Išči po strani...

KZS in predstavniki klubov ogorčeni nad izsiljevanjem DKS

Ljubljana – Izvršni odbor KZS je na junijski seji sprejel sklep o višini sodniških stroškov. Pri tem je na pobudo predstavnikov vseh klubov znižal dosedanjo višino potnih stroškov. V zadnjih tednih je Društvo košarkarskih sodnikov Slovenije zaradi omenjenega sklepa zagrozilo z bojkotom sojenja. KZS bo kljub temu skušala zagotoviti nemoten začetek in potek državnega prvenstva.

V mesecu juniju je bil na Izvršnem odboru Košarkarske zveze Slovenije sprejet sklep o višini sodniških stroškov, ki je med drugim znižal višino potnih stroškov za poti sodnikov na tekme pod okriljem KZS. Takšen sklep je bil sprejet na podlagi enotnega predloga združenj vseh slovenskih klubov. Društvo košarkarskih sodnikov Slovenije (DKS), ki je prav tako kot klubi član KZS, pa se je enostransko odločilo, da takšne odločitve ne bo spoštovalo ter zagrozilo z bojkotom sojenja tekem in s tem na neprimeren način postavilo pod vprašaj začetek državnih prvenstev. Na KZS in v klubih smo ogorčeni nad izsiljevanjem sodniške organizacije.

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:
"Košarkarska zveza Slovenije podpira nadaljnje pogovore med klubi in sodniki, ne glede na to pa se morajo odločitve Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije spoštovati in izvajati tudi v praksi. Košarkarska zveza Slovenije se do nadaljnjega ne bo vmešavala v pogovore med klubi in sodniki, bo pa, če bo želja obojestranska, pri njih sodelovala. KZS ne bo pristala na napovedano izsiljevanje z nesojenjem tekem. Problem bo skušala rešiti v skladu s svojimi možnostmi in zagotoviti nemoten začetek in potek državnega prvenstva."

Skupna izjava predsednikov združenj lig in klubov (Kristijan Novak, predsednik Združenja Lige Nova KBM; Borut Kop, predsednik Združenja ženskih klubov; Bojan Gorjanc, predsednik Združenja 2. SKL za moške; Gašper Kromar, predsednik Združenja 3. in 4. SKL za moške):
"Kot delavce v slovenski košarki in predstavnike posameznih lig, nas žalosti, da DKS zasleduje svoje cilje na račun mladih, s tem, da so zavrnili sodelovanje na mednarodnem turnirju. S tem delajo medvedjo uslugo tudi mednarodnemu ugledu Slovenije. Dejstvo je, da se sodniške takse niso znižale, znižali so se le potni stroški, ki so se uskladili po višini s stroški za zaposlene v gospodarstvu, sklep pa je bil sprejet na IO KZS, katerega član je tudi DKS, v skladu z veljavnimi pravili. Pozivamo vodilne pri DKS, da spoštujejo sprejete sklepe najvišjega izvršnega organa Košarkarske zveze Slovenije, katere člani so tudi sami."


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji