Nazaj

#rakete zaključile prvi cikel priprav na EuroBasket

17
maj
2021
  • Članice

Rogla – Točno mesec dni pred začetkom ženskega EuroBasketa je ženska članska reprezentanca na Rogli zaključila s prvim ciklom priprav. Izbranke selektorja Damirja Grgića so na Rogli v šestih dneh opravile devet treningov. Po dnevu in pol počitka se bodo reprezentantke v sredo zbrale v Laškem, kjer jih konec tedna čakata tudi prvi pripravljalni tekmi s Črno goro.

Po dolgi klubski sezoni je bil uvodni teden priprav namenjen osvežitvi telesne pripravljenosti košarkaric ter uigravanju določenih napadalnih taktičnih zamislic strokovnega štaba. Tako kot v prejšnjih reprezentančnih druženjih, tudi tokrat v ekipi vlada odlično vzdušje. Trinajsterici košarkaric se bo v sredo pridružila še Shante Evans.

#rakete bodo v Laškem dočakala tudi prvo merjenje moči. V petek in soboto se bodo v dvorani Tri lilije pomerile s Črno goro, skupno pa bodo slovenske košarkarice v pripravljalnem obdobju odigrale sedem srečanj. Po Laškem se bodo slovenske reprezentantke na EuroBasket pripravljale še v Mariboru, Zrečah in Ljubljani.

RAZPORED PRIPRAVLJALNIH TEKEM PRED EP

Slovenke bodo nastope na 38. evropskem prvenstvu začele v Strasbourgu, kjer se bodo najprej 17. junija pomerile s Turčijo, nato pa jih v prvem delu čakata še obračuna z Belgijo ter Bosno in Hercegovino. Zaključni boji se bodo odigrali v Valencii.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"Po prvih treningih priprav na Rogli lahko rečem, da smo na pravi poti. Igralke so na zbor prišle izjemno motivirane in tudi dobro pripravljene. Uvodni cikel priprav smo namenili napadalnim taktičnim zamislicam, odlično delo pa je opravil trener za telesno pripravo Marko Dimnik. Kljub temu da so dekleta nekoliko utrujena, je vzdušje v ekipi odlično. Verjamem, da bo tudi nadaljevanje priprav tako uspešno."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se