Superpokal Slovenije 2008 (Postojna)

Union Olimpija : Helios Domžale 67:56 (25:14, 9:22, 18:8, 15:12)

Union Olimpija: Wallace 2, Ilievski 14 (4:6), Golubović 8 (2:2), Rudež, Milič 14, Hukić 11, Begić 4 (2:2), Sarajlija, Sirnik, Zupan 2, Ožbolt 12 (1:2).

Helios Domžale: Zalokar, Tratnik, Petrovič 6 (1:2), Zagorc 11 (2:2), Krušič 4, Žerak 13 (7:8), Močnik 2 (2:6), Laškevič 6, Škrlec, Bajramlić, Zagorac 5 (1:3), Snow 9 (2:2).

Prva četrtina je napovedovala "dolgočasno" tekmo, ljubljanska ekipa je namreč imela vse niti igre v svojih rokah, v deveti minuti pa si je že priigrala visoko prednost 15 točk (25:10). Letošnja najbolj zveneča okrepitev ljubljanske zasedbe Vlatko Ilievski je navkljub pomanjkanju skupne vadbe - manjkal je zaradi reprezentančnih obveznosti v makedonski izbrani vrsti - zanesljivo vodil svoje soigralce iz udarne peterke, ki so imeli izrazito premoč tudi pod obema obročema.

V drugi četrtini so se zadeve povsem postavile na glavo. Alternativi Ilievskega na mestu organizatorja igre Jonathan Wallace in Mirza Sarajlija sta kot po tekočem traku razprodajala žoge, kar so Domžalčani izkoristili in že v 13. minuti znižali na 23:27. V igri brez pravega šarma so državni prvaki iz Tivolija v drugi četrtini vseskozi imeli rahlo prednost, vztrajni tekmeci iz predmestja Ljubljane pa so si prvo vodstvo priigrali v končnici (36:34).

Drugi polčas so bolje začeli Domžalčani, ki so si v drugi minuti nadaljevanja priigrali najvišjo prednost na tekmi (40:34), vztrajanje ljubljanskega stratega Aleksandra Džikića z udarno peterko, potem ko so njegovi varovanci s klopi delovali zelo neprepričljivo, pa se mu je obrestovalo v končnici tretje četrtine, ko je povedla z osmimi točkami prednosti (52:44). V zadnjih desetih minutah ni bilo pretresov, ljubljanska ekipa je že v 32. minuti povedla s +13 (57:44), nakar je Helios podpisal kapitulacijo.

NAPOVED TRENERJEV:

Aleksandar Džikić, trener Uniona Olimpije: "V teh dneh se pospešeno pripravljamo predvsem na ligo NLB ABA, saj se za naš liga UPC začne šele spomladi. Zaradi poškodb ne bomo popolni, za nameček pa smo zavoljo reprezentančnih obveznosti nekaterih naših igralcev vsi skupaj na treningih šele nekaj dni. Na nek način se šele spoznavamo in vzpostavljamo sistem igre, saj smo doslej v pripravljalnem obdobju bili brez prvega organizatorjaigre in pravih možnosti za igro v globino. Osem igralcev, ki so v minuli sezoni z Unionom Olimpijo osvojili naslov prvakov lige UPC in pokala Spar, za nas ne igra več, podobno pa je tudi z našimi tekmeci v superpokalu."

Rade Mijanovič, trener Heliosa Domžal: "Zelo sem vesel, da smo lahko del moškega superpokala, hkrati pa upam, da bomo s to prestižno tekmo čim bolje odprli novo sezono. O tem, da nismo favoriti, ni nikakršnega dvoma, zato bomo povsem sproščeni. Naredili bomo vse, da tekmecu čim dlje dihamo za ovratnik in si priborimo izenačeno končnico dvoboja. Vsi naši košarkarji so zdravi, brez poškodb in popolnoma pripravljeni na tekmo z Unionom Olimpijo."


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se