Nazaj

1. SKL za ženske: Hana Sambolić dosegla 32 točk za Akson Ilirijo

25
mar.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Košarkarice 1. SKL so danes v Ljubljani odigrale dve tekmi. Na prvi so se proti Ilirijankam pomerile košarkarice Triglava. Po napetem prvem polčasu so prednost prevzele Ilirijanke in jo ohranile do konca tekme. Na naslednji tekmi so na igrišče stopile košarkarice Derby Ježice in VBO Maribora. Ob koncu so se zmage prav tako veselile Ljubljančanke. Med igralkami je najbolj izstopala Hana Sambolić, ki je za svojo ekipo Akson Ilirije dosegla kar 32 točk.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
7. kolo
Sobota, 25. marec


AKSON ILIRIJA : TRIGLAV 77:66 (22:17, 13:22, 23:12, 19:15)
CELOTNA STATISTIK
GALERIJA

To soboto sta se na parketu srečali ekipi Akson Ilirije ter Triglava, ki sta se v temu del tekmovanja spopadli drugič. Po prejšnji zmagi Kranjčank so tokrat z razliko enajstih točk slavile Ilirijanke.

V prvem polčasu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, nato pa so domačinke v tretji četrtini pridobljeno prednost ohranile do konca tekme.

Ljubljančanke so bile bolj natančne pri izvedbi prostih metov (88%-82%), priborile so si več skokov (33-26) in izgubile manj žog (17-18). Nasprotna ekipa se je nekoliko bolj izkazala pri metu iz igre (48%-50%) ter asistencah (8-17).

Najboljša strelka je s kar 32 točkami postala Hana Sambolić. K temu jih je 18 dodala Jovana Spasovski. Za Triglav je največ točk dosegla Lara Kozina Bubnič, in sicer 20.

Akson Ilirija bo naslednjič na parket stopila 29. marca, ko bo kot gostujoča ekipa zaigrala proti VBO Mariboru. Triglavanke pa bodo isti dan gostile ekipo Cinkarno Celje.

DERBY JEŽICA : VBO MARIBOR 90:61 (22:21, 22:12, 24:18, 22:10)
CELOTNA STATISTIKA

V soboto so se prav tako v Ljubljani med seboj pomerile košarkarice Derby Ježice in VBO Maribora. Po precej izenačeni prvi četrtini, v kateri sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, so domačinke do konca druge četrtine pridobile enajst točk prednosti in vodstvo ohranile do konca tekme.

Tekma se je začela z zadetim metom za dve točki Ježičank. Mariborčanke pa so nato kmalu prevzele prednost. Ohranile so jo vse do sedme minute, nato pa je Maša Hlebec (Derby Ježica) zadela met za dve točki in rezultat izenačila. Četrtino so domačinke končale z le eno točko prednosti. V drugi četrtini so za nekaj časa prednost spet prevzele gostje in jo nato v 14. minuti izgubile. Ježičanke so svojo igro stopnjevale in ob koncu tekme prišle do vodstva 29 točk.

Domačinke so bile bolj uspešne pri metu iz igre (53%-37%), nabrale so več skokov (46-29) in podaj (25-15) ter izgubile manj žog (20-26). Mariborčanke so se bolj izkazale pri prostih metih (55%-67%).

Najboljša strelka tekme je z 19 točkami postala košarkarica Derby Ježice, Maša Hlebec. K temu jih je 15 dodala Lejla Pamić. Prav tako 15 točk je za VBO Maribor dosegla Špela Brecelj, sledila ji je Mia Žekš s 13 točkami.

Derby Ježica bo naslednjo tekmo odigrala 1. aprila, ko se bo pomerila proti ekipi Domžal. VBO Maribor pa ima naslednjo tekmo na sporedu isti dan, ko bo gostoval v Celju.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se