Išči po strani...
 

Lipko in Košorok odslej tudi na tržaškem odru

Trst - V Slovenskem stalnem gledališču v Trstu je potekala premiera najnovejše uprizoritve za otroke, ki bo do konca meseca obiskala vrtce in osnovne šole na Tržaškem, predstave Lipko in Košorok.

VIDEO: Obisk Uroša Slokarja na Igrivi košarki v Cerknici

Cerknica - Uroš Slokar se je za en dan vrnil v osnovno šolo, kjer je risal, rezal, se igral s kockami in mlade učil igrati košarko. Na OŠ Notranjskega odreda v Cerknici je bil gost posebne predstavitve Igrive košarke, s katere si lahko ogledate zanimiv kratek video prispevek.

Slokar in NBA na obisku Igrive košarke v Cerknici

Cerknica - Na OŠ Notranjskega odreda v Cerknici je potekala predstavitev Igrive košarke za več kot 280 otrok, ki so ga organizirali KZS, KK Cerknica ter omenjena OŠ z veliko pomočjo občine Cerknica z županom Markom Ruparjem na čelu.

V Igrivem septembru opravili 82 akcij

Ljubljana - Animatorji Igrive košarke so bili v septembru izredno pridni, saj so širom Slovenije obiskali preko 20.000 otrok in jim predstavili košarko na njim primeren način. Šolarji so bili izredno veseli tudi Lipka, ki vseskozi zabava otroke in jih vodi v razigran svet košarke.

VIDEO: Predstavitev pravljice Lipko in svetovni prvaki

Ljubljana - To poletje je izšel že drugi del pravljice o Lipku z naslovom Lipko in svetovni prvaki, v katerem ima glavno vlogo spet maskota slovenske košarke. Kaj so o knjigi povedali avtor, Jure Balažič in Domen Lorbek? Oglejte si v videu.

FOTO: Košarkarski dan na OŠ Olge Meglič Ptuj

Ptuj - Sreda je bila na OŠ Olge Meglič Ptuj povsem košarkarsko obarvana. V dopoldanskih urah je najmlajše šolarje in šolarke zabaval Lipko in ekipa Igrive košarke, nato pa so na polfinalnem turnirju Košarkarskega Superšolarja moči merili mlajši učenci domače osnovne šole ter gostje iz Maribora in Šoštanja.

VIDEOTEKA

Mobi igriva košarka - Lunin festival (Ljubljana, 11. junij 2011) - VIDEO: KZS/Žiga Jug

Igriva košarka

Igriva košarka - obisk Arvydasa Sabonisa (Ljubljana, 16. februar 2011)

Igriva košarka na Vrhniki

Naš namen

S projektom Igriva košarka skušamo pri Košarkarski zveze Slovenije košarko popularizirati in ji omogočiti boljšo prepoznavnost med najmlajšimi.

Projekt omogoča dostop do košarkarske igre vsem otrokom z željo po spoznavanju košarkarske žoge in koša. To poletje bomo s povezovanjem z različnimi društvi in skupnim organiziranjem enodnevnih prireditev približali košarko tisočim mladih navdušencev.

Koledar dogodkov

Ni izbranih dogodkov

Ambasador Rašo Nesterović

Rašo Nesterović, ambasador projekta Igriva košarka in nekdanji kapetan slovenske reprezentance:

"S pomočjo košarke otroci razvijajo vrednote in spoznavajo zakone življenja. Pravo veselje je ob tem spremljati tudi najmlajše športnike. Že v preteklosti sem podpiral tovrstne projekte in z veseljem se bom pridružil tudi temu."

Generalni sponzor

Super sponzor

Sponzorji

Partnerji