Išči po strani...
 

2. SKL: Mesarija Prunk izgubila drugič zapored; MVP 12. kola: Tomaž Jereb

Ljubljana - Grosuplje je pred domačimi navijači premagalo Celje (80:73), drugouvrščena Mesarija Prunk pa je izgubila drugič zapored. Tudi tokrat so bili usodni Ljubljančani - Parklji so v Sežani zmagali s 63:55. MVP 12. kola je postal Tomaž Jereb (Konjice) - statistični indeks 31.

2. SKL: Derbi v Sežani pripadel Iliriji; MVP 11. kola: Željko Zagorac (Parklji)

Ljubljana - Zaključilo se je 11. kolo 2. SKL. V derbiju dveh ekip, ki pred tem kolom nista poznali poraza, je pripadel ljubljanski Iliriji, ki je proti Mesariji Prunk zmagala z rezultatom 74:66. MVP kola je postal košarkar Parkljev Željko Zagorac - indeks 31.

2. SKL: Mesarija Prunk in Ilirija ne popuščata; MVP 9. kola Lozar, Koštomaj in Čajič

Ljubljana - V devetem kolu 2. SKL so do novih zmag prišle ekipe Ilirije, Triglava, Grosupljega, Celja, Mesarije Prunk iz Sežane in Kolpe iz Črnomlja. MVP kola so z indeksom 32 postali Tomo Čajič (Grosuplje), Tadej Koštomaj (Celje) in Matic Lozar (Kolpa Črnomelj).

2. SKL: Ilirija in Mesarija Prunk ostajata neporaženi; Jure Kobilica MVP 8. kola

Ljubljana - Košarkarji v 2. SKL so zaključili s tekmami 8. kola. Do zmag so prišle vse tri ljubljanske ekipe (Ljubljana, Ilirija in Parklji), kranjski Triglav, Mesarija Prunk iz Sežane in Konjice. Najkoristnejši igralec 8. kola je postal Jure Kobilca (Ljubljana) - statistični indeks 31.

Znani najuspešnejši trenerji v sezoni 2015/2016

Ljubljana - Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije je tudi letos izbralo najuspešnejše trenerje sezone in posameznih tekmovalnih kategorij. Izbor je bil opravljen na podlagi spletnega glasovanja, v katerem so lahko tekmovali vsi člani združenja.

Ljubljana v sezoni 2016/17 v 2. SKL

Ljubljana - Košarkarski klub Ljubljana bo v prihodnji sezoni po izstopu ekipe Union Olimpije mladi iz 2. SKL, nastopal v drugoligaški konkurenci. Ljubljančani so se v minuli sezoni borili za napredovanje v 2. SKL, kjer bo v sezoni 2016/17 nastopalo 12 moštev.

Generalni sponzor

Platinasti sponzor

Srebrni sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Partnerji