Nazaj

#rakete v četrtek na Kodeljevem gostijo reprezentanco Albanije

08
feb.
2023
  • Članice

Ljubljana – Slovenske košarkarice se bodo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo po novembru 2021 znova predstavile domačim navijačem. V četrtek ob 18. uri bodo na Kodeljevem gostile reprezentanco Albanije. V nedeljo ob 17. uri jih čaka še obračun s Poljsko. Vstopnice za oba dvoboja so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Neposredni prenos na Sportklubu.
Foto: Lovro Golob

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2023

5. kolo
Četrtek, 9. februar 2023, ob 18. uri
Ljubljana - dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : ALBANIJA

6. kolo
Nedelja, 12. februar 2023, ob 17. uri
Ljubljana - dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : POLJSKA


IZIDI IN LESTVICE KVALIFIKACIJ ZA EP 2023

Vstopnice za dvoboj Slovenk proti Albaniji in Poljski so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena posamezne vstopnice v predprodaji je 10 €, na dan tekme pa bo cena vstopnice 12 €. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop. Navijači si lahko zagotovite tudi paketno vstopnico za oba dvoboja. Zanjo boste odšteli 15 €.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : ALBANIJA IN SLOVENIJA : POLJSKA

#rakete, ki nastope v kvalifikacijah izkoriščajo kot pripravo za domače evropsko prvenstvo, so na dosedanjih štirih tekmah zbrale dve zmagi in dva poraza. V prvem ciklu novembra 2021 so na Kodeljevem izgubile proti Turčiji in v gosteh premagale Albanijo, točno leto dni kasneje pa zmagale na Poljskem in bile poražene v Turčiji. Kvalifikacije si pred domačimi navijači želijo zaključiti z dvema zmagama.

Za uvod v zadnji kvalifikacijski cikel jih najprej čaka tekma z Albanijo, v kateri so Slovenke izrazite favoritke. To so dokazale že na prvi tekmi v Draču, ki so jo dobile s kar 127:28 ter s tem dosegle najvišjo zmago na uradnih tekmah in hkrati postavile rekord po številu doseženih točk. To je bila obenem tudi edina medsebojna tekma slovenske in albanske izbrane vrste.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Tina Jakovina, slovenska reprezentantka:
''Športniki na splošno veliko raje tekmujemo, kot zgolj treniramo, tako da se vse igralke dvoboja proti Albaniji zelo veselimo. A glede na to, da tekma nima tekmovalnega naboja in smo ob tem še velike favoritke, jo bomo izkoristile tudi, kot del treninga in priprav na junijsko evropsko prvenstvo. Seveda pa se spodobi, da obračun odigramo maksimalno resno in profesionalno in tako bomo k dvoboju tudi pristopile. Že kar nekaj časa nismo igrale pred domačimi navijači, kar nam vsekakor predstavlja še dodaten motiv. Upam, da nas bodo v četrtek in nato v nedeljo podprli v lepem številu.''

Na četrtkovi tekmi je vprašljiv nastop Eve Lisec, ki zaradi blage bolečine v kolenu še vadi po prilagojenem programu ter Aleksandre Krošelj. Slednja je zaradi slabšega počutja izpustila nekaj treningov. Odločitev o njunem igranju bo tako padla tik pred tekmo. Že pa je jasno, da #rakete ne bodo mogle računati na pomoč Lee Debeljak, saj je iz klubske sredine na reprezentančni zbor prispela s poškodovanim gležnjem. Na prvem treningu v nedeljo je še skušala trenirati, a so bile bolečine prehude. Zdravniška služba reprezentance ji je nemudoma uredila dodatne preglede z magnetno resonanco. Le ti so pokazali, da Debeljakovo čaka nekaj tedensko okrevanje.

Na evropskem prvenstvu v Ljubljani in Izraelu bo med 15. in 25. junijem 2023 nastopilo 16 reprezentanc. Poleg Slovenije in Izraela, ki sta kot gostiteljici na EuroBasket neposredno že uvrščeni, se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance (iz kvote drugouvrščenih reprezentanc sta izvzeti reprezentanci iz skupin F in I).  V primeru, da bosta med temi štirinajstimi potniki na evropsko prvenstvo tudi Slovenija in Izrael, si bo napredovanje priigrala še peta oziroma šesta drugouvrščena reprezentanca. Vstopnico EuroBasketa so si po dveh kvalifikacijskih ciklih že priigrale Italija, Latvija in Španija.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2023
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se