Nazaj

#mojtim čez mesec dni začenja kvalifikacije za EP

20
jan.
2020
  • Člani

Ljubljana – Moško člansko reprezentanco natanko čez mesec dni čaka začetek kvalifikacij za EuroBasket 2021, ki ga bodo gostile Nemčija, Italija, Češka in Gruzija. Izbranci selektorja Rada Trifunovića bodo skupaj z Avstrijo, Madžarsko in Ukrajino igrali v kvalifikacijski skupini F, za uvod pa jih v četrtek, 20. februarja, čaka gostovanje v madžarskem Sombotelu.

Tekma v Areni Savaria se bo začela ob 18. uri. Tri dni kasneje aktualne evropske prvake v Kopru čaka še domača premiera. V nedeljo, 23. februarja, se bodo v Bonifiki ob 17. uri pomerili z Avstrijo. Selektor Rado Trifunović bo seznam igralcev za prvi kvalifikacijski cikel obelodanil na novinarski konferenci predvidoma 14. februarja.

1. CIKEL KVALIFIKACIJ ZA EP


1. kolo
Četrtek, 20. februar 2020, ob 18.00
Sombotel - Arena Savaria

MADŽARSKA : SLOVENIJA

2. kolo
Nedelja, 23. februar 2020, ob 17.00
Koper - Arena Bonifika

SLOVENIJA : AVSTRIJA

V kvalifikacijah za EuroBasket 2021 je dvaintrideset ekip razdeljenih v osem skupin, tekme pa bodo odigrane v treh kvalifikacijskih oknih. Na EP se bodo uvrstile po tri ekipe iz vsake skupine.  Na prvenstvo so neposredno že uvrščene gostiteljice prvenstva Nemčija, Italija, Češka in Gruzija, ki pa bodo ne glede na to igrale v kvalifikacijah. To pomeni, da se iz kvalifikacijske skupine v kateri igra eden izmed gostiteljev (skupine B, C, E in G) na prvenstvo uvrstita še dve najvišje uvrščeni reprezentanci.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO

2. CIKEL KVALIFIKACIJ ZA EP


3. kolo
Petek, 27. november 2020

SLOVENIJA : UKRAJINA

4. kolo
Ponedeljek, 30. november 2020

SLOVENIJA : MADŽARSKA

3. CIKEL KVALIFIKACIJ ZA EP


5. kolo
Četrtek, 18. februar 2
021
AVSTRIJA : SLOVENIJA

6. kolo
Nedelja, 21. februar 2021

UKRAJINA : SLOVENIJA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se