Išči po strani...

VIDEO: "Zmaguje kolektiv, nihče ne bo sam dosegel ničesar"

01.07.2012 / Reprezentance Mlajši člani Naslovnica
Avtor: KZS/Tjaša Pavlič
Jaka Brodnik - Brodi, kot ga kličejo prijatelji, je dvajsetletni igralec Laškega, s katerim se je v prejšnji sezoni uvrstil v polfinale Lige Telemach. V preteklih letih je branil barve Geoplina Slovana, Uniona Olimpije in Koš Kopra.

Brodnik je 204 centimetre visok krilni košarkar, ki mu slovenski dres pomeni ponos. Do zdaj ga je na evropskih prvenstvih za Slovenijo oblekel že trikrat, po enkrat je igral pri kadetih (U16), pri mladincih (U18) in lani v Bilbau pri mlajših članih (U20).

Jaka je od začetka sezone 2011/12 do danes zamenjal že štiri trenerje. V klubu so se v času igranja v Ligi Telemach in Ligi ABA zvrstili trije trenerje, na katere se je moral navaditi. Po koncu klubske sezone pa je tu še reprezentančni trener Zmago Sagadin. "Zaradi tega, ker ima vsak trener drugačen način dela, se je težko hitro navaditi nanje," je povedal ljubitelj Ace Venture. Poudarja pa, da gre pri Sagadinu za drugačno situacijo, saj gre za reprezentanco, "v kateri dajemo vse od sebe, se poskušamo čim bolje prilagoditi in shajati po najboljših močeh".

Brodnik je verjetno eden redkih košarkarjev, ki se pohvali, da je zanj najboljši trener in idol njegov oče, Bojan Brodnik. Jaka pravi, da oče večkrat pride na tekmo, če ima le čas in "mi pomaga z nasveti ter predlaga kakšno pametno idejo, kako bi lahko bolje odigral v določeni situaciji". Njegov oče je bil eden tistih košarkarjev, ki so pred dvajsetimi leti igrali prvo tekmo v Konjiški dvorani. Letos so okroglo obletnico dvorane obeležili s kvalifikacijsko tekmo slovenske ženske reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji prihodnje leto in s pripravljalno tekmo mlajših članov, na kateri je igral tudi Jaka Brodnik. Trener obeh, Jake zdaj in Bojana pred dvajsetimi leti je bil Zmago Sagadin.

Slovenska reprezentanca mlajših članov se je v času priprav na evropsko prvenstvo, ki bo med 12. in 22. julijem v Sloveniji, prvič srečala s športnim psihologom, mag. Alešem Vičičem. Zato, kot pravi Jaka: "Nanj se še navajamo  in upamo, da nam bo pomagal pri končnem uspehu". Do uspeha na prvenstvu bo našo reprezentanco po Brodnikovih besedah pripeljala tudi kolektivna igra, saj "kolektiv zmaguje. Nihče ne bo sam dosegel ničesar. Res pa je, da je  vedno najtežje doseči, da vsak posameznik svoje cilje uskladi s kolektivnim oziroma ekipnim ciljem."

Celoten videointervju si lahko ogledate spodaj.


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji