Nazaj

#mojtim del zvezdniške košarkarske zasedbe v Malagi

19
jan.
2023
  • Člani

Ljubljana – Španska košarkarska zveza je uradno potrdila izvedbo izjemnega košarkarskega turnirja v okviru praznovanja 100 obletnice delovanja. Del zvezdniške družbe v Malagi med 11. in 13. avgustom bo tudi #mojtim. Poleg gostiteljev in slovenske reprezentance bodo na enem izmed največjih poletnih športnih dogodkov nastopile še Združene države Amerike.

Španska Malaga bo poleti gostila pravi košarkarski spektakel. Dva tedna pred začetkom svetovnega prvenstva na Japonskem, Filipinih in Indoneziji se bodo v Andaluziji, na povabilo ob praznovanju 100 obletnice delovanja španske košarkarske zveze, zbrale reprezentance Združenih držav Amerike, Slovenije ter gostiteljice Španije.

V športni palači José Martín Carpena, ki sprejme okoli 11.500 gledalcev, se bosta v petek, 11. avgusta pomerili Slovenija in Španija, dan kasneje se bo #mojtim pomeril z Združenimi državami Amerike, za konec turnirja pa bo v nedeljo na sporedu še dvoboj med Španijo in ZDA.

Turnir bo vsem trem reprezentancam služil, kot odlična priprava pred svetovnim prvenstvom, ki se bo na Japonskem, Filipinih in Indoneziji začelo 25. avgusta. Reprezentanci Španije in Združenih držav Amerike sta osvojili zadnje štiri naslove svetovnih prvakov. Španci so bili najboljši leta 2006 na Japonskem in leta 2019 na Kitajskem, Američani pa v letih 2010 in 2014.

#mojtim tako med pripravami na svetovno prvenstvo čakajo res izjemni tekmeci. Že od začetka leta je namreč znano, da se bodo Slovenci 2. avgusta v Ljubljani in 4. avgusta v Atenah pomerili z Grki. Vodstvo reprezentance sicer ureja še zadnje podrobnosti glede programa priprav. Želja je, da bi ekipa odigrala še eno do dve pripravljalni tekmi. Dokončen program in vsi tekmeci bodo znani po opravljenem žrebu skupin, ki se bo odvil 29. aprila v Manili.

Še pred vročim poletjem Slovence čaka še zadnje kvalifikacijsko okno. 24. februarja se bodo v Talinu pomerili proti Estoniji in 27. februarja v Kopru proti Izraelu.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se