Nazaj

#rakete na Fibini lestvici napredovale za pet mest

14
avg.
2021
  • Članice

Ljubljana - Potem ko je Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) v četrtek objavila posodobljeno lestvico najboljših moških reprezentanc na svetu - Slovenija na njej zaseda 4. mesto, je danes razkrila še novo razpredelnico za dekleta. Slovenke so napredovale za pet mest in so zdaj 25. reprezentanca na svetu oziroma 16. v Evropi.

Na vrhu ostajajo košarkarice ZDA, ki so v Tokiu sedmič zapored postale olimpijske prvakinje. Sledi Španija, tretja pa je Avstralija. Zanimivo, da je isti vrstni red na vrhu tudi pri moški. Četrta reprezentanca sveta pri ženskah je Kanada.

Slovenke so letos tretjič zapored - lestvica upošteva rezultate zadnjih osem let - nastopile na evropskem prvenstvu. Po dveh zmagah v predtekmovanju so se poslovile v repasažu proti Rusiji.

Napredovanje za pet mest je tretji najvišji skok med prvimi tridesetimi reprezentancami sveta. BiH je skočila za sedem mest, Portoriko pa za šest.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se