Nazaj

#mojtim zbran v Čatežu

26
nov.
2018
  • Člani

Čatež/Brežice – Nekaj minut čez dvanajsto se je pred sedežem Košarkarske zveze Slovenije zbrala moška članska reprezentanca, ki jo v prihodnjih dneh čakata novi dve preizkušnji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019. Selektor Rado Trifunović je na zboru pozdravil 13 košarkarjev. Izbrana vrsta bo pred odhodom v Ukrajino nastanjena v Termah Čatež in trenirala v Brežicah.

TEKMI V PETEM KVALIFIKACIJSKEM CIKLU

3. kolo, četrtek, 29. november 2018, ob 18.00 (Zaporožje, Ukrajina):
UKRAJINA : SLOVENIJA

4. kolo, nedelja, 2. december 2018, ob 17.00, (Stožice, Ljubljana):
SLOVENIJA : LATVIJA

Slovenska moška članska reprezentanca je začela s pripravami za peti cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Trifunovićeve izbrance v četrtek, 29. novembra, ob 18. uri po slovenskem času v Zaporožju čaka dvoboj z Ukrajino, po povratku v domovino pa se bo #mojtim v Ljubljani v nedeljo, 2. decembra, ob 17. uri pomeril še z Latvijo.

Selektor Trifunović je na seznam uvrstil trinajst košarkarjev, pri sestavi ekipe pa se je znova soočal s kar nekaj odpovedmi. Med izbranci je tako osem košarkarjev, ki so slovenske barve branili v septembrskem kvalifikacijskem ciklu (Rebec, Mesiček, Murić, Čančar, Čebašek, Mahkovic, Bratec in Glas), povratnika Horvat in Dimec, Durnik in Kosi, ki sta se v preteklosti že udeležila priprav, a na uradni tekmi za Slovenijo še nista zaigrala, ter novinec Miha Škedelj.

Tokratno reprezentančno akcijo bo izpustil tudi Trifunovičev pomočnik Jaka Lakovič. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je v Španiji ostal zaradi družinskih obveznosti, saj v prihodnjih dneh pričakuje novega družinskega člana.

SLOVENSKA REPREZENTANCA V PETEM KVALIFIKACIJSKEM CIKLU

Ob odsotnosti kapetana Gašperja Vidmarja bo to vlogo prevzel Edo Murić, ki je najizkušenejši v tokratni zasedbi, saj je že 49-krat oblekel slovenski dres. Vlatko Čančar je do sedaj zbral 22 nastopov za člansko reprezentanco, Žiga Dimec 19, Matic Rebec 18, Blaž Mahkovic 4, Blaž Mesiček in Gregor Hrovat po 3, Jakob Čebašek 2 ter Aljaž Bratec in Gregor Glas po 1 nastop.

PROGRAM PRIPRAV
RAZPORED IN REZULTATI TEKEM SLOVENSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA SP 2019

A ne glede na dejstvo, da je trinajsterica reprezentantov skupaj zbrala le 122 nastopov za člansko reprezentanco igralci obljubljajo, da bodo na igrišču pustili dušo in srce. Primanjkljaj izkušenj bodo nadomestili z borbenostjo in na tekmah proti Ukrajini in Latviji dali svoj maksimum. Do sredinega odhoda v Ukrajino se bodo Slovenci pripravljali v Čatežu oziroma v Brežicah, kjer so že opravili prvi trening.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ

Peti cikel kvalifikacij bo #mojtim zaključil z domačo tekmo proti Latviji. Vstopnice za Telemachov spektakel so že na voljo. V predprodaji (do 1. decembra 2018, do 23.59) je cena vstopnic 10,00 EUR za tribuni B in D ter 14,00 EUR za tribuni A in C, na dan tekme pa je redna cena 18,00 EUR. Prav tako je KZS pripravila tudi paket 3+1, kjer je samo v predprodaji cena 7,50 EUR (tribuni B in D) in 10,50 EUR (tribuni A in C). Posebna ugodnost velja za vse člane skupnosti Navijači #mojtim.

V Stožicah si boste lahko ogledali tudi razstavo nekaterih izdelkov, ki so jih osnovnošolci in vrtčevski otroci pripravili v natečaju ob prazniku slovenske košarke, prav tako pa bo na ogled tudi pokal za osvojeni naslov evropskih prvakov.

VSE INFORMACIJE O PRODAJI VSTOPNIC ZA TELEMACHOV SPEKTAKEL SLOVENIJA : LATVIJA

Radovan Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:
"Za priprave na obe tekmi imamo zelo malo časa, ki pa ga bomo skušali maksimalno izkoristiti. Ko si v pripravi na tekmo tako časovno omejen, na igrišču odločajo tudi želja, energija in dobra kemija znotraj ekipe. Veseli me, da je pri teh mladih fantih vse to prisotno. Trdo bomo delali in že komaj čakam, da mlado ekipo vidimo na delu."

Miha Škedelj, slovenski reprezentant:
"Poziva v reprezentanco sem zelo vesel. To je dokaz, da dobro treniram in vsekakor velika motivacija za naprej. Na teh treningih se bom skušal pokazati v najboljši luči, saj se ne zgodi vsak dan, da lahko zaigraš za reprezentanco svoje države. Držal se bom sistema, ki ga je postavil selektor in, če dobim priložnost, jo bom zagrabil z obema rokama."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se