Nazaj

1. SKL (Ž): Grosuplje vknjižilo sedmo zmago

21
mar.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Peto kolo drugega dela 1. SKL za ženske so v torek odprle košarkarice Ilirije in Cinkarne Celje. Visoke zmago so se 19. v tej sezoni DP veselile celjske košarkarice. V sredo je Ježica ugnala Maribor, Triglav je bil zanesljivo boljši od Konjic. Grosupeljčanke so proti Domžalam vknjižile sedmo zmago.

1. SKL za ženske, 5. kolo 2. dela:

Četrtek, 22. marec, ob 18.15:
GROSUPLJE : DOMŽALE 76:41 (18:8, 23:9, 14:21, 21:3)
Černač (6 skokov) in Gabrijel (6 asistenc) po 13, Ahac 12 (7 skokov); Kračan in Grintal (8 skokov) po 8, Tajher 7.

STATISTIKA
 

Srečanje med sedmo- in osmouvrščeno ekipo državnega prvenstva je zanesljivo pripadlo košarkaricam iz Grosupljega, ki so vknjižile sedmi par točk in se na lestvici ponovno izenačile z ekipo Ježice.

Domače košarkarice so si že do polčasa priigrale prednost, ki jim je zagotovila mirno nadaljevanje, saj so po dvajsetih minutah vodile s 24 točkami naskoka. Čeprav so domžalske košarkarice v petnajsti minuti zaostajale z 12 točkami naskoka, pa so nato padle v črno serijo, saj do glavnega odmora niso več dosegle niti točke.

V tretji četrtini so boljšo igro pokazale tudi gostje. Prevlada Grosupeljčank je bila očitna predvsem v skoku, ki so ga dobile s 54:31, so pa varovanke Slavka Duščaka izgubile štiri žoge več od svojih nasprotnic. Domžalčanke so v zadnji četrtini zadele zgolj met za tri točke, tekmicam pa dopustile, da tekmo dobili z visokimi 35 točkami prednosti.

V dresu domačink sta bili najboljši strelki Meta Černač in Maša Gabrijel, ki sta dosegli po 13 točk, pri gostjah pa sta se Rebeka Kračan in Maša Grintal zaustavili pri osmih točkah. 

Grosuplje že pojutrišnjem čaka obračun s Konjicami, Domžalčanke pa bodo v sredo, 28. marca, odigrale srečanje proti Cinkarni Celje.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Tekmo smo zelo dobro odprli in z obrambo onemogočili igro Domžalčank, ki se niso znašle. Že do konca prvega polčasa smo prišli do visoke prednosti in tekmo že skoraj prevesili v svojo korist. Zelo sem vesel, da so priložnost za igro dobile tudi naše kadetinje. Čestitam mojim dekletom za zmago."

Vlado Velikonja, trener Domžal:
"Kljub visokemu porazu sem bil, glede na naše stanje, z nekaterimi deli naše igre celo zadovoljen. Čestitke domačim za zmago."

ŽE ODIGRANO:

Torek, 20. marec:
AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 45:84 (18:27, 7:16, 14:21, 6:20)

Mičunović 19 (6 skokov), Draganič 9, Vrečer 8; Slonjšak 23, Stefanoski 14, Friškovec 12 (10 skokov).


STATISTIKA

Celjanke, ki jih konec tedna čaka nastop na zaključnem turnirju WABA lige, ostajajo neporažene tudi po 19. tekmi v tej sezoni državnega prvenstva. Varovanke Damirja Grgića so zmagale na gostovanju pri ljubljanski Iliriji, ki je bila devetič v tej sezoni neuspešna.

Aktualne državne prvakinje so zasluženo zmagale še 19. zapored, saj so vodile skozi celotno srečanje. Tekmo so celjske košarkarice odprle z odlično igro v napadu, v prvih desetih minutah so dosegle 27 točk, na drugi strani so jih Ljubljančanke zmogle 18. Do polčasa se je prednost Celja zvišala na +18. Tudi v drugem polčasu so gledalci spremljali podobno sliko. Ilirijanke niso našle odgovora na igro razigranih aktualnih državnih prvakinj, ki so v drugih dvajsetih minutah dosegle dvakrat več točk od svojih nasprotnic. Celjanke so tako zabeležile še četrto zmago na četrtem medsebojnem obračunu v tej sezoni. Ilirija je zbrala 19 skokov manj od celjskih košarkaric.

Iva Slonjšak je bila s 23 točkami prva strelka srečanja v Ljubljani, Eva Stefanoski je pristavila 14 točk. V ekipi Akson Ilirije je bila strelsko najbolj razpoložena Ela Mičunović, ki je 19 točkam dodala šest skokov. Maja Draganič je zabeležila 9 točk.

Akson Ilirija bo naslednjo tekmo v 1. SKL odigrala 25. marca proti Mariboru, dva dni kasneje pa bodo Ilirijanke gostile Triglav. Cinkarna Celje bo 28. marca odigrala tekmo šestega kola proti Domžalam.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Čestitke Celju za zmago. Priložnost so dobile vse igralke in jo tudi korektno izkoristile. Celjankam želim veliko uspeha na zaključnem turnirju WABA lige."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Solidna tekma mojih varovank, ki jim čestitam za zmago. Čestitke tudi ekipi Ilirije za korektno tekmo."

Sreda, 21. marec:
MARIBOR : JEŽICA 68:74 (17:19, 19:15, 12:22, 20:18)

Kuzma 21 (6 skokov), Cvijanović 20 (5 podaj), Dautović 13 (11 skokov); Bajrektarević 21 (6 skokov), Kramžar 16 (9 skokov), Gerič Škopac 9 (7 skokov).

STATISTIKA

Ježica je na gostovanju v Mariboru vknjižila nov par točk in je sedaj pri sedmih zmagah in 12 porazih, Mariborčanke so bile enajstič neuspešne, ob tem imajo še osem zmag.

Srečanje je bilo v prvem polčasu zelo izenačeno, nobeni izmed ekip si v prvih dvajsetih minutah ni uspelo priigrati visoke prednosti. Na najdaljši odmor na obračunu so se košem prednosti odpravile domače košarkarice (36:34). V nadaljevanju so pobudo prevzele gostje, ki so tretjo četrtino dobile z 22:12 in so se tako v zadnjih deset minut podale s prednostjo osmih točk. A gostiteljice se niso predale. Dobrih sedem minut do konca je Ježica vodila s 60:50, a so se Mariborčanke z delnim izidom 7:0 ponovno vrnile v igro, tri minute do izteka igralnega časa pa so po košu Tine Cvijanović ponovno povedle (65:63). Kljub slabši zadnji četrtini, so Ježičanke v zaključku tekme odigrale bolj zbrano od svojih tekmic, zmago ljubljanske ekipe pa je osem sekund do konca z natančnim izvajanjem prostih metov potrdila Gala Kramžar. Semafor je ob zadnjem pisku sirene kazal rezultat 74:68 v korist Ježice.

V ekipi Ježice je bila strelsko ponovno najučinkovitejša prva strelka ekipa, Sandra Bajrektarević, ki je tokrat prispevala 21 točk in šest skokov. Gali Kramžar je en skok zmanjkal do dvojnega dvojčka (16 točk, 9 skokov). Za Maribor je Simona Kuzma zabeležila 21 točk, Tina Cvijanović jih je pristavila 20.

Maribor bo naslednjo tekmo v 1. SKL odigral 25. marca proti Iliriji, Ježica bo tri dni kasneje gostila Grosuplje.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"V tekmo smo šli premalo odločno in agresivno. V odločilnih trenutkih smo naredili preveč napak. Dopustili smo tekmicam, da se razigrajo in zasluženo zmagajo."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"V Mariboru smo odigrali zanimivo športno srečanje. Predvsem zadovoljiva natančnost pri metu in dober skok sta nam prinesla pozitiven izkupiček. Čestitke mojim dekletom za zasluženo zmago."

Sreda, 21. marec:
TRIGLAV : KONJICE 80:42 (27:6, 16:14, 15:10, 22:12)

Jakobčič 22 (10 skokov), Abramovič 17, Žibert 16 (7 skokov, 6 podaj); Hatunšek 13, Einfalt 9, Klančnik 8 (11 skokov).

STATISTIKA

Triglav je bil na tretjem medsebojnem obračunu v tej sezoni 1. SKL drugič uspešnejši od košarkaric Konjic. Triglavanke so tako po 19 odigranih kolih pri 16 zmagah, Konjičanke so bile desetič neuspešne in so tako padle pod 50-odstotno uspešnost v tej sezoni.

Pokalne zmagovalke so vprašanje o končnem zmagovalcu praktično odločile že v prvi četrtini. Hitro so povedle z 8:0, Konjičanke pa so bile v prvih desetih minutah izjemno nerazpoložene v napadu, saj so zmogle le šest točk. Triglavanke so strelski post svojih nasprotnic znale izkoristiti in so si že v prvi četrtini napravile zalogo 21 točk prednosti (27:6). Konjičanke so se sicer v ostalih treh četrtinah bolje zoperstavile gostiteljicam, a je Triglav, kljub temu razliko še povečal in visoko zmagal z izidom 80:42. Varovanke Ernesta Novaka so bile izrazito boljše v vseh elementih košarkarske igre (skok 43:31, podaje 24:13).

Maja Jakobčič je za zmagovalno ekipo prispevala dvojni dvojček (22 točk, 10 skokov), Rebeka Abramovič je pristavila 17 točk, Urška Žibert se je ustavila pri 16 točkah. Pri Konjicah je le Špela Hatunšek s 13 točkami presegla dvomestno število točk.

Triglav bo v naslednjem kolu 27. marca gostoval pri Iliriji, Konjice bodo v soboto odigrale tekmo sedmega kola proti Grosupljemu.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
"Kot sem omenil že pred tekmo, smo v zadnjem obdobju manj trenirali in to se nam je tudi poznalo. Razen prve četrtine je bilo ostalo za pozabo."

Stojan Fink, trener Konjic:
"Hladno, toplo, mlačno, hladno. Čestitke Triglavu."


Lestvica 1. SKL za ženske:


M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 19/0 38
2. Triglav 16/3 35
3. Akson Ilirija 10/9 29
4. Konjice 9/10 28
5. Maribor 8/11 27
6. Grosuplje 7/12 26
7. Ježica 7/12 26
8. Domžale 0/19 19

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se