Nazaj

1. SKL (Ž): Napoved pred sezono 2018/19

28
sep.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V sredo se je s tekmo 6. kola med Cinkarno Celje in Mariborom začela nova sezona državnega prvenstva za košarkarice. Državni naslov bodo branile celjske košarkarice, tekme prvega kola pa bodo na sporedu v petek in soboto.
Avtor: KZS/Lenart

V prvem delu sodelujejo vse prijavljene ekipe. Tekmovanje poteka po štirikrožnem ligaškem sistemu.

AKSON ILIRIJA:

Prišle: Satja Škobalj (Maribor), Maja Percan (Domžale), Lejla Pamić (Kranjska Gora), Nikolina Sofrić (Triglav).
Odšla: Jelica Petrović (Grosuplje).
Uvrstitev v 1. SKL v sezoni 2017/18: 3. mesto
Trener Alen Ploj pred začetkom sezone:
"Ohranili smo jedro ekipo iz pretekle sezone ter dodali štiri novinke. Verjamem, da je pred nami dobra sezona. Na tekmah bomo skušali prikazati čim več energije in kakovostne igre. Čeprav so sestavili razmeroma mlado ekipo, pričakujem, da bo tudi z rezultatskega vidika sezona uspešna. Ponoviti želimo dosežke s pretekle sezone. V prvem kolu nas čaka obračun proti Triglavu, ki je sestavil zelo dobro ekipo, kar dokazuje tudi dejstvo, da bodo Kranjčanke zaigrale v regionalni ligi WABA. Prikazati želimo dobro igro in s tekme odnesti čim več pozitivnega. Vsem ekipam želim srečno in uspešno sezono ter čim manj poškodb."

CINKARNA CELJE:

Prišle: Maruša Seničar (Triglav), Lea Debeljak (Grosuplje), Rangie Bessard (univerza Wichita State), Chatrice White (univerza Florido State), Blaža Čeh (Pomurje), Marta Ostojić (Trešnjevka), Mojca Jelenc (Škofja Loka).
Odšle: Oderah Chidom (Dafni Agioy), Althea Gwashavanhu (konec kariere), Alma Potočnik (konec kariere), Eva Stefanoski (/), Iva Slonjšak (Cukurova), Neža Šrot (Konjice), Tia Šporar (Konjice).
Uvrstitev v 1. SKL v sezoni 2017/18: 1. mesto
Trener Damir Grgić pred začetkom sezone:
"Nova sezona, novi izzivi. Zelo se že veselimo začetka tekmovanj. Za nami je zelo kakovostno pripravljalno obdobje, veseli pa tudi dejstvo, da nimamo težav s poškodbami. Pripravljeni in osredotočeni čakamo na začetek prvenstva. V tej sezoni bodo v domačem prvenstvu veliko priložnost dobili mlada, nadobudna dekleta, ki smo jih priključili iz mlajših kategoriji ali pripeljali pred začetkom sezone. Pričakujem, da bo obračun proti ekipi Maribora zanimiv. Spoštujemo vsakega nasprotnika in upam, da bomo že na prvem srečanju dali vse od sebe."

DOMŽALE:

Prišli: trener Mladen Rajić, Jasmina Hatič (Ledita), Ljubica Marjanović.
Odšla: terner Vlado Velikonja (mlajše kategorije Šenčur GGD), Maja Percan (Akson Ilirija).
Uvrstitev v 1. SKL v sezoni 2017/18: 8. mesto
Trener Mladen Rajić pred začetkom sezone:
"Najprej bi vsem ekipam zaželel dobro sezono brez poškodb. Ob prihodu v ekipo Domžal sem dekletom dejal, da preteklo sezono pozabijo in pustijo za sabo. To je zdaj nova ekipa, ki želi, da igra na neki novi ravni. Ekipa, ki gre na vsako tekmo s ciljem, da pride do zmage. Le takšno razmišljanje nam na treningih in tekmah lahko prinese pozitiven rezultat. Seveda se zavedamo, da ne moremo premagati vsake ekipe, vseeno pa moramo imeti pozitiven pristop. Jedro ekipo s pretekle sezone smo dopolnili z mladinkami in kadetinjami. Ekipo sta okrepili Hatičeva in Marjanovićeva. Veselimo se prve tekme v novi sezoni. Želimo odigrati čim boljše in se iz Ljubljane vrniti s prvim parom točk."

GROSUPLJE

Prišle: Jelica Petrović (Akson Ilirija), Karmen Povše (Felix Zasavje), Jana Jurečič (posoja iz Krke), Tija Valunšek (Cinkarna Celje).
Odšle: Elma Dautović (Maribor), Lea Debeljak (Cinkarna Celje), Tjaša Kenda (/), Maša Gabrijel (/).
Uvrstitev v 1. SKL v sezoni 2017/18: 5. mesto
Trener Slavko Duščak pred začetkom sezone:
"Pomladili smo ekipo in močno spremenili postavo, zato je glavni cilj, da napredujemo iz tekme v tekmo, kakor nam bo to omogočalo zdravje oziroma poškodbe. Verjamem, da bomo uspeli do konca sezone sestaviti dobro ekipo in prikazati dobro igro. Trenutno še ne vemo, s kakšno postavo bomo nastopili na tekmi proti favoriziranim Celjankam, saj so bodo tekmo izpustile Mojca Ahac, Tinkara Zoran in Karmen Povše, verjetno pa tudi Nika Kodelja. Dali bomo svoj maksimum in se skušali čim bolje zoperstaviti Celju."

JEŽICA

Prišli: Sara Meden (Adareva), Ana Dora Jeras (Triglav).
Odšli: Gala Kramžar (/), Anja Špoljar (Triglav).
Uvrstitev v 1. SKL v sezoni 2017/18: 7. mesto
Trenerka Mojca Markovič pred začetkom sezone:
"Po dobrih predstavah na pripravljalnih tekmah v novo sezono vstopamo optimistično. Cilj je, da se povzpnemo na končni lestvici z željo, da se vmešamo tudi v boj za medalje. K uresničitvi cilja bosta zagotovo pomagali okrepitvi Meden in Jeras, ki sta se dobro vključili v ogrodje ekipe, ki je ostalo enako kot v prejšnji sezoni. V ekipo se bo vrnila tudi Mlakar, ki zaključuje rehabilitacijo po operaciji kolena. Pričakujem, da bodo pomemben doprinos prispevale tudi mlajše igralke, vzgojene na Ježici, ki so se letos pridružile članski ekipi. S pripravljalnim obdobjem sem zelo zadovoljna, sedaj moramo ujeti pravi tekmovalni ritem. Prvi preizkus in vpogled, kako visoko lahko merimo v tej sezoni, nas čaka v soboto, ko se bomo na prvi uradni tekmi letos pomerili z ekipo Domžal. Od svojih deklet pričakujem pravi pristop in enako angažiranost kot na dosedanjih treningih ter posledično pozitivno predstavitev domači publiki. Motivacije zagotovo ne primanjkuje, saj dekleta že komaj čakajo tekme."

KONJICE:

Prišle: Neža Šrot (Cinkarna Celje), Tia Šporar (Cinkarna Celje), Tori Šporar (mlajše selekcije Cinkarne Celje).
Odšle: Ajša Zdovc (/), Kaja Kolar (/), Špela Hatunšek (/), Nika Pokorn (/).
Uvrstitev v 1. SKL v sezoni 2017/18: 6. mesto
Trener Stojan Fink pred začetkom sezone:
"V novo sezono bomo vstopili s pomlajeno zasedbo, saj so ekipo zapustile Ajša Zdovc, Kaja Kolar, Špela Hatunšek in Nika Pokorn. Imeli smo težavo s sestavo ekipe, saj je želelo z igranjem košarke prenehati še nekaj košarkaric. Prepričali smo jih, da bodo vztrajale vsaj še eno sezono. Tekmovalnih ciljev nimamo, želimo pa vsako tekmo dati vse od sebe in priti do zmage, v kolikor se bo ponudila priložnost za to. V prvem kolu nas čaka štajerski derbi. Pričakujem težko tekmo dveh enakovrednih nasprotnikov. Upam, da bomo imeli na koncu več sreče in sezono začeli z zmago."

MARIBOR

Prišla: Elma Dautović (Grosuplje).
Odšla: Simona Kuzma (/).
Uvrstitev v 1. SKL v sezoni 2017/18: 4. mesto
Trener Žiga Ravnikar pred začetkom sezone:
"Komaj smo čakali začetek državnega prvenstva. Naša pripravljenost vsekakor ni optimalna. Na tekmi proti absolutnemu favoritu se bomo skušali predstaviti v čim boljši luči."

TRIGLAV

Prišle: Ajda Burgar (Krka), Anja Špoljar (Ježica), Teodora Sarić (Lovčen), Lejla Omerbašić (CSU Universitatea Alva), Zerina Kozić (Konjic).
Odšle: Maruša Seničar (Cinkarna Celje), Ana Dora Jeras (Ježica), Nikolina Sofrić (Akson Ilirija).
Uvrstitev v 1. SKL v sezoni 2017/18: 2. mesto
Trener Ernest Novak pred začetkom sezone:
"S pripravami na novo sezono smo začeli 9. avgusta. Vse od takrat redno treniramo, večjih težav s poškodbami nismo imeli. Verjamem, da smo na začetek sezone dobro pripravljeni. Dekleta pridno delajo in so dobro motivirana, zato sezono pričakujemo optimistično razpoloženi. Na tekmi proti Iliriji se pripravljamo kot na vse preostale. Zavedamo se, za kakšno ekipo gre in da so pred začetkom sezone dodali nekaj igralk. Tekmo bomo morali odigrati maksimalno zbrano in brez podcenjevanja. Verjamem, da smo dovolj kakovostni, da sezono odpremo z zmago."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se