Superpokal Slovenije 2014 (Šenčur)

V Šenčurju je novomeška Krka četrtič v zgodovini osvojila Superpokal. Ljubljansko Union Olimpijo so varovanci Aleksandra Džikića premagali z 68:65 in tako z zmago otvorili tekmovalno sezono 2014/15. Za najkoristnejšega igralca tekme je bil izbran Malcolm Ray Armstead, ki je dosegel 23 točk.

Šenčur, torek, 30. september:
KRKA : UNION OLIMPIJA 68:65 (17:15, 19:17, 11:17, 21:16)
Krka:
  Kastrati 4 (5 skokov), Rojc 2, Wangmene, Armstead 23, Mulalić 12, Joksimović 8, Booker 5, Polutak, Hukić 12, Zatežič, Bolčina 2, Ritlop.
Union Olimpija: Rupnik 11, Marinelli, Hrovat 15, Brodnik, Salin 2 (5 skokov), Murić 14 (12 skokov), Begić 4 (6 skokov), Nikolov 7 (6 skokov), Mahkovic, Omić 5 (7 skokov), Marinović 7, Kanačević.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

MVP tekme: Malcolm Ray Armstead (Krka)

Košarkarji Krke so zmagovalno začeli novo sezono. V zdaj že tradicionalnem Superpokalu, ki je potekal na terenu novinca v Ligi Telemach, Šenčurja, so v dramatični tekmi premagali Union Olimpijo z 68:65. Krka je tako četrtič v zgodovini kluba postala slovenski superpokalni zmagovalec, Union Olimpija pa ostaja pri sedmih tovrstnih lovorikah.

Krka je do naslova prišla v zadnji četrtini, ko ji je uspelo s trojkami zrežirati preobrat in izničiti deset točk prednosti, ki so jih imeli Ljubljančani v 34. minuti (57:47). Do te razlike je Union Olimpija prišla zahvaljujoč delnemu izidu 20:2 med 27. in 34. minuto. A očitno so se varovanci trenerja Aleša Pipana, ki so sicer bitko pod obročema dobili kar z 51:29, prehitro sprostili, predvsem pa niso znali zaustaviti dveh ključnih igralcev Krke, Malcolma Rayja Armsteada, ki je s 23 točkami zasluženo postal najkoristnejši igralec Superpokala, ter Jasmina Hukića.

Ameriški organizator igre je v zadnji četrtini dosegel deset točk, kapetan Hukić pa osem, a vse v odločilnih zadnjih petih minutah. Osemnajsta točka Armsteada je bila trojka za 52:57, Hukić je zadel za 56:59, ista igralca pa sta bila izza polkroga natančna še za 59:62 in vodstvo s 63:62 minuto in 40 sekund pred koncem. Piko na i je 37 sekund pred koncem postavil Mirko Mulalić z deseto trojko Krke na tekmi.

Union Olimpija je imela zadnji napad za izenačenje, vendar poskusa Marka Marinovića in Gregorja Hrovata, sicer najboljšega strelca Uniona Olimpije (15 točk), ob Dinu Muriću (14 točk, 12 skokov), nista našla cilja.

IZJAVE PO TEKMI:

Aleksandar Džikić, trener Krke:
"Oboji v solidnem stanju pričakujemo začetek Lige ABA. Tekmo smo začeli odlično, nato nekoliko padli, a na koncu vseeno slavili zmago. Na igrišču nismo imeli niti enkrat nerešene situacije, zato tudi nisem videl potrebe po tem, da v končnici vzamem minuto odmora. Malo mi je žal, da nismo izvedli nekaterih stvari, ki smo jih vadili na treningih, saj bi z njimi veliko lažje prišli do zmage. Veliko fantov je prvič v življenju igralo na taki pomembni tekmi."

Malcolm Ray Armstead, igralec Krke in najkoristnejši igralec Superpokala 2014:
"Skozi celotno tekmo smo, kljub padcu v igri v tretji četrtini, ostali osredotočeni. Zahvala za mojo sijajno igro gre soigralcem, ki so odlično odpirali prostor na parketu, tako da sem lahko ustvarjal, kar sem želel, in izkoriščal ponujene priložnosti. Veselim se vsake prihodnje tekme in vsakič, ko stopim na parket, želim biti boljši."

Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije:
"Krki čestitam za zasluženo zmago, zagotovo so bili boljša ekipa. Mi smo po slabem začetku tekme prišli k sebi, povedli za deset točk, nato pa se je znova pokazala naša stara slabost. Vsak igralec je začel igrati zase in ne za ekipo, to so Novomeščani izkoristili, odigrali odlično v končnici tekme in na koncu zmagali."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se