Išči po strani...

Klubi uspešno prestali redno licenciranje za Ligo Telemach

07.06.2012 / Tekmovanja Liga Telemach Naslovnica
Avtor: KZS/Anže Blažič
Ljubljana - Komisija za licenciranje je 13 klubom, ki so se prijavili v licenciranje za nastop v Ligi Telemach 2012/13, podelila 8 rednih licenc in 5 pogojnih, pri katerih gre le za ureditev malenkosti. Jasno je tudi, da se je Grosuplje prijavilo v Ligo Telemach.

Žare Tatalović, predsednik komisije za licenciranje:

"K licenciranju se je prijavilo 13 klubov, 8 jih je dobilo redno licenco, 5 pa pogojno, a gre pri pogojnih za odpravo malenkosti, za katere menim, da ni dvoma, da jih bodo uredili. Komisija za licenciranje je bila navdušena, saj je bila dokumentacija v primerjavi z minulo sezono veliko bolj urejena, iz nje pa je bilo razvidno tudi, da imajo klubi bolj urejeno poslovanje. To je tokrat še bolj pomembno zaradi dejstva, da so morali klubi prvič predložiti tudi revizijsko poročilo revizijskih hiš, ki so podale pozitivno mnenje, kar je znak, da poslujejo transparentno. To ne pomeni, da imajo rešene vse finančne težave, oziroma, da so povsem stabilni, ampak, da imajo za neko obdobje zadeve pokrite. Ocena komisije je torej, da je napredek velik in, da so se klubi, ki so bili v minuli sezoni bolj problematični, v tem licenciranju izkazali in odpravili večje težave."

Goran Semenič, vodja oddelka za licenciranje:

"Pri licenciranju je bilo vloženega veliko napora in dela oddelka za licenciranje in klubov. 1. januarja so klubi dobili vso licenčno dokumentacijo z vsemi pravili, potem pa imeli dva roka - 28. februar za prijavo in vlogo dokumentacije razen finančne, do 31. marca pa še finančno dokumentacijo z revizijskim poročilom. Od 31. marca je oddelek za licenciranje obiskoval klube, ki so želeli stik z nami, bolj pa je pri celotnem postopku sodelovala še naša finančna strokovnjakinja Vesna Bartolj. Od licenciranja, ki je potekalo v minuli sezoni, je opazen napredek, kar se vidi pri določenih zahtevah, ki so jih klubi uredili in so dolgoročnega pomena."

Aleš Antauer, predsednik Združenja klubov Lige Telemach:

"Kot predsednik Združenja klubov Lige Telemach sem zelo zadovoljen, da so se klubi licenciranja lotili tako resno in uspešno, kot je na koncu izpadlo. Zahvaljujem se tudi oddelku za licenciranje, ki je deloval kot dober servis klubom. Vedno so najbolj težavna prva leta, a se zdaj vidi, da so klubi organizacijsko in dokumentacijsko na višji ravni, kot prej. V tem trenutku je jasno tudi, da se je Grosuplje prijavilo v Ligo Telemach, tako, da je liga urejena, do roka pa bodo zagotovo tudi vse zahteve pri pogojnih licencah."


Generalni sponzor

Sponzorji

Partnerji