Išči po strani...

Pukl med sodniki na OI, Boltauzer pa v kvalifikacijah za London

28.04.2012 / Tekmovanja Reprezentance Člani Fantje U18 Mlajši člani Naslovnica
Avtor: ZKSS/Žiha Pohleven
Ljubljana - Pred našimi sodniki in tehničnimi komisarji so najpomembnejše tekme sezone domačega prvenstva, te z mednarodno licenco pa za tem čaka še pestro poletje polno turnirjev.

Saša Pukl je prejel najprestižnejše priznanje v svetu košarkarskega sodnika - izbran je bil med 30 najboljših svetovnih sodnikov, ki bodo sodili na prihajajočih olimpijskih igrah v Londonu.

Košarkarski turnir bo potekal od 29. julija od 12. avgusta. Saša bo po Iztoku Remsu, ki je sodil na OI v Sydneyu leta 2000, drugi Slovenec, ki mu je bila izkazana čast sojenja tekem na tem tekmovanju. Še pred odhodom na olimpijski turnir bo Saša delil pravico na finalu azijskega klubskega prvenstva, ki bo potekalo od 2. do 10. junija v glavnem mestu Libanona, Bejrutu.

Čast je bila izkazana tudi Mateju Boltauzerju, ki bo sodil na moškem kvalifikacijskem turnirju za OI. Ta bo odigran od 2. do 8. julija v Caracasu, prestolnici Venezuele.

Damir Javor je v izboru 19 sodnikov z vsega sveta, ki bodo sodili tekme na svetovnem prvenstvu za moške do 17 let, ki bo med 29. junijem in 8. julijem v Litvi, natančneje Kaunasu.

Ta konec tedna med 27. in 29. aprilom pa bo Damir med delivci pravice na zaključnem turnirju četverice Eurochallenge, ki bo v madžarskem Debrecenu, medtem ko bosta Pukl in Boltauzer sodila na zaključnem turnirju lige ABA v Tel Avivu.

Med 12. in 22. julijem bo pri nas potekalo evropsko prvenstvo mlajših članov U20, na katrem bomo imeli dva predstavnika. Sodil bo Marko Vučković, med tehničnimi komisarji na turnirju bo Aleš Kamnikar. Tekme bodo v Domžalah, Kranjski gori in Ljubljani.

Evropsko prvenstvo mladincev U18 bo med 9. in 19. avgustom. Piščalko slovenskih sodnikov bo na tem prvenstvu zastopal Sašo Petek. Turnir bo v Litvi in Latviji.

Prav tako v Litvi in Latviji bo med sodniki na evropskem prvenstvu kadetov U16 Matej Špendl. Turnir bo odigran v treh mestih med 19. in 29. julijem.

Vlogo tehničnega komisarja bo na evropskem prvenstvu kadetov U16 divizije B opravljal Marjan Hafner. Turnir bo v prestolnici Romunije, Bukarešti, med 19. in 29. julijem.

Igor Poljanšek je v izboru sodnikov za evropsko prvenstvo mladink U18, ki bo, tako kot prvenstvo kadetov divizije B, v Bukarešti. Prvenstvo bo med 26. julijem in 5. avgustom.

Andrej Lovšin bo med delilci pravice na evropskem prvenstvu kadetinj U16 divizije B, v Talinu, od 12. do 22. julija.


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji