Išči po strani...

Nova Zelandija je na Kitajskem padla že drugič

26.04.2012 / Tekmovanja Reprezentance Mlajše kategorije Fantje U18 Naslovnica
Avtor: KZS/anže Blažič
Yining - Slovenska mladinska reprezentanca do 18 let je na Kitajskem odigrala še drugo srečanje proti reprezentanci Nove Zelandije in jo tudi tokrat premagala. Je pa bila pot do zmage precej težja kot na prvem srečanju.

PRIPRAVLJALNA TURNEJA MLADINCEV NA KITAJSKEM:

SLOVENIJA : NOVA ZELANDIJA 67:61 (15:17, 15:18, 23:14, 14:12)
Rebec 20, Bolčina 14, Zatežič 11, Hrovat 6, Kopač 5, Maček in Ritlop po 4, Jelinič 2 in Rogelja 1 točka. 

V tekmo so bolje krenili Novozelandci, ki so v svojem značilnem bojnem plesu pred začetkom očitno dobili dodatno energijo. Za 2 točki so dobili prvo četrtino, za 3 tudi drugo in med odmorom je na semaforju pisalo 30:35 v korist Nove Zelandije. Trener Džemo Ibiši je že pred tekmo opozarjal fante, da kljub dokaj prepričljivi zmagi na prvi tekmi nasprotnika ni za podcenjevati, saj goji za naše razmere dokaj atipično košarko in, da so prav vsi igralci v vsakem trenutku sposobni vreči (in tudi zadeti) za tri točke.

Tretja četrtina se je začela po željah Slovenije, ki je hitro ujela priključek in z nekaj več agresivnosti v obrambi in pametnimi zaključki v napadu ujela žilavega tekmeca in tudi povedla. Ta del tekme so naši fantje dobili s 23:14 in pred zadnjimi 10 minutami vodili za 4. Trener Ibiši je igralne minute pametno razporedil med vse igralce, saj se po napornih treningih in tekmah že čuti utrujenost, pojavljati pa so se začele tudi manjše poškodbe, vendar fantje ob pomoči fizioterapevta Luke Mirnika vseeno ne popuščajo.

Tako so tudi zadnjo četrtino tekme proti Novi Zelandiji odigrali rutinirano in tekmo varno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 67:61. Dan za tem jih čaka zahtevno srečanje proti selekciji USA, ki je na sinočnji tekmi brez pravih obramb odpravila Kitajsko z rezultatom 113:103.


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji