Išči po strani...

Dnevnik kadetov: Napetost pred prvo tekmo EP narašča

Bujenje 9.15, zajtrk 9.30, sestanek 10.15 – 11.15 … Je le nekaj stvari, ki so v planu za današnji dan in so napisane na vratih našega stažista. Poleg se je pojavila tudi slika Slovenije in motivacijski nagovor trenerja, ki ni za javnost, saj je v "štajerščini" in se ga ne da prevesti v pravilno slovenščino.

Čas za zajtrk, ki nam ga je pripravil odštekani kuhar. Spoznali smo ga že včeraj, ko smo pohvalili njegovo hrano. Naše pohvale so ga osrečile, saj se od zgodnjih jutranjih ur, vse do poznih večernih, trudi s svojim osebjem, da imamo res vrhunsko hrano in postrežbo. Je kuhar v pravem pomenu besede. Grki so si privoščili kritiziranje njegove hrane, kar ga je pošteno razjezilo. Njegova želja je, da se srečamo z grško reprezentanco in jih razbijemo. Povedal nam je nekaj zgodbic o mestu in mafiji, ki je bila včasih tukaj zelo močna. Smešen možakar, ki rad veliko govori in sedaj definitivno ne mara Grkov. 

Po zajtrku smo imeli kratek sprehod skozi park, sledil pa mu je prvi video sestanek, kjer smo pregledali glavne karakteristike Litovcev. Ogromno igrajo po globini, njihova igra bazira predvsem na »pick n' roll« igri. Hitro tečejo v napad, slabše se vračajo. V napadu tudi dobro skačejo in imajo nekaj odličnih posameznikov. Eden izmed njih je tudi sin legendarnega Arvydasa Sabonisa. V grobem se dogovorimo kako bomo kaj branili in kako jih bomo napadali, detajle pustimo za popoldanski trening in jutrišnji sestanek pred tekmo.  

Že smo na kosilu. Vodja delegacije se pošali, da glede na to, da je kosilo že ob 12. uri (torej po slovenskem času ob 11. uri), imamo v bistvu pozen zajtrk. Izvedeli smo, da je naš ataše študiral zgodovino, zdaj bi pa rad delal v hotelirstvu. Javil se je za volonterja in dodelili so ga nam. Ko je prejšnji teden izvedel, da bo ataše Slovenije, se je takoj naučil par fraz. Zapel nam je pesem "Samo milijon nas še živi …". Sam od sebe pa je tudi zaklel, ko je polil juho: "Tristo kosmatih medvedov." Fantje so se seveda smejali, saj sami po navadi uporabljajo bolj kletvice kot je "Krščen Matiček …" in podobne. No zdaj pa na zaslužen počitek.

Danes imamo prvi trening v dvorani, kjer bomo igrali. Gre za »manjšo« dvorano, ki sprejme 6900 gledalcev  (www.cidoarena.lt ). Cido arena, je namenjena košarki, okoli košarkarskega igrišča pa je tudi steza za kolesarje. Pred nami ima trening litovska reprezentanca, ki se želi pred domačim občinstvom, ki naj ga na jutrišnji tekmi naj nebi bilo malo, izkazati. Prodali naj bi že preko 1000 vstopnic za našo tekmo. Cena vstopnic je nekje med 7 in 18 Lt, kar je od 2 do 5 evrov. Trening so fantje oddelali res dobro,zato vsi z optimizmom pričakujemo jutrišnjo tekmo. 

Vodja delegacije in stažist sta odšla na »Technical meeting« in bila seznanjena z vsemi informacijami, ki so potrebne, za izvedbo tekmovanja. Dobila sta tudi »bidone«, akreditacije in majice za vse člane naše ekipe.

Po večerji je sledilo druženje in opravki pri našem »fiziotu« Marijanu, ki skrbi, da smeha nikoli ne zmanjka. 

Odhajamo na počitek, za katerega upamo, da bo dober, saj je napetost pred prvo tekmo vedno največja. 

Pozdrav iz Litve. 

FOTOGALERIJA


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji