Nazaj

1. SKL za ženske: Celjanke so se maščevale za poraz, Akson Ilirija z visoko zmago skočila na 4. mesto

12
apr.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Za zaključek 8. kola drugega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske sta bili danes v skupini za prvaka odigrani tekmi v Celju in Mariboru. Igralke Cinkarne Celja so se košarkaricam Grosuplja močno maščevale za poraz pred tremi tedni, Akson Ilirija pa se je z zmago v gosteh proti VBO Mariboru povzpela na 4. mesto, ki na koncu drugega dela tekmovanja vodi v polfinale državnega prvenstva. 
Foto: KZS/Jure Banfi

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

8. kolo
Torek, 12. april


CINKARNA CELJE : GROSUPLJE 99:43 (32:7, 30:10, 22:9, 15:17)
CELOTNA STATISTIKA
Maščevanje Celjank za nepričakovan poraz v Grosuplju 23. marca je uspelo, z današnjo zmago aktualne državne prvakinje po 8. kolu drugega dela tekmovanja ostajajo na 1. mestu.  

Domače košarkarice so od prve minute naprej takoj zagospodarile na parketu in pokazale vrhunsko igro v napadu, saj so v prvem polčasu igralkam iz Grosuplja natresle kar 62 točk. Gostje nikakor niso zmogle slediti napadalno zelo potentnim domačinkam, ki tudi v obrambi niso popuščale niti malo in so Grosupeljčankam v prvem polčasu dovolile le 17 doseženih točk. V igri mačke z mišjo so se domače igralke ustavile šele v zadnji četrtini, ki so jo gostje celo dobile za dve točki, a je bile zmagovalke znane praktično že po prvi četrtini in tako so se Celjanke sprehodile do nove zmage v državnem prvenstvu.  

Boljši met iz igre, 19 skokov več, kar 19 podaj več in 30 točk več, doseženih iz rakete, ter 20 točk več doseženih iz protinapadov so bili samo glavni pokazatelji premoči ekipe Cinkarne Celja na tekmi, v kateri Grosupeljčanke niso imele realne možnosti ogroziti aktualnih državnih prvakinj. 

Najboljša strelka Cinkarne Celja je postala Isabela Macedo (7 skokov, 6 podaj), ki je v 24 minutah igre dosegla kar 27 točk, Lea Debeljak (9 skokov) pa je vpisala 16 točk. Najboljša strelka in edina z doseženim dvomestnim številom točk pri Grosuplju je bila Mojca Ahac s 15 doseženimi točkami.

Košarkarice Celja bodo 20. aprila gostovale v Mariboru, Grosupeljčanke pa bodo isti dan odšle na gostovanje v Kranj.

VBO MARIBOR : AKSON ILIRIJA 71:102 (16:24, 15:37, 22:21, 18:20)
CELOTNA STATISTIKA
Vložek na današnji tekmi v Mariboru je bil velik, saj bi zmagovalna ekipa skočila na 4. mesto in se s tem približala uvrstitvi v polfinale državnega prvenstva. Nalogo so uspešno zaključile košarkarice Aksona Ilirije, ki so tako le še dve uspešni tekmi oddaljene od polfinala.  

Po uvodnih izenačenih petih minutah obračuna, so Ljubljančanke prevzele pobudo in prvo četrtino dobile z osmimi točkami prednosti. V drugi četrtini pa je sledila napadalna poezija gostujoče ekipe, ki je v tem delu tekme najprej naredila delni izid 13:0, skupno dosegla kar 37 točk in zadela kar sedem metov za tri točke. Po koncu prvega polčasa je bila tekma že odločena, saj so gostje drugo četrtino dobile za kar 22 točk, na odmor pa odšle s prednostjo 30 točk medtem, ko so v prvih 20 minutah tekme zabeležile kar 61 doseženih točk. Drugi polčas je bil bolj izenačen a zgolj še formalnost in gostje, ki so prvič v sezoni 2021/2022 presegle mejo doseženih 100 točk, so tekmo mirno privedle h koncu, ter se veselijo zmage proti direktnim tekmicam za zadnje mesto, ki še vodi v polfinale državnega prvenstva.  

Košarkarice Aksona Ilirije so na tekmi zadele kar 16 metov za tri točke in iz igre metale s 53% uspešnostjo, to pa jih je privedlo do visoke zmage. 

Merisa Dautović (8 skokov) je za Mariborčanke dosegla 22 točk, Natalija Hočevar ji je sledila s 14 doseženimi točkami. Za Ljubljančanke je Tara Pulević dosegla 25 točk, od tega je petkrat zadela za tri točke, Hana Sambolić pa jih je dodala 21.

V predzadnjem kolu drugega dela tekmovanja bodo Mariborčanke pred izjemno zahtevno nalogo, saj bodo 20. aprila gostile Celjanke, isti dan pa bodo Ljubljančanke gostile igralke iz Slovenskih Konjic. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 2. DELA TEKMOVANJA V 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se