Nazaj

#mojtim zbran v Portorožu, reprezentanti hitro zavihali rokave

22
nov.
2021
  • Reprezentance

Portorož/Koper – Grand Hotel Portorož iz resorta LifeClass Hotels & Spa je bil v nedeljo zvečer ter ponedeljek tekom dneva zbirališče članov slovenske moške košarkarske reprezentance. Slednjo v tednu, ki je pred nami čakata uvodni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. #mojtim se bo v četrtek, 25. novembra v Zagrebu pomeril s Hrvaško, v nedeljo, 28. novembra pa bo v Kopru gostil Švedsko.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

1. kolo, četrtek, 25. november 2021, ob 20.45
Zagreb – Košarkarski center Dražen Petrović
HRVAŠKA : SLOVENIJA

2. kolo, nedelja, 28. november 2021, ob 20.00
Koper – Arena Bonifika
SLOVENIJA : ŠVEDSKA


Košarkarje so konec tedna čakale še klubske obveznosti, nato pa so misli usmerili proti začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Dobri trije meseci so minili od zadnjega reprezentančnega druženja #mojtim in nepozabne poletne zgodbe na olimpijskih igrah v Tokiu. Ob vnovičnem snidenju dobre volje ni manjkalo, a časa za obujanje spominov ni bilo veliko. Do tekme v Zagrebu reprezentante namreč čaka le nekaj treningov, tako da je ekipa hitro zavihala rokave.

Selektor Aleksander Sekulić bo v uvodnem kvalifikacijskem ciklu računal na 14 košarkarjev: JAKA BLAŽIČ (Cedevita Olimpija), JAKOB ČEBAŠEK (Leuven, Belgija), ŽIGA DIMEC (Cedevita Olimpija), BLAŽ HABOT (Nutrispoint Ilirija), ALEN HODŽIĆ (Cedevita Olimpija), JAN KOSI (Krka), LUKA LAPORNIK (Krka), MIHA LAPORNIK (Debrecen, Madžarska), JURIJ MACURA (Krka), EDO MURIĆ (Cedevita Olimpija), ALEKSEJ NIKOLIĆ (Burgos, Španija), KLEMEN PREPELIČ (Valencia, Španija), MATIC REBEC (Lux Chieti Basket, Italija) in LUKA RUPNIK (Cedevita Olimpija).

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Tudi v Zagrebu s pomočjo navijačev
Do odhoda v hrvaško prestolnico bo #mojtim treniral v koprski Bonifiki. Reprezentanca se bo v Zagreb odpravila v sredo po kosilu, pred četrtkovim večernim obračunom pa bo dvakrat preizkusila koše v dvorani Dražena Petrovića. Sodeč po odzivih bodo Slovenci tudi v Zagrebu imeli pomoč navijačev.

Organizator je namreč slovenskim ljubiteljem košarke namenil poseben sektor na tribuni. Vstopnic žal ni možno kupiti prek spletne prodaje, temveč le na blagajni dvorane. Cene posamezne vstopnice je 30 hrvaških kun, ob nakupu pa je potrebno izpostaviti tako imenovani slovenski sektor. Glede na trenutne epidemiološke ukrepe na Hrvaškem je ob vstopu v dvorano potrebno pokazati veljavno EU digitalno Covid potrdilo skupaj z osebnim dokumentom, prav tako pa je obvezna nošnja zaščitnih mask. Otroci do dopolnjenega 12 leta starosti potrdila ne potrebujejo, če na tekmo pridejo v spremstvu starša oziroma skrbnika z veljavnim potrdilom. Svetujemo vam, da pred odhodom preverite aktualne pogoje potovanja ter veljavne ukrepe na Hrvaškem.

Vstopnice za domačo tekmo s Švedsko v predprodaji 10 €
Vstopnice za uvodni domači dvoboj s Švedsko, ki ga bo #mojtim v Kopru odigral v nedeljo, 28. novembra, so na voljo na vseh prodajnih mestih EVENTIMA in PETROLA. Cena v predprodaji je 10 €, ob nakupu treh vstopnic pa četrto vstopnico prejmete brezplačno. Na dan tekme bo cena vstopnice 15 €. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta, pri čemer je potrebno upoštevati omejitev, da mora biti med gledalci eno sedišče prosto v vsako smer. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop.

Obvezno je izpolnjevanje pogoja PCT za vse gledalce razen za osebe, ki še niso dopolnile 12 let. Hitro testiranje pred dvorano ne bo organizirano. Uporaba zaščitne maske je obvezna, razen za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti.  Kot ustrezne zaščitne maske se štejejo samo zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2. Gledalce se poziva, da na tekmo pridejo pravočasno, saj zaradi striktnega preverjanja izpolnjevanja PCT pogoja skupaj z osebnim dokumentom lahko pride do počasnejšega vstopa na prizorišče tekme.

Jakob Čebašek, slovenski reprezentant:
'' Lepo se je vrniti v Slovenijo, se pridružiti reprezentanci in spet videti znane obraze. Začenjamo z novo zgodbo in vsi se zavedamo pomembnosti tekem, ki sta pred nami. Časa za pripravo ni veliko in že na prvem treningu moramo maksimalno zbrano delati na vso moč. Nasprotnika moramo preučiti v najkrajšem možnem času in verjamem, da nas bo trenerski štab dobro pripravil. Predvsem pa moramo biti osredotočeni na lastno igro. Znova bo pomembna kemija, ki nas je krasila poleti. Fantje se med seboj dobro poznamo in ne bi smelo biti težav, da se na igrišču dobro povežemo.''

Blaž Habot, slovenski reprezentant:
''Ob pozivu v reprezentanco sem začutil veliko čast in nepopisno veselje. Zastopati barve Slovenije so sanje vsakega športnika in slednje se mi s to reprezentančno akcijo uresničujejo. Večino fantov poznam, tako da verjamem, da se bom hitro vklopil. Na vsakem treningu bom dal svoj maksimum in po najboljših močeh pomagal ekipi.''

SISTEM KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se