Žan Vrečko, Aleks Vojčič, Miloš Savkovič, Matic Korošec, Blaž Črešnar). Poleg prve zmage v sezoni si je pretežno gorenjska zasedba priigrala tudi nagrado v višini 1000 evrov.

Škorci iz Maribora v Madrid

Z zajetno denarno nagrado pa se ne more primerjati potovanje v Madrid. Škorci bodo tam namreč nastopili na Masters turnirju, od koder bodo najboljše ulične ekipe potovale na svetovni turnir v Miami. Zmagovalna ekipa turnirja v dolenjski prestolnici Iščemo sponzorja) si bo pot na Iberski otok skušala zagotoviti preko posebnega  kvalifikacijskega turnirja v Lozani. Do tretjega mesta v Mariboru so se prebili zmagovalci ljubljanskega turnirja, igralci Ačkbalab Tatto Wall, ki so z 21:19 premagali moštvo Kerovi (Alen Prole, Robi Babič, Matej Pirija, Gašper Budkovič, Tomaž Podboj, Alen Hodžič, Blaž Tomc).

Prvi ekipi z 2 osvojenima regionalnima turnirjema

Dobili pa smo tudi prvi ekipi, ki sta uspeli v tej sezoni na regionalnih turnirjih doseči drugo zmago. Pri mladincih je to uspelo novomeškim mladcem iz ekipe Udji slobodno (Luka Derlink, Martin Povše, Marko Kastelic, Matic Bevc, Anže Špehar), medtem ko je med ženskami s konkurenco znova pometlo ženstvo Lino Lade (Ines Kerin, Dženita Novi, Tjaša Unverdorben, Kristina Verbole, Tina Bastašič).

Novomeščani še drugič zapored

Dolenjski mladinci so v napeti finalni borbi s 15:13 premagali domačine, košarkarje Mariborja Branika (Luka Boroja, Bor Vrečilo, Salem Žepič, Klemen Bunta, Eldin Ferizovič, Matic Grušovnik). Prav ti so bili v polfinalu strup za zmagovalce iz Ljubljane, ekipo The Winners (Nejc Iskra, Domen Demšar, Matej Krmel, Tjaž Rotar), ki je morala priznati premoč z 11:12. Ta se je na koncu morala zadovoljiti s tretjim mestom, ki so si ga priigrali s skalpom (10:9) Indijancev (Žan Javornik, Rok Jesih, Nejc Pivec, Jakob Jelenčič, Tomaž Opara).

V žensko finale šele po seštevanju koš razlike

Posebej zanimiv je bil tudi dekliški turnir, ki so se ga udeležile le tri ekipe, a v krogu medsebojnih tekem prav vse zabeležile polovičen izkupiček. O finalistih je tako odločala šele koš razlika. Podobno kot na pokalu FIBA Europe 3on3 so se košarkarice Lino Lade v finalu uspele maščevati svojim nasprotnicam za edini poraz v predtekmovanju. Paštetke (Ela Stergar, Nika Vraničar, Sara Osmanbegovič, Mojca Embreuš)so sprva slavile zmago s 15:12, v boju za lovoriko pa klonile z 8:13. Na tretjem mestu so na koncu pristale košarkarice ekipe Leteči pingvini (Naja gerič, Neja Kokot, Teja Črešnik, Satja Škobalj, Eva Sevšek).

Visokoleteči kadeti pristali na vrh

Po srebru na turnirju v slovenski prestolnici pa so se zlata še posebej, a povsem zasluženo razveselili tudi kadeti iz ekipe Highflyers (Žiga Lah, Aljoša Zorman, Gregor Klobcar, Aleksander Balažič). Ti so že po rednem delu v skupini suvereno opravili z vsemi nasprotniki, v finalu pa ponovili vajo proti članom ekipe Blue Glasshoppers (Vid Markeš, Matic Rakovec, Andraž Rakovič, Anže Vedlin, Stefan Lesnik) in jih ugnali s 16:6. Na tretjem mestu je turnir v Mariboru končala zasedba THC (Žan Podhraški, Dušan Kondič, Luka Volovlek, David Gregorc, Hand Prosinek, Alen Vasle), ki je bila s 16:13 boljša od Slovenske Bistrice (Alen Toplak, Gašper Moškotevc, Rok Bratkovič, Amadej Urbancl).

Raiffeisnovi bankirji prijateljsko vrnili uslugo

Vse pa se ni izšlo po načrtih bankirjem Raiffeisen banke. Ti so ob Tromostovju postali veliki zmagovalci Raiffeisen VIP turnirja, tokrat pa so se morali zadovoljiti s srebrom. Najvišjo stopničko so tokrat športno prepustili ekipi Telekoma Slovenije (13:22), s katero so se prav tako pomerili v velikem finalu na levem bregu Ljubljanice.  

Grega najbolje zabijal, Stefan metal trojke

Kot je na turnirjih Samsung ulične košarke že v navadi, sta se tudi to pot izpeljali tekmovanji v zabijanju in metanju trojk. Najatraktivnejši je bil Grega Jakhel Kolarevič, medtem ko je najboljšo ostrostrelsko formo prikazal Stefan Bujagič.

V Kopru zadnja možnost 

Karavana Samsung državnega prvenstva v ulični košarki se bo na zadnje dejanje pred vrhuncem sezone podala še na Obalo. V Kopru se bodo najboljši uličarji na Taverni borili že ta petek! Že imate svojo trojko? Prijavite jo lahko TUKAJ, več o sami seriji turnirjev Samsung DP v ulični košarki si lahko preberete TUKAJ.

V spodnjem video zapisu si lahko ogledate tudi video reportažo omenjenega turnirja.


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji