Superpokal Slovenije 2017 (Ljubljana)

SUPERPOKAL SLOVENIJE 2017:

Četrtek, 28. septembra, Ljubljana (Hala Tivoli):
PETROL OLIMPIJA : KRKA 94:76 (26:23, 23:22, 20:17, 25:14)
Battle 19, Badžim 15, Kastrati 14; Bratož 24 (5 podaj), Jošilo 22 (10 skokov), Dimec 15.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

MVP Superpokala Slovenije 2017: Devin Michael Oliver (Petrol Olimpija)


Košarkarji Petrol Olimpije so zmagovalci slovenskega Superpokala. V dvorani Tivoli so premagali Krko s 94:76. Za Ljubljančane je to osmi tovrstni naslov in tretji v letu 2017, potem ko so v minuli sezoni osvojili državno prvenstvo in Pokal Spar.

Ljubljančani časa za slavje ne bodo imeli, saj jih v naslednjih trinajstih dneh čaka pet preizkušenj v treh različnih tekmovanjih. Prva tekma v državnem prvenstvu oziroma Ligi Nova KBM proti novincu v elitni druščini Iliriji jih čaka 6. oktobra. Ligo prvakov Fiba bodo odprli 11. oktobra v Strasbourgu. Novomeščani so precej manj obremenjeni. V novi sezoni bodo nastopali v dveh tekmovanjih.

Petrol Olimpija je pričakovano dobila tradicionalni uvod v novo sezono. Končna razlika sicer kaže na prepričljivo zmago, vendar so zeleno-beli do visoke prednosti prišli šele v zadnji četrtini. Pred tem je bila tekma izenačena, igra poletna in na trenutke tudi atraktivna, saj nobena ekipa ni posvečala pretirane pozornosti obrambi.

Pri Petrol Olimpiji je imelo pet igralcev dvomestne številke - Talor Ryan Battle (19 točk, trojke 3:5), Roko Badžim (15 točk, trojke 3:6), Erjon Kastrati (14), Devin Oliver (13 točk, 6 skokov, 5 podaj) in Jan Špan (11 točk), v vrstah Krke pa sta izstopala Domen Bratož s 24 točkami (met iz igre 6:7, 5 podaj) in Marko Jošilo (22 točk, 10 skokov).

Oliver je bil s statističnim indeksom 21 izbran tudi za najkoristnejšega igralca tekme.

Izjave po Superpokalu:

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
"Čestitam igralcem za zasluženo osvojeno lovoriko. Vesel sem, da sezono začenjamo z zmago in upam, da se bo ta energija prenesla tudi v nadaljevanje sezone. V prvem polčasu smo videli, kaj nas čaka v državnem prvenstvu, če bomo tekme začenjali na način kot smo ga danes. V drugem delu srečanja pa smo stvari postavili na svoje mesto."

Simon Petrov, trener Krke:
"Dokler smo imeli še dovolj moči smo se odlično kosali z Olimpijo. Ljubljančani so pokazali, da so v tem trenutku boljša ekipa. Mislim pa, da lahko optimistično zremo v nadaljevanje sezone in da bomo na naslednjih tekmah pokazali še veliko boljšo igro kot smo jo danes."

Devin Oliver, košarkar Petrol Olimpije in MVP Superpokala 2017:
"Prva uradna tekma v sezoni je za nami, odlično je začeti z osvojeno lovoriko. Fantastično so danes odigrali mlajši igralci, vsekakor pa je zmaga delo celotne ekipe."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se