Nazaj

#rakete pogled že usmerile proti domačemu EuroBasketu

22
jun.
2021
  • Članice

Ljubljana – Ženska članska reprezentanca je po včerajšnjem porazu v repasažu evropskega prvenstva danes preko Frankfurta in Zagreba dopotovala v Slovenijo. #rakete so evropsko prvenstvo sklenile na desetem mestu, s čimer so ponovile dosežek izpred dveh let, ko so bile desete tudi na EuroBasketu v Srbiji. 

Slovenske košarkarice so z dvema zmagama in dvema porazoma sklenile letošnje nastope na evropskem prvenstvu. #rakete so v skupinskem delu najprej visoko porazile Turčijo (72:47), nato so izgubile z Belgijo (57:92), za konec pa so ugnale še izbrano vrsto Bosne in Hercegovine (91:81), kar je zadostovalo za tretje mesto v skupini C. V repasažu za nastop v četrtfinalu evropskega prvenstva, kar je bil prvotni cilj slovenske izbrane vrste, je bila v ponedeljek usodna Rusija (75:93).

#rakete so tako letošnje evropsko prvenstvo, ki je bilo za njih tretje zapovrstjo, sklenile na desetem mestu. S tem pa so ostale tudi brez možnosti za uvrstitev v kvalifikacije za svetovno prvenstvo, kamor se bo uvrstilo najboljših šest reprezentanc turnirja. Prvič jim je na prvenstvu stare celine uspelo zmagati na dveh tekmah. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 so osvojile 14. mesto, dve leti kasneje pa so bile, kot že omenjeno, tako kot letos desete. Kljub neizpolnjenemu cilju pa slovenske košarkarice z optimizmom zrejo v prihodnost. Že čez dve leti bodo imele namreč priložnost za vrhunski dosežek na EuroBasketu na domačih tleh. Člani Izvršnega odbora FIBA Europe so namreč sprejeli odločitev, da bosta 39. evropsko košarkarsko prvenstvo za ženske gostila Slovenija in Izrael.

Vsaka izmed držav gostiteljic bo gostila dve skupini skupinskega dela, zaključni boji izločilnega dela pa se bodo igrali v Sloveniji. Slovenski skupinski del bo na sporedu v Celju in Kopru, Izraelci bodo reprezentance gostili v Tel Avivu, medtem ko bodo evropske prvakinje okronane v Ljubljani. Šestnajst reprezentanc bo pod koši moči merilo med 15. in 25. junijem 2023. #rakete bodo kljub temu, da so na prvenstvo kot gostiteljice že uvrščene, nastopale tudi v kvalifikacijah za EuroBasket, kjer bodo pilile formo pred domačim prvenstvom.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE
URADNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA

Damir Grgić, selektor ženske članske reprezentance:
"Evropsko prvenstvo je za nas končano. Naredili smo napredek glede na prejšnja prvenstva, hkrati pa smo prvič v zgodovini prišli do dveh zmag na evropskih prvenstvih. Žal to ni bilo dovolj za uvrstitev v četrtfinale, kar je bil naš prvotni cilj, a v tem trenutku sta bili reprezentanci Belgije in Rusije preprosto boljši od nas. Rad bi se zahvalil dekletom in celotnemu štabu za predano delo skozi celotne priprave in na evropskem prvenstvu. V tem trenutku smo dali svoj maksimum. Reprezentanca je mlada in ima vse nastavke, da z nekaj minimalnimi korekcijami v ekipi, igra skupaj tudi v naslednjem olimpijskem ciklu. Prepričan sem, da bo že čez dve leti, ko bo evropsko prvenstvo na domačih tleh, še veliko bolj zrela in kvalitetnejša, s tem pa tudi v priložnosti, da se uvrsti med najboljših osem ekip stare celine."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se