Išči po strani...

EP U20: V Sloveniji proti Litvi, Italiji in Švedski

Freising - Slovenske reprezentance mlajših kategorij so dobile tekmece za EP-je 2012, med drugim tudi mlajši člani, ki se bodo od 12. do 22. julija pomerili s svetovnimi prvaki do 19 let (2011) Litovci, Italijani in Švedi.

Mirko Jurjavčič, vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij:

"Naj najprej še enkrat poudarim, da smo veseli, da bomo gostili evropsko prvenstvo do 20 let, kjer bomo lahko pokazali, da imamo dobro, perspektivno generacijo, ki bo imela priložnost, da se pokaže pred domačo publiko in mislim, da ima možnosti za viden rezultat. Zelo sem optimističen, saj fantje po dolgih letih spet dobivajo veliko priložnosti za igro, kjer kažejo, da imajo velik potencial. Zavedati se moramo tudi, da bo to prvenstvo, ki bo zelo kakovostno, če se ga bodo udeležili vsi največji posamezniki letnikov 1992 in 1993 (Valančiunas, Kanter, Gentile on ostali). Slovenija lahko igra z vsakim, morda še najtežje z Litovci, ki so evropski prvaki s to generacijo na EP U16 in U18, letos pa so postali tudi svetovni prvaki do 19 let, sicer pa bi morala obe ostali ekipi premagati, če bi želela poseči po vidnem rezultatu. Izpostavil bi tudi moško kadetsko reprezentanco, ki ima zelo težko skupino, a ima vseeno veliko potenciala, ki ga bodo morali ti fantje sicer še pokazati, upajmo, da že na prihodnjem EP-ju. Ta ekipa je po kakovosti podobna generaciji, ki jo bomo gledali na EP U20. Favoriti mladinske skupine so Hrvati, medtem ko lahko z Rusi in Poljaki igramo, če bomo pravi. V reprezentanci mladink imamo dobro generacijo punc, ki bi lahko merila celo na četrtfinale, saj je generacija letnikov 1994 in 1995 kakovostna. Upajmo, da bo uspešna tudi ekipa kadetinj, ki bo zaigrala na EP-ju divizije B, s katerega se bodo v elitno divizijo uvrstile tri reprezentance. Pri kadetinjah načrtno delamo z reprezentanco letnika 1997, saj je to zelo kakovostna generacija, priključujemo pa jim tudi generacijo 1996. Za elitno divizijo se bo verjetno borilo šest ali sedem reprezentanc, ki lahko igrajo vsaka z vsako in mislim, da je lahko med njimi tudi Slovenija."

Tone Krump, predsednik Strokovnega sveta KZS:


"Težko pademo v zelo dobre skupine, saj smo bili v vseh žrebih, z izjemo U20, uvrščeni v zadnji boben, a z vsem skupaj ne moremo biti nezadovoljni. Morda bi bilo za kadete bolje, da bi padli v skupino D, pri mladincih pa je ugodno to, da prvo tekmo igramo z Rusi, saj se da z njimi bolje igrati na prvih tekmah. Posebna zgodba je prvenstvo mlajših članov, kjer smo domačini in imamo kakovostno reprezentanco, česar se moramo zavedati. Zagotovo je skupina zahtevna, saj je v njej tudi Litva, pri kateri pa bo zelo pomembno ali bo zaigral Jonas Valančiunas, saj je brez njega ta ekipa povsem drugačna. Švedi so, kljub temu, da so zelo kakovostni, premagljivi, enako tudi Italijani. Realno je na vrhu za pričakovati Litvo, Španijo in Turčijo, a z vsemi lahko igramo zelo enakovredno. Na prvenstvu mladink je v naši skupini zanesljivo favorit Italija, proti Belgiji in Srbiji pa bo potrebno iskati priložnost za tretje mesto in s tem obstanek v diviziji A. Na ženskem kadetskem EP-ju pa bomo nastopali z eno najmlajših, če ne že najmlajšo reprezentanco, saj vztrajamo z gradnjo generacije 1997, ki je zelo dobra in mislim, da bo skupaj z dekleti letnika 1996 iskala svoje priložnosti za zgornji del."

EVROPSKO PRVENSTVO MLAJŠIH ČLANOV - U20 (12.-22. julij 2012, Slovenija)

Skupina A: Francija, Srbija, Črna Gora, Nemčija.
Skupina B:
Grčija, Rusija, Estonija, Ukrajina.
Skupina C:
Turčija, Latvija, Gruzija, Španija.
Skupina D: SLOVENIJA, Litva, Švedska, Italija.

Tekme Slovenije v prvem delu:

Četrtek, 12. julija: SLOVENIJA : ITALIJA
Petek, 13. julija: ŠVEDSKA : SLOVENIJA
Sobota, 14. julija: SLOVENIJA : LITVA

Tri najboljše reprezentance iz vsake skupine se uvrstijo v drugi del tekmovanja (dve skupini s po šestimi moštvi), zadnja iz vsake skupine pa bo igrala v skupini za razvrstitev od 13.-16. mesta (zaradi razširitve števila ekip v letu 2013, naslednje leto ne bo izpadla nobena reprezentanca).

Štiri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela se bodo uvrstile v četrtfinale.


EVROPSKO PRVENSTVO MLADINCEV - U18 (9.-12. avgust 2012, Latvija in Litva)

Skupina A: Ukrajina, Nemčija, Španija, Srbija.
Skupina B: Danska, Grčija, Litva, Italija.
Skupina C:
Latvija, Bolgarija, Turčija, Francija.
Skupina D: SLOVENIJA, Poljska, Hrvaška, Rusija.

Tekme Slovenije v prvem delu:

Četrtek, 9. avgusta: SLOVENIJA : RUSIJA
Petek, 10. avgusta: HRVAŠKA : SLOVENIJA
Sobota, 11. avgusta: SLOVENIJA : POLJSKA

Tri najboljše reprezentane iz vsake skupine se uvrstijo v drugi del tekmovanja (dve skupini s po šestimi moštvi), zadnja iz vsake skupine pa bo igrala v skupini za obstanek, v kateri bodo v divizijo B prvič izpadla kar tri moštva (v skupini za obstanek ekipe vsaka proti vsaki igrajo dvakrat).

Štiri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela se bodo uvrstile v četrtfinale.


EVROPSKO PRVENSTVO KADETOV - U16 (19.-29. julij 2012, Latvija in Litva)

Skupina A: Turčija, Italija, Hrvaška, Anglija.
Skupina B: Rusija, Litva, Španija, Ukrajina.
Skupina C:
Litva, Nemčija, Srbija, SLOVENIJA.
Skupina D:
Poljska, Češka, Francija, Grčija.

Tekme Slovenije v prvem delu:

Četrtek, 19. julija: LITVA : SLOVENIJA
Petek, 20. julija: SLOVENIJA : NEMČIJA
Sobota, 21. julija: SRBIJA : SLOVENIJA

Tri najboljše reprezentance iz vsake skupine se uvrstijo v drugi del tekmovanja (dve skupini s po šestimi državnimi vrstami), zadnja iz vsake skupine pa bo igrala v skupini za obstanek, v kateri bodo v divizijo B prvič izpadla kar tri moštva (v skupini za obstanek ekipe vsaka proti vsaki igrajo dvakrat).

Štiri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela se bodo uvrstile v četrtfinale.


EVROPSKO PRVENSTVO MLADINK - U18 (26. julij-5. avgust 2012, Romunija)

Skupina A: Španija, Švedska, Poljska, Francija.
Skupina B:
Turčija, Grčija, Romunija, Rusija.
Skupina C: Nizozemska, Češka, Slovaška, Hrvaška.
Skupina D:
Belgija, Italija, SLOVENIJA, Srbija.

Tekme Slovenije v prvem delu:

Četrtek, 26. julija: ITALIJA : SLOVENIJA
Petek, 27. julija: SLOVENIJA : BELGIJA
Sobota, 28. julija: SLOVENIJA : SRBIJA

Tri najboljše reprezentance iz vsake skupine seuvrstijo v drugi del tekmovanja (dve skupini s po šestimi državnimi vrstami), zadnja iz vsake skupine pa bo igrala v skupini za obstanek, v kateri bodo v divizijo B prvič izpadla kar tri moštva (v skupini za obstanek ekipe vsaka proti vsaki igrajo dvakrat).

Štiri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela se bodo uvrstile v četrtfinale.


EVROPSKO PRVENSTVO KADETINJ, DIVIZIJA B - U16 (12.-22. julij 2012, Estonija)

Skupina A: Portugalska, Finska, Ukrajina, Estonija.
Skupina B: Danska, Litva, Izrael.
Skupina C: Romunija, Poljska, Bolgarija, Luksemburg.
Skupina D:
Belorusija, Latvija, SLOVENIJA, Norveška.

Tekme Slovenije v prvem delu:

Četrtek, 12. julija: LATVIJA : SLOVENIJA
Petek, 13. julija: SLOVENIJA : BELORUSIJA
Sobota, 14. julija: SLOVENIJA : NORVEŠKA

Tri najboljše reprezentance iz vsake skupine se uvrstijo v drugi del tekmovanja (dve skupini s po šestimi državnimi vrstami), zadnja iz vsake skupine s štirimi ekipami pa bo igrala v skupini za razvrstitev od 13.-15. mesta (vsaka proti vsaki igrajo dvakrat).

Štiri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela se bodo uvrstile v četrtfinale, v divizijo A pa prvič vodijo prva tri mesta.


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji