Nazaj

1. SKL (Ž): Triglav zanesljivo preko Maribora

20
feb.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V petek se je po reprezentančnem premoru nadaljevalo tekmovanje v 1. SKL za ženske. Akson Ilirija je za uvod v drugo polovico rednega dela DP premagala Grosuplje. V soboto so Celjanke visoko nadigrale Ježico, Konjice so bile boljše od Domžal. V torek je Triglav brez težav ugnal Maribor.

1. SKL za ženske, 1. kolo 2. dela:

Torek, 20. februar:
TRIGLAV : MARIBOR 76:44 (18:13, 20:11, 24:9, 14:11)
Abramovič 17 (5 skokov, 6 podaj), Seničar 11 (8 skokov), Prevodnik (8 skokov) in Jesenšek po 10; Kuzma 12, Ribič 8, Cvijanovič (9 podaj) in Dautović (8 skokov) po 6.

STATISTIKA

Prvo kolo drugega dela 1. SKL za ženske sta zaključili ekipi Triglava in Maribora. Triglavanke so v domači dvorani zabeležile dvanajsto zmago v tej sezoni državnega prvenstva in se tako še utrdile na drugem mestu. Maribor je bil osmič poražen in je na prvenstveni lestvici peti. 

Mariborčanke so se favoriziranim Kranjčankam dobro zoperstavile v prvi četrtini. Povedle so s 3:0, še nekajkrat vodile za dve točki, nato pa je pobudo prevzel Triglav, ki je prvo četrtino dobil z 18:13. V nadaljevanju so varovanke Ernesta Novaka stopile na plin in prednost povečevale iz minuto v minuto. Ob polčasu je prednost domačink znašala +14 (38:24), ob koncu tridesetih minut je bila razlika že +29. Aktualne državne podprvakinje so tako brez težav zabeležile novo zmago v tej sezoni, v Kranju je semafor ob koncu kazal izid 76:44 v korist Triglava. Maribor je imel le 28-odstotni izkupiček meta iz igre.

V dresu Triglava sta bili strelsko najuspešnejši slovenski reprezentantki. Rebeka Abramovič je dosegla 17 točk, Maruša Seničar jih je dodala 11, ob tem je ujela še osem odbitih žog. V ekipi Maribora je le Simona Kuzma presegla mejo dvomestnega števila točk (12).

Triglav se bo v naslednjem kolu pomeril z Grosupljem, Maribor bo gostoval v Celju.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
"Lahko sem zadovoljen le z zmago."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Čestitam ekipi Triglava za več kot zasluženo zmago. Sem mnenja, da smo danes storili preveč napak, da bi lahko bili enakovreden tekmec."

ŽE ODIGRANO:

Sobota, 17. februar:
JEŽICA : CINKARNA CELJE 60:103 (14:38, 10:27, 18:16, 18:22)
Bajrektarević 23 (9 skokov), Novovič 11, Škapin 10; Ocvirk 20 (7 skokov, 6 podaj), Friškovec 18, Stefanoski 17 (6 skokov).

STATISTIKA

V Ljubljani sta se v soboto pomerili ekipi Ježice in Cinkarne Celje. Celjanke so dosegle že 15. zmago v tej sezoni državnega prvenstva in so tako še vedno neporažene. Na drugi strani so bile Ježičanke enajstič neuspešne, ob tem imajo varovanke Mojce Markovič še štiri zmage.

Celjanke z odlično igro nadaljujejo tudi po reprezentančnem premoru. Četa Damirja Grgića je nasprotnicam nasula kar 103 točke (16 trojk), ob tem so imele celjske košarkarice 55-odstotni izkupiček meta iz igre, pobrale pa so kar 52 odbitih žog. Dvomi o končnem zmagovalcu so bili razrešeni že v prvi četrtini, ki so jo aktualne državne prvakinje dobile s kar 38:14, do polčasa je razlika narasla na 41 točk (65:24). V drugih dvajsetih minutah so bile Ježičanke bolj enakovredne nasprotnice, razigrale so se tudi v napadu (12 trojk). Končni rezultat je znašal 103:60 v korist Celja.

Pri ekipi Celja so slovenske reprezentantke dobro formo prenesle tudi v klubsko tekmovanje. Larisa Ocvirk je prispevala 20 točk, Zala Friškovec jih je dosegla 18. V ekipi Ježice je bila najučinkovitejša Sandra Bajrektarević s 23 točkami (9 skokov), Dunja Novovič jih je zabeležila 11.

V drugem kolu drugega dela bodo Celjanke gostile Maribor, Ježica se bo pomerila s Konjicami.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"V prvem polčasu je igrala samo ena ekipa, domačinke pa niso razlikovale svoje vloge na parketu ali na klopi - opazovanje spada zgolj na slednjo. V drugem polčasu smo odigrali bolje. Je pa tekma odlično služila enemu namenu, pokazala je, kje smo in čemu se je potrebno bistveno več posvetiti na treningu. Čestitke gostjam za lepo predstavo!"

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Čestitam mojim igralkam za pravi pristop in zasluženo zmago."

Sobota, 17. februar:
KONJICE : DOMŽALE 63:33 (16:6, 17:11, 9:12, 21:4)
Zdovc 18 (5 skokov), Sevšek in Tajhar po 8; Tajher 9, Dremel 6, Saad Herrera 5.

STATISTIKA

Konjice so proti Domžalam dosegle osmo zmago v tej sezoni 1. SKL, ob tem so bile Konjičanke še sedemkrat neuspešne. Domžalčanke so po 15 odigranih tekmah še vedno brez uspeha in so prikovane na zadnje mesto državnega prvenstva.

Domžalčanke so imele na gostovanju v Slovenskih Konjicah veliko težav predvsem v napadu. V štirih četrtinah so zmogle le 33 točk, največ, dvanajst, so jih dale v tretjem delu srečanja. Imele so le 22-odstotni izkupiček meta iz igre. To so domače košarkarice znale izkoristiti in so si že do polčasa priigrale visoko prednost (33:17). Tudi v nadaljevanju so bile Konjičanke boljše nasprotnice, do zadnjega piska sirene pa je prednost zrasla na 30 točk, kar je bila tudi njihova najvišja prednost na srečanju. Končni rezultat je znašal 63:33.

Ajša Zdovc je bila z 18 točkami najboljša strelka srečanja in hkrati edina košarkarica na obračunu, ki je presegla dvomestno število točk. Za Domžale je Vanja Tajher dosegla devet točk. 

Konjice bodo v naslednjem kolu gostovale pri Ježici, Domžale bodo gostile Akson Ilirijo.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic:
"Kljub temu, da nismo nastopili kompletni, smo zasluženo zmagali. Čestitke mojim igralkam za zmago. Zavedamo se, da bomo morali na naslednji tekmi odigrati bistveno bolje, če bomo želeli biti enakovreden nasprotnik."

Vlado Velikonja, trener Domžal:
"Danes sem pričakoval več, a dobil sem manj. Zaslužena zmaga Konjičank."

Petek, 16. februar:
AKSON ILIRIJA : GROSUPLJE 88:68 (23:16, 29:14, 21:19, 15:19)
Mičunović 26, Gabrovšek 19 (5 skokov, 12 podaj), Stergar 17 (11 skokov); Goršič 11, Ahac 10 (9 skokov), Gabrijel in Debeljak po 8.

STATISTIKA

Na prvi tekmi drugega dela sta se pomerili ekipi Akson Ilirije in Grosupljega. Ilirijanke so prvič v tej sezoni uspele premagati košarkarice iz Grosupljega in tako dosegle deveto zmago v tej sezoni 1. SKL, Grosuplje je bilo desetič neuspešno.

Srečanje v Ljubljani je bilo praktično odločeno že v prvem polčasu. Pri rezultatu 10:10 na polovici prve četrtine so varovanke Alena Ploja naredile delni izid 11:1 in tako pobegnile nasprotnicam iz Dolenjske, ki so nazadnje na tekmi vodile pri rezultatu 4:2. Tudi v drugih desetih minutah je Ilirija, ki je bila zelo razigrana v napadu, narekovala ritem igre in ob odhodu na najdaljši odmor vodila z 52:30. V nadaljevanju so domače košarkarice brez težav nadzorovale potek obračuna in na koncu slavile zmago z izidom 88:68.

Akson Ilirija je v domači dvorani zadela enajst trojk, kar sedem jih je prispevala Ela Mičunović, ki je bila s 26 točkami najboljša strelka tekme. Sledila ji je Nina Gabrovšek z dvojnim dvojčkom (19 točk, 12 podaj, 5 skokov). Pri Grosupljem sta le dve košarkarici zmogli dvomestno število točk. Teja Goršič jih je dosegla 11, Mojca Ahac pa je se ustavila pri desetih točkah (9 skokov).

V naslednjem kolu se bo Akson Ilirija pomerila z Domžalami, Grosuplje bo gostilo ekipo Triglava.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Čestitke dekletom za zmago. Od prve minute naprej smo se držali dogovorov, igrali svojo igro in zasluženo prišli do zmage."

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Tekmo smo izgubili v prvem polčasu, ko smo prejeli kar 52 točk. V drugem delu smo se zbrali, vendar je bila prednost Ilirije previsoka. Čestitam Ljubljančankam za zasluženo zmago."


Lestvica 1. SKL za ženske:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 15/0 30
2. Triglav 12/3 27
3. Akson Ilirija 9/6 24
4. Konjice 8/7 23
5. Maribor 7/8 22
6. Grosuplje 5/10 20
7. Ježica 4/11 19
8. Domžale 0/15 15

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se