Išči po strani...

Olimpija dobila tekmece v FIBA ligi prvakov

11.07.2017 / Tekmovanja Tujina Liga Nova KBM Naslovnica
Avtor: KZS/Jaka Lenart
Ljubljana - V Ženevi je danes potekal žreb kvalifikacij in skupinskega dela tekmovanja v FIBA ligi prvakov. V boj za naslov se podaja 56 moštev, 24 jih je že uvrščenih v redni del tekmovanja - med njimi tudi ljubljanska Olimpija, preostalih 32 ekip pa se bo pomerilo za osem prostih mest.

Slovenski državni prvak se bo v skupinskem delu tekmovanja srečal z atenskim AEK-om, italijansko Venezio, nemškim medi Bayreuthom, turškim Banvitom, francoskim Strasbourgom ter še z dvema ekipama, ki si bosta mesto v skupinskem delu priigrala preko kvalifikacij. 

Prvo kolo lige prvakov se začne 10. oktobra. V osmino finala napredujejo štiri najboljša moštva iz vsake skupine, peto- in šestouvrščena se priključita tekmovanju v FIBA evropskem pokalu, sedmo- in osmouvščena ekipa pa zaključi z evropskimi tekmami. 

Skupinski del FIBA liga prvakov 2017/2018: 

Skupina A:
AS Monaco (Francija)
Hapoel Holon (Izrael)
Murcia (Španija)
Enisey Krasnoyarsk (Rusija)
Dinamo Sassari (Italija)
EWE Baskets (Nemčija)
Kvalifikant #20
Kvalifikant #23

Skupina B:
Gaziantep (Turčija)
Elan Chalon (Francija)
Tenerife (Španija)
Neptunas (Litva)
Ventspils (Latvija)
PAOK (Grčija)
Kvalifikant #24
Kvalifikant #19

Skupina C:
AEK (Grčija)
Umana Reyer Venezia (Italija)
Union Olimpija Ljubljana (Slovenija)
medi bayeruth (Nemčija)
Banvit (Turčija)
Strasbourg (Francija)
Kvalifikant #22
Kvalifikant #18

Skupina D:
Avellino (Italija)
Bešiktaš (Turčija)
Zielona Gora (Poljska)
Oostende (Belgija)
Nymburk (Češka)
Aris (Grčija)
Kvalifikant #17
Kvalifikant #21

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije:
"Pred nami je prva sezona v Fibini ligi prvakov. Z žrebom smo lahko zadovoljni, saj gre za kombinacijo relativno atraktivnih nasprotnikov in takšnih, ki so lahko tudi premagljivi. Za podrobne ocene in pričakovanja pred začetkom sezone bo potrebno še počakati, saj tako kot mi, tudi nasprotniki še sestavljajo svoje ekipe. Vsekakor smo veseli, da bomo v Ljubljani še naprej gledali evropsko mednarodno tekmovanje celo z več tekmami kot do sedaj, saj nas jih že v rednem delu čaka štirinajst. V klubu se, ne glede na stroge finančne omejitve, trudimo sestaviti ekipo, ki se bo tako kot lanska »metala na zobe« in bo vredna aplavza v Stožicah. V upanju na dober odziv javnosti bomo letos nekoliko prej začeli s prodajo sezonskih vstopnic in paketov."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije:
"Izžrebani smo bili v zanimivo, atraktivno in tekmovalno zelo zahtevno skupino C Fibine lige prvakov. Banvit, AEK, Venezio in Strasbourg lahko izluščimo kot favorite skupine, ki bodo branili vstop v drugi del tekmovanja. Poudariti je treba, da lahko preko kvalifikacij v skupino dobimo kluba kot sta ruski Nizhny Novgorod in španski Estudiantes, ki predstavljata dve izjemni košarkarski državi. Pred začetkom se moramo postaviti v vlogo, da iz ozadja napademo uvrstitev v drugi del tekmovanja. Poudarjam, šli bomo iz tekme v tekmo. Želimo si čim višje. V kolikor nam uspe priti v drugi del tekmovanja bo to vrhunski dosežek. Daleč od tega, da se predajamo v naprej, ampak bodimo realni. V tem trenutku nas bolj zanima sestava ekipe, ki poteka z omejenimi sredstvi, kar je glede na finančno sanacijo kluba popolnoma pravilno. Želimo si, da sestavimo čim bolj čvrsto in konkurenčno zasedbo za sezono 2017/2018. Vse bi rad opozoril, poudarjam, da ne iščemo alibija, ampak tekmovanje v Fibini ligi prvakov bomo začeli z zadnjega mesta kar se tiče financ. Verjamem, da nas bo po eni strani to še bolj razbremenilo in motiviralo. Čaka nas dobro in zanimivo tekmovanje, brez eksotičnih imen in zato smo po žrebu lahko zadovoljni."


Generalni sponzor

Platinasta sponzorja

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji