Išči po strani...

Andrew Dikas novi član Grosuplja

16.08.2012 / Tekmovanja Liga Nova KBM Naslovnica
Avtor: KZS
Dikas je star 24 let in prihaja iz Miamija. Po končanem študiju na univerzi Brewton - Parker, se je odločil, da bo nadaljeval svojo profesionalno košarkarsko kariero. Minulo sezono je kratek čas igral za ekipo Jacksonville Giants, januarja letos pa je nekaj časa igral na Švedskem. Sezono je zaključil v Mehiki.

Kako to, da ste se odločili za prihod v Košarkarski klub Grosuplje?
To sezono sem po kratki lanskoletni epizodi na Švedskem zopet želel igrati v Evropi. Med poletjem sem imel konkretne ponudbe iz Izraela in Makedonije, ki sta bili finančno malo boljši od Grosuplja, vendar mi je moj agent Benjamin Stević predlagal, da rajši izberem ponudbo Košarkarskega kluba Grosuplje. Predvsem zaradi vloge, ki jo bom imel v ekipi, odličnega trenerja in seveda, ker je slovenska prva liga kvalitetna in ima nek status tudi v Evropi. Ob dobrih igrah, bi si tako lažje poiskal večji klub v naslednji sezoni.

Kakšna bo vaša vloga v članski ekipi Košarkarskega kluba Grosuplje? 
Igral bom na pozicijah 2 in 3. Moja naloga pa je biti predvsem zelo agresiven v napadu in obrambi. To pomeni visok ritem in veliko protinapadov. Sem odličen atlet in to poizkušam kar najbolje izkoristiti na igrišču. Vsekakor pa se zavedam, da so me pripeljali sem, da bom dosegal koše in kreiral priložnosti za svoje soigralce. Predvsem pa, da bomo kot ekipa igrali dobro in dosegli čim večje število zmag. 

Kakšna pa so vaša osebna pričakovanja v tej sezoni?
Moja osebna pričakovanja so vedno podrejena moji ekipi, zato osebni uspeh in ambicije nikoli ne postavljam pred ekipnega. Želim pa si, da bi letos dvignil svoj nivo košarkarske igre še za stopničko višje, dosegal čim večje število košev, postal še bolj raznovrsten in pa verjamem, da lahko ob Blažu Lobetu in Marku Antonijeviču postanem eden od nosilcev igre v tej ekipi.

Kakšna se vam zdi letošnja članska ekipa Košarkarskega kluba Grosuplje?
Mislim, da imamo v ekipi poleg nekaj izkušenejših igralcev kot so Marko Antonijevič, Blaž Lobe in Boris Jeršin, veliko mladih, dobrih ter perspektivnih igralcev in to se mi zdi dobra kombinacija. Seveda je pred nami še veliko dela, da postanemo homogena ekipa, saj je prišlo letos kar nekaj novih obrazov. Verjamem, da bomo delali veliko in odlično in če nas ne bodo pestile poškodbe, lahko dosežemo veliko zmag in razveselimo naše navijače. 

Kakšni pa so vaši prvi vtisi o mestu, ljudeh, hrani in slovenskem jeziku?
Mesto je sicer majhno, vendar zelo lepo in umirjeno. Ljudje tu so zelo topli in odprti in do zdaj so me vsi lepo sprejeli. Hrana je odlična, čisto vsako jed, ki sem jo poizkusil, mi je bila všeč in sem res navdušen nad hrano tukaj. Jezik je sicer zelo zahteven, vendar mi soigralci pomagajo, da bi čim hitreje razumel vsaj te osnovne izraze za boljšo komunikacijo na igrišču.


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji