Nazaj

#rakete znova boljše od Hrvatic, reprezentanca se seli v Maribor

24
maj
2023
  • Članice

Mengeš – Tudi drugi pripravljalni dvoboj slovenskih in hrvaških košarkaric je pripadel gostiteljicam. V novi športni dvorani v Mengšu je bilo 81:71. S tekmo proti Hrvaticam so #rakete zaključile tretji cikel priprav na domači EuroBasket. Po prostem dnevu bodo s treningi v petek nadaljevale v Mariboru. V ponedeljek ob 18. uri jih čaka že nova tekma. V dvorani Tabor se bodo pomerile s Poljsko.

#RAKETE TOUR 2023
PRIPRAVLJALNA TEKMA ŽENSKE REPREZENTANCE PRED EUROBASKETOM


Sreda, 24. maj 2023
Mengeš – Športna dvorana OŠ Mengeš
SLOVENIJA : HRVAŠKA 81:71 (54:49, 36:32, 25:15)

Strelke za Slovenijo: Lisec 14 (8 skokov), Oblak 4 (5 podaj), Ivanuša 9 (7 skokov), Jakovina 11, Rupnik 2, Friškovec 4, Sivka 10, Debeljak 11 (8 skokov), Kramžar 2, Šrot 4, Vujačić 3, Čeh 7.

STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA
PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

V novi športni dvorani v Mengšu je za #rakete navijalo lepo število gledalcev. Slovenke so se jim oddolžile z borbeno predstavo in drugo zaporedno zmago nad Hrvaticami. Ob zmagi 81:71 so bile najbolj razpoložene Eva Lisec (14 točk in 8 skokov), Tina Jakovina (11) in Lea Debeljak (11 točk in 8 skokov),  Ajša Sivka (10) ter Hana Ivanuša (9 točk in 7 skokov).

V primerjavi s torkovo prvo medsebojno tekmo se je v slovensko ekipo vrnila Lea Debeljak, a je bila zaradi študijskih obveznosti odsotna Lara Kozina Bubnič. Na uvodu je na parket pritekla identična prva peterka, ki si jo tvorile Teja Oblak, Zala Friškovec, Ajša Sivka, Tina Jakovina in Eva Lisec, sicer pa je selektor Dikaioulakos priložnost namenil vsem igralkam. Slovenke so povedle že po štirih sekundah igre in prednosti pravzaprav niso več izpustile iz rok.

Hrvatice so sredi prve četrtine zaostajale le za dve (11:13), po delnem izidu 12:0 pa so #rakete povedle 25:11. V drugi del igre so se podale s prednostjo desetih točk, podobna razlika pa se je gibala vse do zaključka prvega polčasa, ko so gostje s sedmimi zaporednimi točkami zaostanek znižale na štiri.

Povsem enako je minil tudi drugi polčas. #rakete prednosti niso izpustile iz rok ter ves čas ohranjale varno razdaljo pred tekmicami. Dobre štiri minute pred koncem se je kot zadnja izmed dvanajsterice med strelke vpisala še Gala Kramžar in tekma je bila dokončno odločena.

Teja Oblak, kapetanka slovenske ženske reprezentance:
''Ne gledam na rezultat, lahko razberemo v bistvu iz igre, da trener res poskuša vključiti vse igralke, želi tudi pustiti mlade igralke v situacijah, ko je mogoče čisto malo razlike, da vidi, kako se znajdejo. Mislim, da je to zelo dobro, glede na to, da potrebujemo vsako igralko ter za samozavest in za vse. Upam, da bomo iz tekme v tekmo odigrale boljše. Tekma je pokazala, da smo imele težave z zapiranjem, v bistvu so preveč skokov, napadov dobile tekmice, tako da moramo delati še bolj na tem. Če igramo hitro, lahko igramo zelo lepo, dajemo veliko lahkih košev, kar kaže karakter te ekipe. Izredno sem ponosna na mlade igralke, ki so prišle s klopi na igrišče in dale svoj maksimum.''

S tekmo proti Hrvaticam so #rakete zaključile tretji cikel priprav na domači EuroBasket. Na četrtkov prost dan se bodo športni javnosti predstavile na modni reviji Lisce v središču Ljubljane in v petek s treningi nadaljevale v Mariboru.  V ponedeljek ob 18. uri pa jih čaka že nova tekma. V dvorani Tabor se bodo pomerile s Poljsko. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena posamezne vstopnice za tekmo je 5 evrov, mladina do vključno 14. leta pa ima prost vstop. Na vsaki lokaciji bodo na dan pripravljalne tekme na prodaj tudi vstopnice evropskega prvenstva. Le te bodo zgolj tam in takrat na voljo z 20 odsotnim popustom.

NAKUP VSTOPNIC #RAKETE TOUR 2023
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se