Nazaj

1. SKL za ženske: Ilirijanke v zadnji četrtini skoraj zapravile zmago, a zdržale

26
jan.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Tudi sredo so igralke v 1. SKL za ženske izkoristile za srečanje ekip Aksona Ilirije in VBO Maribora, ki sta odigrali zaostalo tekmo 15. kola. Zmage so se veselile Ljubljančanke, ki pa so se po visoki prenosti po treh četrtinah za svoj peti uspeh v sezoni morale krepko potruditi. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
15. kolo
Sreda, 26. januar


AKSON ILIRIJA : VBO MARIBOR 71:66 (19:12, 22:21, 18:10, 12:23)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Aksona Ilirije in VBO Maribora so si sredo izbrale za to, da odigrajo zaostalo tekmo 15. kola. Ljubljančanke so dosegle peto zmago v sezoni in se izenačile z Mariborčankami po številu zmag. Ilirijanke so odigrale dober prvi polčas in si priigrale osem točk prednosti, to prednost pa so po koncu tretje četrtine celo podvojile in zdelo se je, da bo zadnja četrtina, ob normalni kontroli igre, le še formalnost. A so se v zadnjih desetih minutah gostje popolnoma prebudile in začele topiti zaostanek ter je 31 sekund do konca tekme le ta znašala samo 3 točke za Akson Ilirijo (69:66). VBO Maribor je imel tudi napad, kjer bi z zadetim metom za tri točke lahko izenačil, a so igralke iz štajerske prestolnice izgubile žogo in zmaga je ostala v Ljubljani. Ekipi sta bili statistično na koncu tako izenačeni, da sta zmagovalca odločila le dva zadeta meta za dve točki in en prosti met več Ljubljančank ter njihovi dve izgubljeni žogi manj. 
Pri Ljubljančankah se je zelo izkazala Hana Sambolić, ki je dosegla kar 30 točk, Alina Žitek jo je spremljala s 13. Pri gostjah je Merisa Dautović dosegla 16 točk in 13 skokov, Tina Tomšič je dodala 11 gočk. 
Ilirjanke bodo naslednjič stopile na parket že čez 48 ur, ko bodo gostovale v Domžalah, VBO Maribor pa bo v Grosuplju odigral svoje naslednje srečanje, in sicer 2. februarja. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se