Nazaj

1. SKL (Ž): V petek in soboto zaključek prvega dela tekmovanja

04
jan.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V petek in soboto bodo na sporedu tri tekme državnega prvenstva za ženske, s katerima se bo zaključilo 14. kolo, s tem pa tudi prvi del tekmovanja. Akson Ilirija bo gostila Grosuplje, Cinkarna Celje pričakuje Domžale, Maribor pa Ježico. V že odigrani tekmi 14. kola, 20. decembra 2018, je Triglav premagal Konjice.
Avtor: KZS

1. SKL za ženske, 14. kolo:

Petek, 4. januar, ob 19.50:
AKSON ILIRIJA : GROSUPLJE

V Ljubljani pri Iliriji bodo gostovale igralke Grosupljega. Mlade gostje, ki so napredovale skozi prvi del tekmovanja v državnem prvenstvu za ženske, bodo neobremenjeno nastopile proti domačinkam, saj le te veljajo za nesporne favoritinje, ki trdno držijo tretje mesto v ligi. Vendar Grosuplje za 5. mestom zaostaja za dve zmagi, za 6. pa le za eno, zato bodo gostujoče igralke odigrale naslednje tekme tudi z mislijo na to dejstvo. Ilirija igra v zelo dobri formi, saj so domače igralke nanizale štiri zaporedne zmage, nazadnje pa so izgubile po hudem boju proti aktualnim državnim prvakinjam, Cinkarni Celje. V prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni državnega prvenstva je bila Ilirija prepričljivo boljša.

Pri Iliriji bomo na delu lahko spet videli najboljšo strelko državnega prvenstva, Elo Mićunović (povprečno dosega 22,6 točke na srečanje), pri ekipi iz Grosupljega pa je najboljša strelka Jana Jurečič, ki v povprečju na tekmo dosega 10,8 točke na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Alen Ploj, trener Ilirije:
"Čaka nas naporen ritem tekem v naslednjih osmih dnevih, vendar verjamem, da bomo odigrali tekmo v visokem ritmu ter motivirano.."

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Zadnjo tekmo v prvem delu igramo proti Iliriji, ki ima dobro ekipo, na vseh igralnih položajih pa dve dobri igralki, tako da nas čaka težka tekma. Če bomo v obrambi mehki, predvsem na zunanjih pozicijah in če bomo dovolili skoke v napadu, bomo imeli velike probleme. Na to tekmo se pripravljamo kot na vse ostale."

Sobota, 5. januar, ob 17.00:
CINKARNA CELJE : DOMŽALE

Aktualne državne prvakinje bodo v soboto gostile zadnjeuvrščeno ekipo iz Domžal, ki v tej sezoni državnega prvenstva še ni zmagala. Glede na razmerje moči je težko verjetno, da gostje lahko presenetijo Cinkarno Celje, saj so Celjanke še neporažene v tem delu sezone, gotovo pa bodo nudile svoj maksimalen odpor. V prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni državnega prvenstva je ekipa Celja prepričljivo zmagala.

Pri Cinkarni Celje je najboljša strelka Zala Friškovec, ki na tekmo v povprečju dosega 13,6 točke, pri Domžalah pa je najboljša strelka Vanja Tajher, ki na srečanje povprečno dosega 11,5 točke.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Vsem košarkarskim delavcem, igralkam in navijačem želim vse dobro v letu 2019. Moja ekipa v leto 2019 vstopa z željo, da individualno naredimo premik, ki bi nam omogočil, da kot ekipa delujemo še bolj povezano in prikažemo kvalitetno košarko."

Mladen Rajić, trener Domžal:
"Zavedamo se, kakšna je zasedba Cinkarne Celje. Če si želimo to priznati ali ne, lahko z njimi igramo le toliko kot nam njihove igralke dovolijo, to je pač realnost."

Sobota, 5. januar, ob 17.00:
MARIBOR : JEŽICA

Zadnja tekma prvega dela tekmovanja v državnem prvenstvu za ženske bo potekala v Mariboru, kamor v goste ekipi Maribora prihajajo igralke Ježice, ki veljajo za favoritinje srečanja in trdno držijo četrto pozicijo v ligi. Mariborčanke se v domači dvorani prav gotovo ne bodo predale in imajo tudi svojo računico. V prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni državnega prvenstva je bila ekipa Ježice prepričljivo boljša, a so igralke iz Maribora dobile tretjo in četrto četrtino te tekme, zato bodo pred sobotnim obračunom gotovo gradile na tem dejstvu.

Pri Mariboru je najboljša strelka Elma Dautović, ki v povprečju dosega 13,8 točke na tekmo, pri Ježici pa Sandra Bajrektarević dosega v povprečju 14,9 točke in 6,2 skoka na tekmo. 

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Najprej želim vsem srečno in uspešno 2019. Upam, da nam novo leto prinese dosti zmag in nič poškodb. Pustimo se presenetiti, kaj bo prinesla tekma proti Ježici."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Z zmago bi potrdili svoje mesto na lestvici, zato bomo v Maribor potovali z namenom, da popravimo slab vtis z včerajšnje pokalne tekme."

ŽE ODIGRANO:

Četrtek, 20. december:
TRIGLAV : KONJICE 80:40

Špoljar (8 skokov) 17, Kramžar (8 skokov) 12; Ramšak (7 skokov)
STATISTIKA

LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 13/0 26
2. Triglav 12/2 26
3. Akson Ilirija 9/4 22
4. Ježica 7/6 20
5. Maribor 5/8 18
6. Konjice 4/10 18
7. Grosuplje 3/10 16
8. Domžale 0/13 13

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se