Išči po strani...

KK Olimpija Ljubljana z novim predsednikom

04.07.2017 / Tekmovanja Naslovnica Liga Nova KBM
Avtor: KZS/KK Olimpija Ljubljana
Ljubljana - Danes je v prostorih dvorane Stožice potekala redna letna skupščina KK Olimpija Ljubljana. Skupščina je imenovala novega predsednika, podpredsednike, upravni odbor, nadzorni odbor in disciplinsko komisijo kluba.

Člani so na seji sprejeli letno poročilo za poslovno leto 2016, poročilo nadzornega odbora za leto 2016 in potrdili zapisnik izredne skupščine iz leta 2015. Potrjene so bile tudi nekatere spremembe klubskega statuta.

Nov predsednik KK Olimpija Ljubljana je za obdobje naslednjih štirih let postal g. Tomaž Berločnik, podpredsedniki g. Jože Mermal, g. mag. Igor Mervič in ga. Tjaša Ficko.

Vsi ostali organi kluba so bili prav tako potrjeni za obdobje od 4. julija 2017 do 4. julija 2021.

Organi KK Olimpija Ljubljana za obdobje 4. julij 2017 do 4. julij 2021, imenovani na skupščini v skladu s statutom društva:

Upravni odbor

Predsednik: Tomaž Berločnik
Podpredsednik: Jože Mermal
Podpredsednik: Igor Mervič

Podpredsednica: Tjaša Ficko
Član: Dušan Zorko
Član: Andrej Slapar
Član: Rudolf Skobe
Član: Damjan Kralj
Član: Janez Drvarič

Član: Matevž Zupančič

Nadzorni odbor

Član: Silvester Zaman
Član: Aleš Pogačnik
Član: Bojan Župevec

Disciplinska komisija

Član: Benjamin Jošar
Član: Jernej Osterman
Član: Aljoša Žorga

Ob zaključenem poslovnem letu in opravljeni zunanji reviziji so člani klubsko poslovanje ocenili kot ustrezno. Novo klubsko vodstvo bo prioritetno nadaljevalo s programom finančne sanacije.

Konkretne športne cilje za sezono 2017-2018 kot tudi sponzorsko piramido, bo klubsko vodstvo predstavilo v začetku meseca septembra. Že pa je jasno, da s dolgoletni generalni pokrovitelj Pivovarna Union poslavlja od imena kluba, a ostaja pomemben člen sponzorske družine.

Tomaž Berločnik, predsednik KK Olimpija Ljubljana:
»V veselje in čast mi je prevzeti mesto predsednika enega najbolj uspešnih in prepoznavnih športnih kolektivov v državi. Ni skrivnost, da smo skupaj s pokrovitelji dolgo sestavljali mozaik, a povsem normalno je, da je za tako široke konsenze potreben čas. Pred nami ni nobene revolucije, klub mora najprej končati sanacijo, ki je v zadnjih letih potekala izjemno uspešno, za kar je treba dosedanjemu vodstvu in pokroviteljem izkazati izjemno pohvalo. Najbolj nevarno bi bilo sedaj prehitro poleteti, zato ostajamo na realnih tleh. Informacije o točni sponzorski piramidi bodo morale tudi še nekoliko počakati, saj določene stvari še usklajujemo. Vse to nas, kot vidite, ne ustavlja pri sestavi nove ekipe, ki se bo znova spopadla na več frontah. Skupaj verjamemo, da uspešno.«

Matevž Zupančič, direktor KK Olimpija Ljubljana:
»Veseli nas, da so pokrovitelji, nadzorni odbor in na koncu še skupščina kot vrhovni organ društva prepoznali naše delo in rezultate kot uspešne. Pred nami je novo obdobje, v katerem želimo najprej ohraniti svojo racionalnost in transparentnost, nato pa jo ob pravem času oplemenititi s težko pričakovanim dvigom športnih ambicij. Verjamem, da se bo pozitivna energija na tribunah poznala že v prihodnji sezoni, ko bomo na okopih branili oba domača naslova ter se znova merili v regiji in Evropi.«


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji