Nazaj

#mojtim: Trifunović obelodanil seznam igralcev za uvodni cikel kvalifikacij

11
feb.
2020
  • Člani

Ljubljana - Moška članska reprezentanca v nedeljo začenja priprave za uvodni cikel kvalifikacij za EuroBasket 2021. Slovenci bodo skupaj z Avstrijo, Madžarsko in Ukrajino igrali v kvalifikacijski skupini F, za uvod pa jih čakata gostovanje v madžarskem Sombotelu ter domača premiera v Kopru proti Avstriji. Selektor Rado Trifunović je na novinarski konferenci razkril seznam 14-ih košarkarjev, na katere računa v uvodnem kvalifikacijskem ciklu.

1. CIKEL KVALIFIKACIJ ZA EP

1. kolo
Četrtek, 20. februar 2020, ob 18.00
Sombotel - Arena Savaria

MADŽARSKA : SLOVENIJA

2. kolo
Nedelja, 23. februar 2020, ob 17.00
Koper - Arena Bonifika

SLOVENIJA : AVSTRIJA

FOTOGALERIJA NOVINARSKE KONFERENCE
SLOVENSKA REPREZENTANCA V UVODNEM KVALIFIKACIJSKEM CIKLU

Selektor Trifunović bo na uvodnih dveh kvalifikacijskih preizkušnjah računal na 14 košarkarjev. Na seznam je uvrstil organizatorja igre Alekseja Nikolića in Luko Rupnika, branilce Klemna Prepeliča, Jako Blažiča, Gregorja Hrovata, Blaža Mesička in Alena Hodžića, krilne igralce Eda Murića, Martina Kramplja ter Blaža Mahkovica ter centre Jordana Morgana, Žigo Dimca, Jana Kosija in Jurija Macuro.

Reprezentanca se bo v nedeljo zbrala Mariboru ter do odhoda na Madžarsko opravila pet treningov. Trifunovićeve izbrance dvoboj v Sombotelu čaka v četrtek, 20. februarja, ob 18. uri. Tri dni kasneje bo #mojtim v Kopru gostil Avstrijo. Tekma v Bonifiki se bo v nedeljo, 23. februarja, začela ob 17. uri. Vstopnice za domačo premiero so že na voljo.

Rado Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:
''Z veliko željo in ambicioznostjo začenjamo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu leta 2021. Glede na to, da smo imeli na vseh prejšnjih tekmah težave s primanjkljajem igralcev na poziciji centra, smo se odločili za naturalizacijo Jordana Morgana, ki nam bo sigurno v veliko pomoč. Za uvod nas čakata tekmi proti Madžarski in Avstriji. Tako kot mi sami, se prav vse reprezentance v kvalifikacije podajajo z željo po zmagovanju. Želimo si dobrega in uspešnega začetka, za kar bo potrebno igrati z veliko mero odgovornosti. Naša igra bo morala temeljiti na agresivni in predvsem pametni obrambi ter kolektivnemu in odločnemu napadu. Želim si, da vsi igralci na zbor pridejo zdravi in s tem maksimalno pripravljeni za igranje v dresu slovenske reprezentance.''

PROGRAM DELA V UVODNEM KVALIFIKACIJSKEM CIKLU
RAZPORED TEKEM SLOVENSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA EP 2021
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ

Zagotovite si vstopnice za dvoboj #mojtim v Kopru

Reprezentanti na domači tekmi v Kopru računajo na glasno pomoč navijačev. Vstopnice za tekmo med Slovenijo in Avstrijo so že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima. V predprodaji jih lahko kupite po 8 €, ob nakupu treh vstopnic pa v predprodaji četrto vstopnico prejmete brezplačno. Na dan tekme bo cena posamezne vstopnice 12 €.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : AVSTRIJA

 

NALOŽI SI  VIBER NALEPKE KOŠARKARSKE ZVEZE SLOVENIJE


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se