Superpokal Slovenije 2010 (Maribor)

KRKA : UNION OLIMPIJA 72:61 (16:21, 15:17, 22:15, 19:8)

Krka: Ikonić 14, Rojc, Petrov 7, Murić 8, Pavič 15, Đorđević 9, Booker 7, Krivec 2, Drobnjak 6, Balažič 4.
Union Olimpija: Špan, Ilievski 14, Boisa, Hughes, Salin 7, Nowakowski 1, Jagodnik 7, Radojević 4, Markota 16, Lorbek 4, Ožbolt 8.

Organizacijo slovenskega superpokala 2010 je KK Maribor prejel, kot je to običaj, kot prvak 1. B SKL. 

Krka, tekmo je začela v postavi Matej Rojc, Bojan Krivec, Edo Murič, Smiljan Pavič in Jure Balažič, je preko MVP-ja zadnjega finala Lige Telemach povedla 3:0. Ljubljančani so v vodstvo prešli pri rezultatu 9:10, prednosti pa nato v prvem polčasu niso več izpuščali iz rok. Tudi Jure Zdovc je v nadaljevanju na teren poslal pomlajeno ekipo – Dejana Radojevića in Sasa Salina, temu pa je dodal tri izkušene mačke – Saša Ožbolta, Vlada Ilievskega in Gorana Jagodnika.

Po prvi četrtini so vodili zmaji, ki so odločno začeli tudi drugo. Po trojki Damirja Markote so povedli že za osem (22:30), na drugi strani pa je s trojko, prvo za Krko, vrnil veteran Simon Petrov (25:30). Po skromni predstavi z obeh strani v zadnjih petih minutah pa se je nato v ljubljansko korist (31:38) končal tudi prvi polčas.

Oba trenerja sta izvedla nemalo menjav, igralo je kar 20 košarkarjev. Ekipi sta imeli podoben odstotek meta za dve točki (50%:47.8%), Krka je zadela eno trojko iz treh metov, Olimpija pa je za en zadetek porabila kar devet žog. Zmaji so izvajali 15 prostih metov, 13 uspešno, Krka 6/6. Ljubljančani so nadskakali državnega prvaka (18:13), povrh vsega pa imeli varovanci Aleksandra Džikića kar 11 izgubljenih žog, pokalni prvaki le šest. Na semaforju je pisalo 31:38, v indeksnih točkah pa je bilo kar 13:30 v korist Olimpije.

Krka je s serijo 5:0 prišla na -2 (36:38), a je novomeški nalet hipoma, z drugo ljubljansko trojko na tekmi, ustavil makedonski reprezentant Ilievski. V 27. minuti je ljubljanska klop segla po minuti odmora (46:47), zatem pa so zmaji zapravili še en napad. Na drugi strani je Krka s peto in šesto točko Drobnjaka povedla 48:47, v zadnjih deset minut pa sta šli ekipi poravnani – 53:53.

V 37. minuti sta bili ekipi spet na odmoru. Dolenjci so po dveh točkah Dušana Djordjevića povedli z 59:54, Ilievski (14 točk do tega trenutka) pa je vrnil z dvema zadetima prostima metoma (59:56). V igri koš za koš je svoje dodal še Pavič (štiri zaporedne točke) (63:56), piko na i dolenjski ofenzivi pa je s trojko za 68:58 dobrih 98 sekund pred koncem tekme dodal Goran Ikonić, kar je na koncu zadostovalo za prvo zvezdico v novi sezoni.

IZJAVE PO TEKMI:

Aleksandar Džikić, trener Krke:
"Najbolj pomembno je, da smo tekmo končali brez poškodbe. Zadovoljni smo lahko eni in drugi, obenem pa nam do začetka sezone ostaja še dovolj časa. To zmago bi posvetil Zoranu Dragiću, ki mu je bilo najtežje, saj nam ni mogel pomagati."


Smiljan Pavič, najkoristnejši igralec Superpokala 2010:
"Kljub temu, da je šlo le za eno tekmo, smo si zelo želeli zmage, videlo pa se je, da ekipi še nista uigrani, saj smo bili priča kar nekaj napakam. Kljub zaostanku v prvem polčasu nam je na koncu uspelo rezultat obrniti v našo korist in zasluženo zmagati."

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:
"Ta tekma je bila za nas bolj pripravljalna, čeprav je vsak poraz boleč. Igramo brez pol ekipe, tokrat ni mogel zaigrati še Aloysius Anagonye in vse skupaj me vse bolj in bolj spominja na minulo sezono, ko nismo imeli igralcev. Čestitam Krki, ki pa je tri korake pred nami, saj ima že mesec in pol kompletno ekipo."

Sašo Ožbolt, igralec Uniona Olimpije:
"Dokler smo imeli moči, smo lahko igrali s Krko, potem pa enostavno padli in v drugem polčasu prejeli preveč točk. Ekipi tokrat še nista bili uigrani, kar se je videlo tudi na igrišču, sem pa vesel, da so priložnost za igro dobili mladi košarkarji."


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se