Išči po strani...

Prvi poraz mladincev proti selekciji ZDA

27.04.2012 / Tekmovanja Reprezentance Mlajše kategorije Fantje U18 Naslovnica
Avtor: KZS/Anže Blažič
Yining - Slovenski mladinci so pod vodstvom Džema Ibišija na šesti tekmi turneje po Kitajski s 64:79 izgubili proti selekciji ZDA. Pred njimi so še tri tekme, po ena z ZDA, Kitajsko in Novo Zelandijo.

PRIPRAVLJALNA TURNEJA MLADINCEV NA KITAJSKEM:

ZDA : SLOVENIJA 79:64 (17:25; 26:10; 16:15; 20:14)
Strelci: Rogelja 1 (1:2), Zatežič 7 (2:3) (1X3), Ritlop 5 (2:1), Hrovat 13 (5:6) (2X3), Runovc 4, Rebec 13 (2:2) (1X3), Rizman 4 (2:2), Maček 5 (1:3), Jelinič, Kopač, Bolčina 10.

Trener Ibiši je pred tekmo fante pametno opozarjal, da se ne smejo spustiti v neorganizirano hitro igro proti fizično izjemnim Američanom, ampak naj jih s pametnimi in kontroliranimi napadi umirijo in jim preprečijo, da bi se razleteli po igrišču, kar so počeli proti Kitajski, ko so jim nasuli kar 114 točk. In vsaj na začetku so se fantje dogovora držali. Povedli so z 9:2, celotno prvo četrtino odigrali pametno in jo dobili z rezultatom 25:17. V tem delu igre se je izjemno izkazal Gregor Hrovat, ki je v 1. četrtini dosegel 10 točk, na koncu pa bil najboljši slovenski strelec s 15-imi.

V drugi četrtini se je po tretji osebni napaki Bolčine videlo, da se bodo brez njega pod obročem fantje težko kosali z izjemno močnimi Američani. Ti so stopnjevali agresijo v obrambi, prisilili naše reprezentante v nekaj na hitro izgubljenih žog in rezultat je ob polčasu kazal 43:35 v korist USA.

V tretjem delu so se naši fantje pogumno postavili po robu Američanom, na žalost pa zgrešili nekaj odprtih metov, ki bi jih lahko pripeljali povsem blizu, tako da so za točko izgubili ta del igre, ki se je končal z rezultatom 59:50.

Takoj v zadnji četrtini je Američanom uspel delni izid 6:0 in čutilo se je, da Slovenija ne bo imela več moči za priključek. Do konca tekme sta ekipi nanizali nekaj lepih akcij, razlika pa je več ali manj ostala podobna. Srečanje so dobili igralci selekcije USA in sicer z rezultatom 79:64.

Po tekmi so se fantje prestavili na drugi konec države v mesto Shenyang in petek bo minil v prekladanju po letališčih in vožnji z letali in avtobusi.

Že v soboto pa se nadaljuje tekmovanje, prva tekma v Shenyangu bo prav proti selekciji USA, kjer bodo fantje storili vse, da se za poraz oddolžijo ameriškim kolegom.


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji