Superpokal Slovenije 2009 (Ljubljana)

UNION OLIMPIJA : ELEKTRA ESOTECH 95:62 (26:21, 22:11, 20:16, 27:14)

Union Olimpija: Klobučar 20, Vidmar 18, Walsh 17, Bečirovič 8, Bavčič 7, Slokar 6, Kikowski 6, Golubovič 5, Ožbolt 3, Djordjevič 3, Sutulovič 2, Radojevič.

Elektra Esotech: Koštomaj 17, Čup 13, Sjekloča 8, Horvat 8, Bilič 7, Podvršnik 5,Lelič 2, Lekič 2, Čosič, Glavič, Golež, Bukovič.
 

Slovenski prvaki so šestič osvojili še slovenski superpokal. Tekmeci državnih in pokalnih prvakov iz Ljubljane so bili na prvi uradni tekmi nove sezone košarkarji Elektre Esotech, poraženci zadnje izvedbe pokala, ki so za razliko od zeleno-belih prvič nastopili v tem tekmovanju. Tekmo bi morali odigrati v dvorani na Ježici, vendar so jo morali zaradi vdora vode in uničenega parketa zadnji trenutek prestaviti v dvorano Tivoli.

Po reprezentančnih obveznostih se je selektor Jure Zdovc spet prelevil v klubskega stratega, sicer redkim navijačem pa so se predstavile tudi zadnje okrepitve ljubljanskega evroligaša. Status favorita so domači potrdili že v začetnih minutah, ko so predvsem s točkami Gašperja Vidmarja in Matta Walsha prišli do vodstva 12:4 in 21:9. Nato je ritem nekoliko popustil, tako da so košarkarji Elektre izid znižali na 21:15, prva četrtina pa se je končala s petimi točkami naskoka za Ljubljančane.

Ti so v drugi četrtini hitro pospešili. Strelsko vlogo je prevzel Jaka Klobučar, s koši Vidmarja in nekaj točkami Slokarja pa je razlika hitro naraščala. V 14. minuti je bilo 38:24, Elektri je uspelo z nekaj koši razliko še spraviti na - 10, a so zeleno-beli do odmora pridno polnili koš Elektre ter polčas končali s 16 točkami prednosti (48:32).

Čeprav so se Šoštanjčani trudili, je bila razlika v kakovosti med moštvoma le prevelika. Razlika je lezla proti 20 točkam, prvič so na +20 domači prišli po trojki Bečiroviča in košu Vladimirja Golubovića minuto pred koncem tretjega dela tekme, tolikšna pa je bila razlika tudi pred začetkom zadnjega dela.

Kljub lepi prednosti domači niso popustili, Šoštanjčani pa so se znašli v težavah tudi zaradi veliko osebnih napak. S serijo trojk Klobučarja, Bečiroviča in Pawla Kikowskega so Ljubljančani naskok približali 30 točkam in jih nato tudi presegli (89:58), med strelce pa se je vpisal tudi mladi Milorad Šutulović, ki mu je Zdovc dal priložnost v zadnjih minutah. S trojko prav v zadnji sekundi je Klobučar s končnim izidom 95:62 postavil tudi najvišjo prednost na dvoboju.

Olimpija je tako zlahka osvojila še en superpokal, ki ga je zmagovalcem po koncu tekme predal predsednik KZS Dušan Šešok. Najbolj se je pri zmagovalcih izkazal Klobučar z 20 točkami, za Elektro pa jih je Tadej Koštomaj dal 17.


Union Olimpija se je v slovenski Superpokal 2009 uvrstila kot prvak lige UPC in pokala Spar za sezono 2008/09, Elektra Esotech pa kot drugouvrščena ekipa pokala Spar, seveda prav tako za sezono 2008/09.


IZJAVI PRED SUPERPOKALOM

Sani Bečirović, košarkar Uniona Olimpije: »Pred nami je prva prava tekma sezone. Zbrali smo se pozno, kar se nam bo gotovo poznalo pri uigranosti – ne samo na tej tekmi, pač pa v začetku sezone nasploh. Poleg tega nas pesti tudi nekaj poškodb. Kljub temu je jasno, da je dolžnost Olimpije nabiranje lovorik in s takim pristopom bomo nastopili tudi v nedeljo.«

Borut Cerar, trener Elektre Esotech: »Letošnjo sezono bomo odprli s tekmo Superpokala, kar je prvič v zgodovini Košarkarskega kluba Elektra. Tekmec je vselej atraktivna ekipa Union Olimpije, proti kateri vsi igralci čutijo poseben naboj in imajo dodatno motivacijo za igro. Verjamem, da bo ekipa Elektre Esotech prikazala, kaj je sposobna in z borbenostjo nudila dober odpor favorizirani evroligaški ekipi Union Olimpije. Ker se tekma igra na nevtralnemu igrišču, pričakujem tudi močno podporo s tribun.«

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se